12.3.2021 - 12.3.2021

Sightseeing Uncertainty – Sydenkoulun ONLINE-tapahtuma

Zoom

https://forms.gle/Mk2dGkJEmXBu6MYj9

Ilmainen

Tapahtuma on viimeaikaisten covid-19-tapausten ja rajoitusten takia muutettu online-tapahtuman muotoon.

Tapahtuma järjestetään kiertueen Zoomissa ONLINE kolmena peräkkäisenä maaliskuun perjantaina 12.3./ 19.3./ 26.3. klo 17-19

Tapahtuma järjestetään Zoom videopuhelu-alustalla. Osa tapahtumaa (ohjattu, hiljainen aistikävely) tapahtuu yhä ulkona, siksi suosittelemme ohjelman käyttöä puhelimella. Tämän voi ladata osoitteesta: Zoom.us

 

Sightseeing Uncertainty on Sydenkoulun osallistava tapahtuma, jossa käsitellään epätietoisuutta ja yhteisöllisyyttä erilaisten yksinkertaisten aktiviteettien kautta. Kutsumme osallistujat astumaan turvalliseen tilaan tutkimaan toisenlaisen narratiivin mahdollisuutta pandemian nostattaman eristyksen, pelon tai tyhjyyden sijaan.

Tapahtumassa käymme tutkimaan turistin uteliaisuudella, mistä epätietoisuudessa on kyse. Onko se minun? Onko se jaettua? Mistä se tulee? Tarkastelemme jakamisen ja reflektion kautta sen ilmenemistä elämissämme, ja ennen kaikkea etsimme epätietoisuuden haasteisiin purevaa vastalääkettä. Olemme erityisen kiinnostuneita tutkimaan, miten merkittävää yhteisöllisyyden vahvistaminen ja kokoontuminen yhteen tässä prosessissa onkaan. Olemme inspiroituneet kylä-yhteisöistä, sosiaalisista kerhoista, talkoista, aistillisesta teatterista ja somatiikasta.

Illan ytimessä on ulkona tapahtuva, hiljainen aistikävely, jossa osallistujat ohjataan tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista. Muutoin olemme sisätiloissa, jossa tapahtuma tulee muodostumaan osallistujaryhmän ainutlaatuisesta läsnäolosta, työryhmän ohjaamasta keskustelusta, sekä jaetusta ateriasta. Ohjaajat pitävät tilaa lempeydellä ja ohjaavat herkkyydellä, osallistuen aiheiden tutkimiseen samalla lailla itsenään kuin muukin ryhmä.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Osallistuminen ei vaadi tiettyä osaamista, tarvitaan vain avointa mieltä sekä säähän soveltuvat vaatteet. Osuus ulkona kestää noin 45 minuuttia. Otathan yhteyttä etukäteen mahdollisista erityistarpeista. Tapahtuma järjestetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujista riippuen.

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://forms.gle/Mk2dGkJEmXBu6MYj9 

Sightseeing Uncertainty toteutetaan online-tapahtuvana kiertueena, ja osana Sydenkoulun toimintaa. Illan päätteeksi on mahdollisuus kuulla tarkemmin mistä projektissa on kyse ja miten se toimii luodakseen kestävämpää, kauniimpaa tulevaisuutta. Illan ohjaajina toimii monialaisen, kansainvälisen taiteilijaryhmän jäsenet: Julia Kukkonen (FIN), Dagmara Maslowska (POL) ja Emiliano Verrocchio (ITA).

 

Lisätietoja Sydenkoulusta ja tapahtumasta: www.sydenkoulu.com