21.9.2022 - 24.9.2022

Kesäkuvataiteilijan näyttely esillä 22.-24.9.

pedatila Itikka

maksuton

Kesäkuvataiteilija Olivia Viitakankaan kirjan julkaisujuhlat

Kesäkuvataiteilija Olivia Viitakankaan kirjan julkaisujuhlat järjestetään 21.9. klo 17-19 Seinäjoen taidehallin Itikka-tilassa Kalevan Navetassa. Kirja on osa Viitakankaan taiteellista projektia, jota hän on työstänyt toimiessaan vuoden 2022 kesäkuvataiteilijana. Seinäjoen taidehalli on palkannut vuodesta 2017 lähtien uransa alkuvaiheessa olevan ammattitaiteilijan tai kuvataiteen opiskelijan kesäkuvataiteilijaksi. Kesäkuvataiteilija työskentelee kesän ajan ja tekee omaa itsenäistä taiteellista projektiaan, joka jollain tavalla näkyy kaupunkilaisille ja osallistaa.
Ohjelma: klo 17.30 Alkusanat ja taiteilijahaastattelu. Julkaisujuhliin ja näyttelyyn avoin sisäänpääsy.

Vireillä 06-08/22, esineet, vihit, kuulennat

“Vireillä 06-08/22, esineet, vihit, kuulennat” on kirjamuotoinen valokuvaa ja tekstiä yhdistävä teos. Nimi viittaa ajanjaksoon, jonka Viitakangas vietti Seinäjoen Kalevalanpuiston parissa tarkastellen sen tilaa, tapahtumia sekä menneisyyttä. Teos ehdottaa ajatusta puiston arkistoimisesta kooten ja jäsentäen paikkaan liittyviä esineitä ja tarinoita runolliseen muotoon. Niin kutsutusta “tavallisesta” lähiöpuistosta muodostui tiiviin seurannan alla areena erilaisille tapahtumille. Niitä taiteen ehdoilla arkistoiden Viitakangas pohtii puiston luonnetta paikkana ja epäpaikkana sekä itse arkistointia tekona.

Kirjan julkaisee helsinkiläinen valokuvataiteeseen erikoistunut pienkustantamo Utu Press. Teoksen tekstifragmentit on koonnut Helmi Nöjd. Ne ammentavat keskustelusta, jonka Viitakangas kävi puiston laidalla syntyneen ja sen läheisyydessä yhä asuvan henkilön kanssa kesällä 2022. Kirjan graafisesta suunnittelusta on vastannut Peppi-Lotta Heinonen. Julkaisua myy Taito Shop Seinäjoki. Lisäksi ti 27.9 järjestetään Helsingin Piilopuistossa Utu Pressin järjestämät tuplajulkkarit, joissa julkaistaan Viitakankaan ”Vireillä 06-08/22, esineet, vihit ja kuulennat” sekä Kaisa Syrjäsen pienlehti ”Kätkö”.

Näyttely 22.-24.9. Itikassa

Viitakangas käytti myös Taidehallin pedatila Itikkaa työskentelytilanaan kesän ajan. Nyt tilassa on esillä näyttely, joka koostuu kirjasta ja sen ympärille rakennetusta paikkasidonnaisesta installaatiosta. Installaatio jatkaa löytämisen ja tiedon jäsentämisen aiheiden parissa. Installaatio muodostuu tilaan kuuluvien toimistopöytien rakennelmista sekä puistosta löytyneistä ja arkistointiin liittyvistä esineistä.  Näyttely on avoinna 21.-24.9. Seinäjoen taidehallin aukioloaikojen mukaisesti. Vapaa pääsy.