Kesäkuvataiteilija etsii puistomuistoja

Olivia Viitakangas tekee kesän aikana taiteellista selvitystä puistomaisuudesta ja puiston olemuksesta. Työskentely sijoittuu Seinäjoen Pohjan kaupunginosaan, Kalevalanpuistoon, jota hän käyttää tutkimusalueenaan. Viitakangas käsittelee projektissaan kysymyksiä paikasta, luonnosta ja ihmisen toiminnasta. Hänen työskentelytapansa aiheen parissa on prosessimainen ja monivaiheinen. Kesän aikana kerätystä datasta julkaistaan raportin kaltainen taidejulkaisu 21.9.2022. Olivia Viitakangas työskentelee kesäkuvataiteilijana kesä-syyskuun 2022

Puistomuistot                               

Muurahaisia jaloilla? Kun ajattelet puistoa? Nuoruuttasi? Joko on tai meni jo. Olutta? Lämmintä! Suutelointia? Häntä, teitä? Heitä? Palloa? Kaupungin viherverkostoa? Lastesi: Hiekkakakkuja, kirmausta, polviruhjeita? Kahdeksalla jalalla viltille tuleva pelottaa. Nuorisorinki? Häikäistynyt silmä ja tuoksuva nurmi. Mansikka&Vichy. (Puolivarjo käy kaikille)

Kesäkuvataiteilija käynnistää puistomuistojen etsinnän. Millaisia ovat muistot puistoista? Kerro, mitä puistossa on tapahtunut joskus. Puistomuistojen kerääminen on osa Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilijan taiteellista selvitystä puistomaisuudesta, joka julkaistaan painojulkaisun muodossa syyskuussa 2022. Tarinoista osa valitaan julkaisuun, ja lähettämällä tarinan annat oikeuden sen käyttöön. Tarinasta voidaan tarpeen mukaan käyttää vain osaa. Lähetä tarina, muisto puistosta, anonyyminä tai nimelläsi ja yhteystiedoillasi varustettuna. Kertomus voi olla myös esimerkiksi runon, novellin tai päiväkirjamerkinnän muodossa. Se voi olla yksi lause tai max. 4000 merkkiä. Lähetä muistosi osoitteeseen olivia.viitakangas@seinajoki.fi. Muiston voi toimittaa myös Kalevan Navetan kulttuuripalveluiden postilaatikkoon, joka sijaitsee rakennuksen kävelysillan puoleisessa päädyssä.

nainen puistossa

Olivia Viitakangas Kalevalanpuistossa kesällä 2022. kuva. Olivia Viitakangas

Ohjelmaa kesällä                          

Kalevan Navetan kesäpäivä 2022. Olivia kerää puistomuistoja Kalevan Navetan sisäpihalla keskiviikkona 29.6. klo 17-20.

Olivia on paikalla Kalevalanpuistossa maanantaisin kesä-heinäkuussa klo 8.00-12.00. Tule tapaamaan kesäkuvataiteilijaa!Kalevalanpuistossa järjestetään lasten työpajapäivät 7.7. ja 3.8. klo 13-15. Tule koko perheen kanssa tutkimaan puistoa ja piirtämään puiston henki! Vapaa pääsy.

Taidejulkaisun kirjajulkkarit ke 21.9. klo 17-19. Pedatila Itikka, Kaleva Navetta

 

Tiedustelut

Olivia Viitakangas, kesäkuvataiteilija, puh 040 537 7716. olivia.viitakangas@seinajoki.fi

Kesäkuvataiteilija

IG: @kesakuvataiteilija, @oliviaviitakangas | Facebook: Kesäkuvataiteilija

Pressikuvat  (oheisohjelma: kesäkuvataiteilija)