10.7.2021 - 10.7.2021

PISTO-työpaja: Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa

Kässä-työpajatilat, Kalevan Navetta, 1 krs.

Taitojärjestön Arvi-kaupassa (klikkaa NetTicket-linkkiä alempana)

45 €

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Aikuisille suunnattuja työpajoja järjestetään kolme kappaletta.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO.-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO. on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021. Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa -työpajassa kudotaan erilaisia kierrätystekstiili- ja muita materiaaleja käyttäen käsin tekstiilitaideteos, esimerkiksi pieni seinävaate. Kudontaa voidaan tehdä kokeellisiin kevyisiin kangaspuihin tai kehikoihin, esimerkiksi keppien väliin. Lähtökohtana on tekemisen ilo, erilaiset kokeilut ja taide-esineen valmistaminen, ei niinkään käyttöesineen.

Työpaja järjestetään Kässä-työpajatiloissa lauantaina 10.7. klo 9 – 15. Jos sää sallii, osa työskentelystä voidaan toteuttaa ulkona.

Materiaalit sisältyvät työpajaan, mutta mukanaan voi tuoda omaa kudemateriaalia, jota haluaa hyödyntää.

Ohjaaja Anni Haunia on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on yksi PISTO.-näyttelyn taiteilijoista. Hänen teoksensa ovat erilaisia ja erikokoisia tekstiilikudelmia, joista voi usein kulkea läpi.

Kuva: Niina Pietarinen