Avoimet näyttelyavajaiset: Derby

Seinäjoen taidehallista tulee urheiluhalli, kun taide ja urheilu kohtaavat Derbyssä!

Tervetuloa avoimiin näyttelyavajaisiin perjantaina 20.1. klo 17-20!

Derby-näyttelyn kuusi taiteilijaa inspiroituvat urheilukulttuurista, tutkivat Seinäjoen urheiluilmiöitä ja tekevät yhteistyötä urheiluväen kanssa. Syntyy näyttely, joka tutkii taiteen ja urheilun risteyskohtia, ja sitä millaisia yhteyksiä nykytaide voi luoda erilaisten ihmisten, yhteisöjen ja alojen kesken. Avajaisohjelmassa luvassa muun muassa näyttelyn esittelyä ja elävää musiikkia.

klo 17.00 alkaen Derby -näyttely avoinna ja pedatila Itikassa kaikille avoimet Derby-harkat! 2 krs.

Näissä harkoissa on vain mestareita! Derby-harkoissa on urheilua ja taidetta pelin muodossa. Tule kokeilemaan näyttelyn eri urheilulajeja leikkimielisesti taiteen ja liikeen keinoin.

klo 17.45 Taiteilijahaastattelut Hallissa, haastattelijana taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen, 2 krs

Derby-taiteilijat kertovat teoksensa äärellä omasta taiteellisesta työskentelyprosessistaan sekä yhteistyöstä paikallisten urheiluseurojen kanssa.

klo 17.00-20 Äärellä avoinna, 1 krs.

Helsinki Harps Folk Group esiintyy Äärellä-ravintolassa klo 18.20-20.00 (tauko pubivisan ajan)

Helsinki Harps jamittelee seitsemän helsinkiläisen Hurling-joukkueen pelaajan voimin irlantilaista folkkia! Hurling on irlantilaista nurmipalloa. Joukkueen irlantilaislähtöiset pelaajat innostuivat soittamaan musiikkia keskenään ja koostivat joukkueesta 9 hengen bändin. Keikka on heidän ensimmäisensä Seinäjoella!

klo 19.00 alkaen ’Derby – pubivisa’ Äärellä-ravintolassa

Oletko sinä se joka tietää kaiken urheilusta ja taiteesta? Tule ottamaan selvää, palkintoja luvassa!

Anniskelu on sallittua Kalevan Navetan joka kerroksessa. Voit liikkua vapaasti juoman kanssa näyttelyissä ja ravintolassa sekä niiden välillä.

Näin pääset Kalevan Navettaan:

Kalevan Navetta sijaitsee Seinäjoen Itikanmäellä osoitteessa Nyykoolinkatu 25. Rakennuksen pääovi sijaitsee Kalevan Navetan ja Itikanmäen asuintalojen välisen sisäpihan puolella. Kävellen ja pyörällä pääset Kalevan Navetalle Vaasantien kautta tai Pohjan valtatien ylittävää Lakeuden aamunkoi -siltaa pitkin.

Kalevan Navetan ympärillä on noin 50 autopaikkaa asiakkaille. Ensimmäinen tunti on ilmainen mm. automaatista saatavalla lipukkeella ja seuraavat tunnit 1 €. Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee Maakunnankadulla noin 700 metrin päässä. Vilkkaina tapahtumapäivinä suosittelemme käyttämään henkilöauton sijasta muita saapumisvaihtoehtoja tai pysäköimään auton tarvittaessa Maakunnankadun parkkialueelle. Löydät Kalevan Navetan kartan täältä.