Opettajille

 

Koulu-, varhaiskasvatus- ja sote-ryhmät

Opastetut taidenäyttelyvierailut opettajan tai ryhmänohjaajan johdolla ovat maksuttomia seinäjokelaisille koulu- ja varhaiskasvatusryhmille sekä Seinäjoella sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavien yhteisöjen asiakasryhmille.

Muiden kuntien koulu- ja päiväkotiryhmille sekä muualla toimiville sote-asiakasryhmille on alennettu opastusmaksu 20 €. Maksuttomat opastukset ja alennetut opastusmaksut ovat voimassa arkisin ma-pe klo 8-16. Muuna aikana normaalin hinnaston mukaisesti.

Opastettu kierros varataan yleisötyön tuottajalta vähintään kaksi viikkoa etukäteen sähköpostitse taidehalli(at)seinajoki.fi tai puhelimitse 044 754 1779. Kierros kestää pääsääntöisesti 45 minuutista yhteen tuntiin näyttelyistä riippuen. Tutustu varausehtoihin.

Taidehallissa voi vierailla myös omatoimisesti ryhmän kanssa aukioloaikana. Ilmoita vierailusta etukäteen sähköpostitse osoitteeseen taidehalli(at)seinajoki.fi.

Suosittelemme, että opettaja/ryhmänohjaaja tutustuu itse aina etukäteen näyttelyihin. Opettaja/ryhmänohjaaja on vastuussa ryhmästä koko vierailun ajan ja liikkuu ryhmänsä mukana. Opettajalta edellytetään puuttumista kurinpidollisissa tilanteissa. Lähtökohtaisesti taideteoksiin ei saa koskea. Poikkeuksia voi olla, ja niistä kerrotaan aina erikseen.

 

Koulujen Kulttuurimatka

Taidehalli on mukana toteuttamassa Koulujen Kulttuurimatkaa, joka on osa Seinäjoen kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Taidehallilla vierailevat vuosittain kaupungin kolmasluokkalaiset heille räätälöidyllä toiminnallisella näyttelyvierailulla. Kulttuurimatka huomioidaan myös Taidehallin näyttelyohjelman suunnittelussa. Lue lisää Kulttuurimatkasta.

 

Taidetestaajat

Seinäjoen taidehalli on ollut mukana Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmassa jo useita kertoja. Kaikki Taidetestaajien Taidehallin vierailuista kirjoittamat arviot voit lukea täältä.

 

Pedagogista materiaalia opetukseen

Taidehalli julkaisee esillä oleviin näyttelyihin liittyvää video- ja muuta materiaalia, joka avaa näyttelyitä ja tekee niistä helpommin lähestyttäviä. Osaan näyttelyistä tehdään myös kevyitä materiaali- ja tehtäväpaketteja kouluopetuksessa hyödynnettäväksi. Materiaaleja kootaan tälle sivulle.