23.9.2020 - 23.9.2020

Taidehalli välittää: Aeon Luxin performanssiklubi

Hugo-sali

maksuton

23.9. klo 19-22
Neon ensimmäinen hyppy Matrixissa tapahtuu latovanhuksen katolta ja päättyy alas heinäpaaliin. Kerrostaloyksiössä nuori kirjailee liekkikuvioita ja tribaaleja kansallishameensa helmaan. Katsot näytöltä gifiä peltolakeuksilla laukkaavasta hevosesta, samalla kun se tyhjentää koneesi muistin. Tervetuloa Troijan Hevoseen. Tämä on maalaisromantiikan ja post-internetin lahja Etelä-Pohjanmaalle.
Aeon Luxin performanssiklubi Troijan Hevonen Aeon Luxin kuratoima performanssi- ja videotapahtuma. Tapahtuma järjestetään 23.9.2020 kulttuurikeskus Kalevan Navetassa osana Taidehalli välittää -ohjelmaa ja Kulmilla -tapahtumaohjelmaa. Troijan Hevonen löytää innoituksensa maalaisromantiikasta ja post-internetistä, jonka teeman mukaisesti tapahtumaan on koottu kolme performanssiteosta ja neljä kokeilevaa videoteosta.
Tapahtuman performanssitaiteilijat ovat Kainulainen & Latva, Karoliina Korvuo ja Arttu Isotalo. Videotaiteilijat ovat Aro Mielonen, Jukka Silokunnas, Sanni Vanttaja ja Riina Vilén.
Tapahtumaa on tukenut Taiteen edistämiskeskus, visuaalisten taiteiden toimikunta sekä Alfred Kordelinin säätiö, Seinäjoen rahasto.