Kesäkuvataiteilija 2022: Olivia Viitakangas

Performatiivista tutkimusta puistoalueesta

Olivia Viitakangas oli Seinäjoen kaupungin kuudes kesäkuvataiteilija kesällä 2022. Kesän aikana Viitakangas teki taiteellista paikan tutkimusta 55.866 m2 kokoisesta Kalevalanpuistosta Pohjan kaupunginosassa. Prosessimainen performatiivinen työskentely lainasi tutkijan ja tutkimuksen käytännöistä. Mikä on puiston luonne ja olemus? Toiminta sisälsi osallistavia osuuksia, ja kerätty data koottiin tutkimuspaperia imitoivaksi julkaisuksi.

Työ oli osa Itä-Seinäjoen lähiöohjelmaa.
Lähiöohjelma on ympäristöministeriön johtama suurimpien kaupunkien lähiöalueille kohdistettu kehittämisohjelma. Lisätietoa ohjelmasta löydät ympäristöministeriön sivulta. Kesäkuvataiteilijan asemapaikka on Seinäjoen taidehalli ja hänellä on käytössään Taidehallin ja kaupungin kulttuuripalveluiden taustatuki. Kesäkuvataiteilijan toteuttamat projektit ja työn muodot lähtevät taiteilijasta itsestään: kunkin kesäkuvataiteilijan kesä on hänen itsensä näköinen.

Olivia Viitakangas (s.1999) on performatiivisuuden, valokuvan ja videon kanssa työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee ilmiöitä usein todellisuuden simuloinnin ja imitaation kautta. Viitakangas opiskelee valokuvausta LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa.

henkilökuva naisesta, mustavalkoinen. Päällä farkut, teepaita ja katsoo eteenpäin. Toinen käsi housujen taskussa.

Olivia Viitakangas, kuva Ada Pääskysaari

 

Lataa tiedote