16.6.2021 - 15.8.2021

Kesäkuvataiteilija 2021

Seinäjoen keskustori ja pedatila Itikka

-

Kesäkuvataiteilija 2021 Riikka Gröndahl työskentelee 16.6.-15.8.2021 välisenä aikana. Kesäkuvataiteilija toteuttaa Seinäjoen keskustorilla Hiljainen muotokuva -projektia. Se on osallistava, kaikille avoin teos, jossa kuvataan osallistujista videomuotokuvia. Kesän jälkeen teos tallennetaan Seinäjoen museoiden arkistoon. Myöhemmin teosta voidaan esittää tuleville sukupolville. Teos kutsuu pohtimaan, mitä tapahtuu juuri nyt, ja mitä meistä muistetaan, kun emme enää ole täällä ja kenties myös sitä, miten erityistä aikaa elämme juuri nyt.

Ajankohdat, jolloin Kesäkuvataiteilija kuvaa muotokuvia torilla julkaistaan alkukesällä. Kesäkuvataiteilijaa voi seurata Facebookissa Kesäkuvataiteilija-sivulla sekä Instagramissa @kesäkuvataiteilija. Lisäksi Kesäkuvataiteilijan työskentelystä tiedotetaan Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Elokuun alkupuolella Kesäkuvataiteilijan kesän aikana kuvaama teos on nähtävillä pedatila Itikassa. Näyttelystä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Riikka Gröndahl on monialaisesti työskentelevä kuvataiteilija, jonka teoksissa toistuu dokumentaarinen kiinnostus ihmisiin ja ihmisten toimintaan. Ihmisten kohtaaminen, kuunteleminen ja heiltä kysyminen muodostavat Gröndahlin työskentelyn ytimen, joka palautuu pohtimaan sitä, mitä on olla ihminen. Hänen video- ja tekstiteoksensa sisältävät usein performatiivisia ja paikkasidonnaisia elementtejä. Gröndahl on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopistosta vuonna 2018. Seinäjoen kaupunki on palkannut vuodesta 2017 lähtien nuoren ammattitaiteilijan tai kuvataiteen opiskelijan kesäkuvataiteilijaksi.