Seinäjoen taidehalli

Seinäjoen taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat taidenäyttelyt ja monipuolinen oheisohjelma. Kiehtovat näyttelytilat ja monialainen toimijoiden yhteisö taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa antavat puitteet näkemykselliselle nykytaideohjelmalle. Talon tarinasta ja alueen historiasta ja nykyisyydestä ammentaminen ja maaseudusta kumpuavat aiheet ja kysymykset – niin Etelä-Pohjanmaalla kuin globaalisti katsottuna –  ovat erityinen kiinnostuksen kohde.

Seinäjoen taidehallilla nähdään yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomesta ja ulkomailta. Betoninen ja rouhea Halli ja puupintainen, harjakattoinen Vintti ovat näyttelytiloina vaikuttavia. Näyttelyohjelmassa on yhteensä 4-5 näyttelyä vuodessa, ohjelmaa suunnitellaan noin 2 vuoden aikajänteellä. Näyttelyohjelman suunnittelusta vastaa ohjelmatiimi, taidekuraattorin johdolla. Lue lisää tiloista ja ohjelmavalinnoista. Näyttelyiden pressikuvia saatavilla täällä.

Seinäjoen taidehalli tarjoaa erilaisille yleisöille tapoja tutustua nykytaiteeseen. Kausittain järjestetään taidepajoja ja kursseja lapsille ja perheille. Ikääntyville on oma K65 –ohjelmansa. Jokaiseen näyttelyyn järjestetään avoimia opastuksia, taiteilijatapaamisia ja muuta ohjelmaa. Vuosittain tuotetaan Performanssiklubi ja AARG Art and the Rural –ohjelma. Kesäkuvataiteilija –ohjelma tarjoaa uransa alkuvaiheessa olevalle taiteilijalle mahdollisuuden kahden kuukauden työskentelyjaksoon.

Seinäjoen taidehalli toimii myös julkisen taiteen asiantuntijana Seinäjoen kaupungissa. Julkista taidetta kaupunkiin hankitaan periaateohjelman linjauksia noudattaen. Tutustu tarkemmin julkiseen taiteeseen Seinäjoella

Seinäjoen taidehalli rakentaa tavoitteellista yhteistyötä muiden taidehallien kanssa, erityisesti pohjoismaisista konsthalleista löytyy verrokkikohteita. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös paikalliset kulttuuritoimijat ja muut yhteisöt.

Seinäjoen taidehalli on osa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluita. Rahoitus on pääosin kaupungin budjettirahaa.

Seinäjoen taidehalli kiittää toimintansa rahoittajia vuonna 2024:

Museovirasto

Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto

Taidetestaajat