Sibelius-Akatemia Seinäjoki esittää: Meriheini Luoto ja Metsänpeitto Vintillä

Keskiviikkona 5.5. klo 19. Liput 15 € normaali / 7 € varusmiehet, opiskelijat, työttömät / 11,50 € eläkeläiset.

Konserttiin myydään hyvin rajallinen määrä lippuja ja ne ovat ainoastaan ennakkomyynnissä Ticketmasterissa. Ovella ei lipunmyyntiä.
Lipun hintaan sisältyy pääsy Taidehallin näyttelyihin konserttipäivänä (klo 11-19). Saat pääsylipun näyttelyihin esittämällä konserttilippusi Kalevan Navetan infossa.
Konsertti järjestetään yhteistyössä Seinäjoen Taidehallin kanssa Kalevan Navetan Vintillä.
Meriheini Luoto & Metsänpeitto luo yllätyksellisiä äänimaisemia alati muuntuvasta, ikiaikaisesta metsästä. Luodon käsissä viulu paljastaa muuntautumiskykynsä ja Metsänpeitto-yhtye tuo sointiin vielä lisää ennalta-arvaamattomia sävyjä.Meriheini Luoto on Helsingissä työskentelevä säveltäjä ja esiintyjä soittiminaan viulu, avainviulu ja laulu. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hänellä on soittimiensa sointisävyjen tutkiminen, improvisointi sekä elektroniikan ja erilaisten akustisten tilojen tuomat sävellykselliset mahdollisuudet. Aiheena usein toistuva luonto inspiroi häntä luomaan musiikkia, jolla ei ole tarkkaa aikaa eikä paikkaa.
Luoto julkaisi debyyttialbuminsa Metsänpeitto syksyllä 2017. Albumi sai laajasti kansainvälistä huomiota ja se valittiin myös Teosto-palkintoehdokkaaksi. Syksyllä 2019 julkaistu Metsänpeitto 2 -albumi jatkaa tarinaa metsänpeiton kummallisen kutsuvasta, toispuoleisesta maailmasta. Livenä teosta on kuultu muun muassa Flow Festivalilla, Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, Temppeliaukion kirkossa, ja yhtä lailla pienillä klubeilla, luonnossa ja taidemuseoissa.
Soolouransa ohella Luoto on viime vuosina työskennellyt poikkitaiteellisissa produktioissa mm. yhdessä koreografi Valtteri Raekallion kanssa. Lisäksi häntä voi kuulla yhtyeessä Akkajee. Luoto on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä vuonna 2016.
Meriheini Luoto, Maija Holopainen, Mirva Tarvainen, viulu, laulu
Minna Koskenlahti, lyömäsoittimet, puuhuilut, laulu
TURVALLISUUS:
Taideyliopiston esitystoiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, linjauksia ja ohjeistuksia. Kalevan Navetassa Taideyliopiston järjestämien tapahtumien yleisömäärään on rajattu AVI:n määräysten mukaisesti. Tapahtumissa on vahva kasvomaskisuositus ja niissä noudatetaan turvavälejä. Konsertin yleisökapasiteetti on 15, ja liput ainoastaan ennakkomyynnissä.