3.2.2020

Kevään monipuolinen oheisohjelma on julkaistu

Seinäjoen taidehalli avautuu uusissa tiloissa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa 11.3.2020. Kiinnostavien nykytaidenäyttelyiden lisäksi Taidehallin kevät täyttyy monipuolisesta oheisohjelmasta. Tarjolla on työpajoja, performanssia, joogaa, lukupiiri ja taidetapahtumia, näyttelyopastuksia ja taiteilijatapaamisia unohtamatta. Kevään ohjelman teemana on unelmat, erityisesti kysytään Millaisia unelmia tarvitsemme tässä ajassa?

Ilmoittautuminen työpajoihin on nyt avautunut verkkokaupassamme Netticketissä.

Työpajatoimintaa lapsiperheille

Vauvojen värikylvyt alkavat pedatila Itikassa maaliskuun lopussa. Tarjolla on viikkoryhmiä vauvoille ja taaperoille tiistaisin ja keskiviikkoisin, sekä yksittäisiä piipahduspajoja. Työpajojen teema tänä keväänä noudattaa Nice to (finally) meet you! –näyttelyn teemoja: värikylvyssä kylvetään unelmissa.

Tarjolla on myös  Aikuinen & lapsi –taidekurssi. Se on yhteinen taidehetki yli 5-vuotiaalle lapselle ja hänelle läheiselle aikuiselleen. Lapsi voi osallistua vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun turvallisen aikuisen kanssa. Kurssiin sisältyy neljä työpajakertaa, joilla on vaihtuvat sisällöt ja ohjaajat.

Torstaitapaaminen syntyy uudelleen Taidetorstaina

Suosittu K65-kulttuuritoiminta muuttaa Kalevan Navettaan maaliskuussa. Ensimmäinen K65-Kulttuurikeskiviikko järjestetään Taidehallin Vintillä 18.3. Taidehallin Torstaitapaamiset syntyvät uudelleen K65-Taidetorstaina. Taidetorstai on opastettu näyttelykierros leppoisaan tahtiin.

Upea Vintti kutsuu joogaamaan

Vintillä joogataan maaliskuusta toukokuuhun Petra Koiviston Notes-näyttelyn keskellä. Taidejooga on lempeä, kaikille sopiva hatha jooga –harjoitus. Joogaa järjestetään yhteensä kahdeksana lauantaina klo 11-12. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun joogayhdistyksen kanssa. Taidejoogaan ilmoittaudutaan joogayhdistyksen kautta.

Kokeilevia taidetapahtumia Taidehalli välittää –ohjelmassa

Taidehalli käynnistää uuden tapahtumakonseptin, Taidehalli välittää –ohjelman. Taidehalli välittää koostuu taiteen ammattilaisten toteuttamista taidesisältöisistä tapahtumista, joita järjestetään näyttelyvaihtojen aikana. Ohjelmasisällöiksi on vuosittain avoin haku, vuoden 2020 käynnistävät kutsutaiteilijat. Huhtikuussa kuvataiteilija Aeon Luxin performanssiklubi tuo Seinäjoelle performanssia ja kokeellista videotaidetta. Toukokuussa kuvataiteilija Alan Bulfinin tuottama Senses of Sustenance II pohtii ihmisen, ruuan, ympäristön ja yhteiskunnan suhteita. Tapahtuman taiteilijat ovat Elina Vainio, Mari Keski-Korsu, Alan Bulfin ja Charli Clark.

Lukupiiri luoville

Uusi lukupiiri kutsuu luovia tekijöitä keskusteluihin ajankohtaisten, taiteen merkitystä avaavien teemojen ympärillä. Luettavat tekstit on valittu näyttelyitä ja ohjelmalinjauksia mukaillen. Lukupiiri on suunnattu luovan alan ammattilaisille ja kokoontuu kerran kuussa aamukahvien merkeissä Vintin inspiroivassa ympäristössä. Ensimmäinen lukupiiri kokoontuu 16.4.