20.9.2023

Alkuvuoden 2024 näyttelyiden teemoina tarinat ja muistot

Taidehallin alkuvuoden 2024 näyttelyiden kokoavina teemoina ovat tarinat, myytit ja muistot, kaipuu ja unohtaminen. Näyttelyt käsittelevät teemoja hyvin henkilökohtaisista näkökulmista mutta myös kollektiivisella tasolla. Esillä on kaksi näyttelyä suomalaisilta nykytaiteilijoilta.

Those Who Kept the Light on Nastja Säde Rönkön tarinallinen näyttely, joka tarkastelee ihmisen riippuvuussuhdetta mereen osana queer- ja feminismiviitekehystä. Tarinat esitetään ihmisten ja muiden kuin ihmisten välisten rakkaustarinoiden kautta: tuuli tai meri nähdään olentoina, joilla on tietoisuus, tunteet ja ääni. Näyttelyssä tarkastellaan mielikuvituksen ja kaipuun kollektiivista mielenmaisemaa laajemman ilmastohätätilan ja valtamerien hauraiden ekosysteemien roolin puitteissa. Näyttely on ollut aiemmin esillä Tanskassa Rønnebæksholmin taidehallissa ja sen on kuratoinut Aura Seikkula. Näyttely on esillä Hallissa 27.1.-10.8.2024

Laskoksia on Hannele Rantalan ja Kari Soinion yhteisnäyttely, jonka kuratoi Leena-Maija Rossi. Näyttely käsittelee muistamista ja unohdusta, muutoksia ja menetyksiä tasoilla, jotka ulottuvat henkilökohtaisesta yleiseen. Näyttely poimii esiin yhtäältä ajankohtaisia, toisaalta ikuisia aiheita yksinäisyydestä ja eristyksissä olosta muistamiseen ja traumoihin. Näyttelyn olennainen konteksti ovat olleet korona-pandemian aikana käydyt keskustelut. Näyttely on esillä Vintillä 27.1.-25.5.2024.