1.7.2021 - 8.7.2021

PISTO-työpaja: Kolmiulotteista taidetta Power Tex -kovettaja-aineen avulla

Kässä-työpajatilat, Kalevan Navetta, 1 krs.

Taitojärjestön Arvi-kaupassa (klikkaa NetTicket-linkkiä alempana)

45 €

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Aikuisille suunnattuja työpajoja järjestetään kolme kappaletta.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021. Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

Työpajassa tehdään tekstiiliveistos Power Tex –kankaankovetinta käyttäen.  Power Tex on vesipohjainen kankaankovetin, jolla voi kovettaa kaikkia imukykyisiä materiaaleja, esim. paperia, kangasta, pahvia ja nahkaa. Powertexiin voi sekoittaa myös esimerkiksi hiekkaa ja lisätä pigmenttiä, tai valmiin teoksen voi maalata. Teoksen pohjana voi halutessaan käyttää vaikkapa paitaa tai muuta valmista tekstiiliä.

Työpaja on kaksiosainen, koska Power Texin annetaan kuivua välissä. Työpaja järjestetään 1.7. ja 8.7. klo 11-14 Kalevan Navetan Kässä-työpajatiloissa.

Materiaalit ja tarvikkeet sisältyvät työpajaan, mutta mukaan voi ottaa omia kankaita, vaatteita tai muuta vastaavia, jos haluaa rakentaa veistoksensa niiden päälle.

Ohjaaja Minna Salonen on Ilmajoella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jota kiinnostaa erilaisten materiaalien ja tekniikoiden kokeilu. Viime aikoina hän on käyttänyt erityisesti erilaisia kierrätysmateriaaleja ja sekatekniikoita. Pienet, ohimenevät tuokiot luonnossa kulkiessa ovat usein taiteilijan teosten lähtökohtana.

 

Kuvassa osa Minna Salosen teoksesta Ajan jäljet. Kuva: Minna Salonen.