26.8.2021 - 28.8.2021

Taidehalli välittää: Liukuhihnatuotanto

Pedatila Itikka

maksuton

Kulttuuripumppu ry:n performanssiryhmä saapuu Liukuhihnatuotanto-tapahtuman merkeissä Seinäjoen vanhan verkatehtaan, nykyisen Taidehallin tiloihin Kalevan Navettaan. Kalevan Navetassa toimi vuosina 1909 – 1929 Seinäjoen, ja myöhemmässä vaiheessa Pohjanmaan verkatehdas. On aika virittää tekstiilitehdas uuteen uskoon.

Taiteilijat muodostavat pedatila Itikkaan performatiivisen liukuhihnajärjestelmän, jota kautta jo tehtaassa olevat sekä yleisön paikan päällä lahjoittamat tekstiilit liukuvat kohti uutta elämäänsä. Tekstiilit muovautuvat taiteilijoiden hyppysissä taideteoksiksi ja lopulta tilaa somistavaksi tilataideteokseksi. Yhden päivän mittainen interaktiivinen, improvisaatioon ja säntilliseen tehdastyöläisen päivärytmiin perustuva performanssi synnyttää näyttelyn, joka on nähtävillä tehdasvaihetta seuraavana päivänä.

Ohje yleisölle: Tehdas tarvitsee tekstiiliä! Jos mahdollista, tuo mukanasi vanhaa lumppukangasta, jonka olet valmis lahjoittamaan liukuhihnalle. Näe, kuinka ihmeellinen on vanhan kankaan uusi elämä taiteen maailmassa! Tehdastyöläiset kiittävät jo etukäteen! Tehdas on toiminnassa torstaina ja perjantaina 26.-27.8. klo 11-19. Näyttely on esillä lauantaina 28.8. klo 11-15.

Taiteilijat: Arttu Isotalo, Heikki Korkala, Iina Vartia, Jere Kilpinen, Milla Tervakangas, Rosalia Silfer

Tuottaja: Kulttuuripumppu ry

Liukuhihna-tapahtuma on osa Taidehalli välittää –ohjelmaa. Taidehalli välittää antaa taiteilijoille ja taiteen asiantuntijoille tilan tuottaa omia taideprojekteja tai tapahtumia Taidehallin näyttelyiden vaihtoaikoina.