Näyttelyn järjestäjälle
Näyttelytilat
Vintti
Vintti on yleistunnelmaltaan puupintainen, korkea näyttelytila, jota määrittää päätyseinän pyöreä ikkuna. Tilan keskiosan vapaa korkeus on 7,4 metriä, pinta-alaltaan tila on 267,5 m². Tilan molemmilla sivuilla on pylväsrivistöt, joiden linjassa kulkevat valokiskot. Lattia on kuusilankkua, seinät puupaneelia ja päätyseinä punatiilinen. Päätyseinän pyöreä ikkuna vaikuttaa huomattavasti tilan valo-olosuhteisiin ja näyttelyn suunnitteluun. Vintti sijaitsee 3.kerroksessa. Tämä on huomioitava näyttelysuunnitelmassa, sillä varsinaista tavarahissiä ei ole, vain henkilöhissi ja ovet ovat normaalikokoisia.
Tilaan voidaan rakentaa näyttelykohtaisesti seiniä, joihin teokset ripustetaan. Myös puupaneeliin ja punatiileen voidaan tietyin ehdoin kiinnittää teoksia suoraan. Teosten ja tekniikan riiputtaminen on mahdollista kattoparrujen kohdalla, muualla tilassa se vaatii harkintaa. Vintin lattia on kuusilankkua, suoraan lattiaan ei voi kiinnittää asioita.
Lisää kuvia ja pohjakuvat Vintistä löydät täältä.
Halli
Halli on Kalevan Navetan 2.kerroksessa sijaitseva näyttelytila. Halli on arkkitehtuuriltaan nimensä mukaisesti halli. Kooltaan se on 520 m², korkeus on 3,5 m. Pinnat ovat betonia ja ajan kerrostumat näkyvät. Tilan atmosfääri on ronski ja rouhea, mutta muodoltaan tila on selkeä. Esiin jätetyt katon rakenteet ja yksityiskohdat antavat tilalle rohkean persoonallisuuden. Valojen ja väliaikaisten rakenteiden avulla tilan muunneltavuus on hyvä. Hallin vieressä 2.kerroksessa sijaitsee pedatila Itikka, joka on oheisohjelman ja yleisötyön käytössä. Kuvassa Halli remontin aikana.
Lisää kuvia ja pohjakuvat Hallista löydät täältä.
Näyttelyiden ripustamista ja teosten esille panoa varten Seinäjoen taidehallissa on valikoima esitystekniikkaa kuten projektoreita, näyttöjä ja äänentoistolaitteistoa.
Ohjelmalinjaukset ja yhteistyöehdotukset
Seinäjoen taidehalli toimii yhteistyössä taiteilijoiden ja muiden taiteen ammattilaisten kanssa. Taidehallin ohjelman suunnittelusta vastaa ohjelmatiimi taidekuraattorin johdolla. Näyttelyvalinnat tehdään pääosin kutsuperiaatteella.Seinäjoen taidehalli kutsuu taiteilijoita, työryhmiä ja kuraattoreita suunnittelemaan näyttelyitä yhdessä tai tuo valmiita kokonaisuuksia Seinäjoelle.
Seinäjoen taidehallin näyttelyiden ja muun ohjelman valinnoissa noudatetaan ohjelmalinjauksia. Maaseudusta ja urban – rural -rajapinnasta, ajankohtaisella näkökulmalla, kumpuavat asiat, kysymykset ja ilmiöt ovat laajana viitekehyksenä ohjelmasuunnittelussa ja kuratoinnissa. Neljä linjausta, joiden raameissa ohjelmaa rakennetaan ovat: Tila, Prosessi, Läsnäolo ja Dialogi. Seinäjoen taidehallilla nähdään niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyitä, Suomesta ja kansainvälisesti. Seinäjoen taidehalli rakentaa yhteistyötä erityisesti pohjoismaisten taidehallien kanssa.
Taidehalli järjestää vuosittain AARG – Art and the rural -keskustelutapahtumaa, joka on suunnattu maaseudulla toimiville ja maaseudun ilmiöistä ja teemoista kiinnostuneille nykytaiteen asiantuntijoille. Lue lisää AARG-konseptista.
Taidehallilla on taiteilijavetoinen Taidehalli välittää -oheisohjelmakonsepti. Lue lisää Taidehalli välittää -ohjelmasta. Taidehalli toteuttaa myös tapauskohtaisesti erilaisia tapahtumia muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Erityisesti Pedatila Itikassa voidaan järjestää pienimuotoisia tapahtumia, kuten luentoja, keskustelutilaisuuksia sekä videonäytöksiä.
Seinäjoen taidehalli tukee Seinäjoen Taiteilijaseuran taidelainaamoa, joka toimii Kalevan Navetassa Taito Shop Seinäjoki -myymälän yhteydessä.
Tutustu tarkemmin ohjelmansuunnittelun työkaluihin:
Ohjelman suunnittelupohja (pdf)
Tapahtuman järjestäminen Seinäjoen taidehallin tiloissa (pdf)
Kaikki yhteistyöehdotukset niin näyttelyiden kuin muunkin ohjelman suhteen käsitellään Taidehallin ohjelmatiimissä. Yhteydenotot Taidehallin taidekuraattoriin (näyttelyt) ja taidetuottajaan (oheisohjelma). Katso yhteystiedot täältä.