5.7.2022 - 5.7.2022

Taiteilijatapaaminen Mammu & Pasi Rauhala

näyttelytila Vintti

sis. pääsylipun hintaan 6/4 €

Tiistai 5.7. klo 13

Taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen haastattelee Mammu ja Pasi Rauhalaa näyttelytila Vintillä. Tilaisuus sisältyy pääsylipun hintaan.

Taiteilijapariskunta Mammu & Pasi Rauhalan Kaiken se kestää – Ensimmäiset 10 vuotta -juhlanäyttely on esillä Taidehallin Vintillä kesän ajan. Kaiken se kestää on elämänmittainen projekti, jossa taiteilijat dokumentoivat arkeaan hääasuissaan. Työskentely on jatkuvaa ja kietoutuu taiteilijoiden arkeen, kodin remontista pihatöihin. Vuonna 2013 alkunsa saanut kokonaisuus on täydentynyt vuosittain. Teoksissa tutkitaan aikaa, ihmisyyttä ja ihmissuhdetta. Keskeisenä osana ovat valokuvat, joissa taiteilijat katsovat vakavina kameraan hääasut yllään. Vuosien varrella työskentely on ottanut myös videoinstallaation, -performanssin ja veistosten muotoja. Kaiken se kestää -kokonaisuuden ohelle on syntynyt myös toisia, täydentäviä teossarjoja, joissa keskiössä on rakkauteen ja sen säilymiseen liittyvät kysymykset.

Yhdessä Mammu ja Pasi Rauhala ovat työskennelleet vuodesta 2010. Kaiken se kestää -teoskokonaisuus on heidän tärkein yhteinen projektinsa, jonka parissa he ovat työskennelleet vuodesta 2012. Osia projektista on ollut esillä Paikkari Performance festivaaleilla 2013, Galleria Forum Boxissa 2014, Galleria Lapinlahdessa 2016 ja Riga Art Spacessa Latviassa 2016. Love Never Fails on nähty Galleria Huudossa 2016 ja Pyhäniemen Kartanon kesänäyttelyssä 2018. Hanging In There nähtiin Mäntän kuvataideviikoilla 2019 ja ARS Kärsämäellä 2020.

Mammu Rauhala on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän on koko ikänsä̈ ilmaissut itseään kehon lisäksi myös kuvataiteen keinoin. Mammu työskentelee muun muassa veistosten, maalausten, mediataiteen ja performanssin parissa ja niiden välisillä rajapinnoilla. Taidenaamiot ja niihin liittyvät performanssit ovat hänelle intohimon kohde. Mammu on työskennellyt muun muassa teatteriopettajana, ohjaajana ja soveltavan taiteen parissa koordinaattorina.

Pasi Rauhala on valmistunut maisteriksi Aalto Yliopistosta valokuvataiteen osastolta sekä Kuvataideakatemian tila-aika taiteesta. Pasi on vuorovaikutteisuuteen ja tilallisuuteen erikoistunut mediataiteilija. 15 vuotisen uransa aikana hän on opettanut useissa taidekorkeakouluissa ja ollut mukana kymmenissä taidetuotannoissa taiteilijana, tuottajana tai koordinaattorina. Pasi Rauhalalle taide on päättymätön seikkailu, josta ei koskaan voi tietää mihin se johtaa.