4.4.2020

4.4.2020

Avoin haku: Kokeellista videotaidetta Aeon Luxin performanssiklubiin 4.4.

Halli & Vintti

“Neon ensimmäinen hyppy Matrixissa tapahtuu latovanhuksen katolta ja päättyy alas heinäpaaliin. Kerrostaloyksiössä nuori kirjailee liekkikuvioita ja tribaaleja kansallishameensa helmaan. Katsot näytöltä gifiä peltolakeuksilla laukkaavasta hevosesta, samalla kun se tyhjentää koneesi muistin. Tervetuloa Troijan Hevoseen. Tämä on maalaisromantiikan ja post-internetin lahja Etelä-Pohjanmaalle.”

Kuvataiteilija Aeon Lux avaa haun kokeellisille videoteoksille ja esitystaiteelle Troijan hevonen –performanssitapahtumaan taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan 4.4.2020. Tapahtuma on osa Taidehalli välittää –ohjelmaa.

Tapahtuman teema on “maalaisromantiikka & post-internet”. Hakevan videoteoksen kesto saa olla maksimissaan 20 minuuttia (minimikestoa ei ole). Valinnassa painotetaan kokeellista videotaidetta. Tapahtumaan voivat hakea kulttuurialan ammattilaiset ja alaa opiskelevat. Haku on valtakunnallisesti avoin. Haku sulkeutuu 8.3.2020 klo 23.59. Tapahtumaan valitaan kolme videoteosta, jotka kuratoi Aeon Lux. Valituille videoteoksille maksetaan esityspalkkio, 50 euroa. Päätöksistä ilmoitetaan vk 12 aikana.

Tapahtumaan haetaan lähettämällä linkki videoteokseen (Youtube, Vimeo, Instagram ym.), synopsikset ja teostiedot sähköpostitse osoitteeseen troijanhevonenklubi(at)gmail.com. Viestin otsikoksi kirjoitetaan ”Loading… Open call”.

Troijanhevonen_flyer