5.11.2021

AARG Aamunavaus: Seinäjoen taidehallin taiteilijavetoiset oheisohjelmat

Soittotila Kammio, 1krs

https://link.webropol.com/s/aamunavausaarg

AARG Aamunavaus möyhentää taiteen maaperää avaamalla nykytaidekentän toiminta- ja yhteistyömalleja etenkin maaseudulla. Aamunavaus on suunnattu taiteilijoille ja luovan alan tekijöille keskustelu- sekä tapaamisalustana. Ensimmäiset aamunavaukset tarkastelevat Seinäjoen taidehallin omia toimintamalleja ja ohjelman linjauksia. AARG aamunavaukset jatkuvat keväällä 2022. Ensi vuoden ohjelma julkaistaan vuoden 2021 lopussa.

Seinäjoen taidehallin taiteilijavetoiset oheisohjelmat

Taidetuottaja Pii Anttila

5.11 klo 10-11 Soittotila Kammio

Mitä oheisohjelmia Seinäjoen taidehallilla on? Millaisia yhteistyömalleja ne pyrkivät edistämään taidekentän toimijoiden kanssa? Seinäjoen taidehallin oheisohjelmissa annetaan tilaa taiteen asiantuntijoille tuottaa omia taideprojekteja tai tapahtumia, jotka keskustelevat ajankohtaisista maaseudun ilmiöistä nykytaiteen keinoin.

Ilmoittautuminen

Tilaisuudet sisältävät kahvitarjoilun. Aamunavauksen jälkeen on mahdollista tutustua Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ilmaiseksi.

Pii Anttila (s.1984) on tuottaja ja taiteilija, jota kiinnostaa eri konseptien tapahtumallistaminen. Anttila on valmistunut Lapin yliopistosta ja Aalto Yliopistosta taiteen maisteriksi. Anttila työskentelee tällä hetkellä Seinäjoen taidehallissa taidetuottajana vastaten näyttelyiden ja taideprojektien tuotannosta, visuaalisesta viestinnästä sekä verkostoyhteistyöstä taiteen ammattilaisten kanssa. Aikaisemmin hän työskenteli Taidehallilla projektikoordinaattorina vastaten Leader EU-hankkeesta Mullistaja – maaseututaidemalli 2018-2019. Hankkeessa etsittiin uusia työskentely- ja rahoitusmalleja maaseudulla työskenteleville taiteilijoille. Viime aikoina Anttila on tuottanut Senses of Sustenance –prosessi- ja paikkasidonnaista taidetapahtumaa yhdessä taiteilija Alan Bulfinin kanssa. Tapahtuma on järjestetty kolme kertaa: SoS Home (2021), SoS Bunkers (2020) ja SoS Station (2019).

Aikaisemmin Anttila on tuottanut ja kuratoinut kansainväliset näyttelyt Gaming the System yhdessä These Animals -kollektiivi kanssa (Anastasia Artemeva, Steve Maher ja Alan Bulfin) osana Pixelache festivaalia 2015 sekä Featherweight Portable Museum -kiertonäyttelyn yhdessä Catalyst Artisin ja MediaPyhien (Jussi Koitela ja Kaisa Luukkonen) kanssa. Hän on toiminut fasilitaattorina Eva Biennaalissa, Limerickissä, Irlannissa. Anttilan tutkimusintressit taiteellisessa työskentelyssä ovat taide pedagogisena tapahtumana, solidaarinen ekonomia sekä yhteiskunnan valtarakenteet. Anttila työskentelee taiteilijaparina yhdessä Alan Bulfinin kanssa, teoksia on ollut esillä mm. Ii Biennaali, Maan kutsu 2020 ja Yllätyskauppa, 2015 osana Taidelinjaa Helsingissä. Hän on tullut kolmanneksi kansainvälisessä Celeste Prize 2012 taidekilpailussa Roomassa, Italiassa.

AARG

AARG on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka, joka on suunnattu nykytaiteen kentällä toimiville ammattilaisille, kuten taiteilijoille, kuraattoreille sekä luovan alan tekijöille. AARG on lyhenne sanoista Art and the Rural Gathering.  Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemalli hankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. Vuosittain järjestetään laajempi AARG Gathering keskustelutapahtuma, joka nostaa esille eri näkökulmia ja toimintatapoja taiteen ja maaseudun risteyskohdista. Viimeiset kaksi vuotta nämä ovat olleet livelähetyksen muodossa. AARG Aamunavaukset vuorostaan avaavat aihepiiriä ja pitävät ajankohtaista keskustelua yllä.  AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.