13.12.2023

K65 Taidetorstai uudistuu ensi keväänä

K65 Taidetorstai vierailee Taidehallin ajankohtaisissa nykytaidenäyttelyissä. Opastettuja kierroksia järjestetään keväällä 2024 helmikuusta alkaen toukokuuhun saakka kerran kuukaudessa. Keväällä Taidehallissa on esillä kaksi näyttelyä: näyttelytila Vintillä on Hannele Rantalan ja Kari Soinion yhteisnäyttely Laskoksia, ja näyttelytila Hallissa nähdään Nastja Säde Rönkön Those Who Kept the Light -näyttely.

K65 Taidetorstai alkaa näyttelyopastuksella, jossa Taidehallin opas tai muu näyttelyä tunteva henkilö kertoo näyttelystä ja sen teoksista. Näyttelykierros etenee rauhalliseen tahtiin, ja näyttelytilaan on lisätty aikaisempaa enemmän istumapaikkoja. Kierroksella pysähdytään valikoitujen teosten äärellä pidempään. Ohjatussa keskustelutuokiossa osallistujat saavat jakaa näyttelystä ja sen teemoista heränneitä ajatuksia. Muisteluhetkessä keskitytään muistelemaan omia kokemuksia ja elämän varrelta kertyneitä tarinoita. Kevään viimeinen Taidetorstain huipentuu Hannele Rantalan ja Kari Soinion taiteilijatapaamiseen.

Kevään K65 Taidetorstait:

to 8.2. klo 13 Hannele Rantala & Kari Soinio: Laskoksia

to 21.3. klo 13 Muisteluhetki Laskoksia-näyttelyssä (ARMAS-festareiden ohjelmaa)

to 25.4. klo 13 Nastja Säde Rönkkö: Those Who Kept the Light

to 23.5. klo 13 Hannele Rantalan ja Kari Soinion taiteilijatapaaminen Laskoksia-näyttelyssä

 

Taidehallin kevään näyttelyiden teemoina ovat tarinat, myytit ja muistot, kaipuu ja unohtaminen

Laskoksia-näyttelyssä on esillä valokuvia ja videoita kahdelta suomalaiselta nykytaiteilijalta. Näyttely käsittelee muistamista ja unohdusta, muutoksia ja menetyksiä. Hannele Rantala (s. 1952) yhdistää valokuvia kahdesta sarjasta: käytöstä poistetussa vankilassa kuvatut otokset saavat rinnalleen unenomaisia kuvia vankilan ulkopuolisesta maailmasta. Kari Soinion (s. 1962) teokset käsittelevät sitä, miten perheen jäsenten menettäminen ja yhteisten muistojen katoaminen vaikuttaa omakuvaan ja käsitykseen maailmasta. Lue lisää.

Those Who Kept the Light on Nastja Säde Rönkön teoskokonaisuus, joka sisältää videoteoksia ja paikkasidonnaisia veistoksia. Näyttely tarkastelee ihmisen suhdetta mereen. Esiin nousevat  rakkauden, kaipauksen ja haavoittuvuuden teemat – sekä toisaalta mielikuvituksen voima. Lue lisää.

Kuva: Lassi Takala