Farming -näyttelyavajaiset & Speech karaoke, Kalevan Navetan kesäpäivä 2022

Näyttelyavajaiset

Noelia Mora Solvez: Farming | näyttelytila Halli

29.6. klo 17-20, vapaa pääsy

Ensimmäistä kertaa Suomessa esittäytyvän Noelia Mora Solvezin näyttelyssä astutaan erikoiseen maailmaan. Farming on värikäs ja energinen näyttely, joka koostuu videoinstaallaatioista, äänestä ja performatiivisuudesta. Näyttely luo humoristisen zoomorfisen maailman pyrkiessään määrittelemään ihmiseläimen. Jokainen teos perustuu maatiloilla näkemiimme eläimiin ja inspiroituu niistä. Kokonaisuutena Farming peilaa yhteiskunnan sosiaalisia rakennelmia muina eläiminä esiintyvien ihmisten kautta.

Avajaisohjelma Hugo-salissa Kalevan Navetassa

Noelia Mora Solvez taiteilijahaastattelu klo 18-18.30, Hugo-sali

Speech Karaoke klo 17-18 & 18.30-20.00, Hugo-sali

Puhekaraoke muistuttaa perinteistä karaokea, mutta laulun sijaan valitaan listalta puhe. Puhekaraoke tarjoaa mahdollisuuden kokeilla niin historiallisten kuin ajankohtaistenkin puheiden pitämistä rennossa tunnelmassa. Samalla voit harjoitella julkisten puheiden pitämistä. Imitoimalla tunnettuja ja voimaannuttavia puheita turvallisessa ilmapiirissä harjaannuttaa puheiden pitämisen taitoa, joka on oleellinen taito toimivassa demokratiassa. Leikkisä karaokeformaatti auttaa pääsemään eroon puheiden pitämisen pelosta, tervetuloa kokeilemaan!Puhekaraoke on The Speech Karaoke Action Group – taiteilijaryhmän yhteistaideteos. Seinäjoelle saapuvat Action Groupista Tellervo ja Oliver Kochta-Kalleinen sekä karaokeisäntänä illan aikana toimii Julius Valve. Listalta löytyy puheita niin suomeksi kuin englanniksikin. Mukana tunnelmaa luomassa DJ Josio! Katso traileri ja lisätietoa.

nainen istuu pöydällä tietokoneen edessä lavalla. Takana näyttö jossa puhekaraoke meneillään. Mies puhuu puhujan korokkeella.

Kuva: Speech Karaoke Action Group

Kalevan Navetan kesäpäivä 2022

Ohjelma

Tervetuloa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan toimijoiden yhteiseen kesäpäivään keskiviikkona 29.6. klo 17-20.
Speech Karaoke, Puhekaraoke muistuttaa perinteistä karaokea, mutta laulun sijaan valitaan listalta puhe.
The Speech Karaoke Action Group, DJ Joonas Kontturi, Hugo-sali klo 17-20
Käsityöpiknik
Nappaa kaveri mukaan ja lähde käsityöpiknikille Itikanmäen sisäpihalle! Ota mukaasi käsityö sekä oma viltti tai piknikalusta. Piknikin yhteydessä esiintyy harmonikkataiteilija ja laulaja Jonna Pirttijoki klo 19.
Avoimet näyttelyavajaiset: Noelia Mora Solvez: Farming
Kaikille avoin ja maksuton avajaisohjelma Hugo-salissa klo 18. Vapaa pääsy Taidehallin näyttelyihin klo 17-20.
Puistomuisto:
Kesäkuvataiteilija Olivia Viitakangas kerää puistomuistoja. Piknik-peitto Kalevan Navetan sisäpihalla.
Kalevan Navetan Käpylehmät -työpaja
Ollaan Kalevan Navetassa, mutta missä ovat lehmät? Rakennus suunniteltiin alun perin navetaksi, mutta se ei kuitenkaan koskaan kerennyt toimia alkuperäisessä tarkoituksessaan. Työpajan osallistujat pääsevät itse tekemään oman käpylehmän osaksi navetan pihapiiriä. Halutessaan käpylehmän saa maalata spraymaalein ja jättää koristamaan talon karjasiltaa. Työpaja on maksuton ja se toimii non-stop-periaatteella Kalevan Navetan sisäpihalla.
Sään salliessa ravintola Äärellä valmistaa sisäpihalla piknik-evääksi lättyjä suolaisilla ja makeilla täytteillä klo 17-20. Lätty 6,50 € ja juomiakin löytyy! Ravintola on avoinna myös sisätiloissa klo 11-20.
Käsitöiden pop up -myyntiä
Piknikillä on myynnissä paljon erilaisia upeita käsityönä valmistettuja tuotteita edullisin hinnoin. Kaikki myytävät tuotteet on valmistettu käsityönä Seinäjoen taitokeskuksen kuntouttavassa työtoiminnassa.
Seinäjoen Taito Shopissa huikeita kesäpäivätarjouksia
sekä Mainelakeus ja Melli Eco Design lastenvaatteiden pop up -myynti.
Taidelainaamon kesäkuun Kuukauden Taiteilija Tuulikki Päällysahon taiteilijatapaaminen klo 17-19 taidelainaamon tiloissa.
Taiteilija kertoo näyttelyn sisällöistä. Kaikki kesäkuun aikana näyttelyssä käyneet voivat osallistua arvontaan jättämällä yhteystietonsa ja suosikkiteoksensa nimen (näyttelyssä punatiiliseinällä) lainaamosta löytyvään laatikkoon. Palkintona ilmainen lainakuukausi tai 5% alennus suosikkiteoksen hinnasta.
Klo 17-20 Kalevan Navetta -dokumenttisarja katsottavissa Soittotila Kammiossa
Kolmiosainen sarja kertoo navetan historiasta. Vapaa pääsy.
Muu-passi lapsille
Hae Kalevan Navetan infosta navettakissa Muu-Maun laatima Muu-passi ja tutustu taloon vinkkien avulla.
Täydellä passilla saa lunastaa yllätyksen Kalevan Navetan infosta. Muu-passilla seikkailu on osallistujalle maksutonta.
Saapumisohje
Seinäjoen taidehalli sijaitsee taide-ja kulttuurikseskus Kalevan Navettassa. joka on kilometrin päässä Seinäjoen matkakeskukselta (VR, linja-autoliikenne).
Kalevan Navetan ympärillä on 50 autopaikkaa asiakkaille. Ensimmäinen tunti on ilmainen ja seuraavat tunnit 1 €.
Lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee Maakunnankadulla noin 700 metrin päässä.Kävellen ja pyörällä pääset Kalevan Navetalle Vaasantien kautta tai Pohjan valtatien ylittävää Lakeuden aamunkoi -siltaa pitkin. Rakennuksen pääovi sijaitsee Kalevan Navetan ja Itikanmäen asuintalojen välisen sisäpihan puolella.
Kuva: Noelia Mora Solvez, Sheep,  video stil