11.3.2020 - 1.8.2020

Nice to (finally) meet you!

Halli 2. kerros

Aikuiset 6 € / Opiskelijat, eläkeläiset 4 € / Museokortilla vapaa pääsy

Nice to (finally) meet you! avaa Seinäjoen taidehallin uuden Halli -näyttelysalin. Ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat Hanne Friis (Norja), Sigurdur Gudjónsson (Islanti) ja Julie Stavad (Tanska). Kolmen ensikertaa Suomessa nähtävän taiteilijan teokset koettelevat materiaalin ja muodon rajoja ja ottavat koollaan haltuun suuren näyttelyhallin. Näyttely tuo unelmia yhteen monella tasolla. Kuraattori Laura Köönikkä on unelmoinut yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa ja taiteilijat ovat toivoneet pääsevänsä esiin Suomessa. Näyttely kohtaa Seinäjoen taidehallin täyttyneet unelmat uusista tiloista ja on askel kohti uusia unelmia tuoreen pohjoismaisen taiteen esittelijänä. Näyttelyn yhteydessä keskustellaan siitä, millaisia unelmia tarvitsemme tässä ajassa.

Hanne Friis (s.1972) on norjalainen taiteilija, joka työskentelee tekstiilitaiteen parissa. Hänen ryöppyävät tekstiiliteoksensa muistuttavat lähes orgaanisista kasvustoa. Friisin teos valittiin Revelations 2019 Biennaalen tunnukseksi Pariisissa toukokuussa 2019.

hannefriis.com

(Kuva: Alette Schei Rorvik)

Hanne Friis

Sigurdur Gudjónsson (s. 1975) on islantilainen taiteilija. Hänen hypnoottisen hitaat videoteoksensa vievät kokijan tilaan, jossa ympäristö häviää. Gudjónsson palkittiin vuonna 2018 Islannin Visual Artist of the Year -palkinnolla.

sigurdurgudjonsson.net

Sigurdur Gudjonsson

Julie Stavad (s. 1987) on tanskalainen kuvanveistäjä, jonka veistoksissa yhdistyy graafinen pelkistetty muoto ja suuret, raa’at materiaalin pinnat. Stavad on nuori ja nouseva taiteilija, joka työskentelee myös julkisen taiteen parissa.

juliestavad.dk

Julie Stavad

Laura Köönikkä on kuraattori ja Finnish Art Agencyn perustaja. Köönikkä on toiminut Seinäjoen taidehallin tiimin sparraajana ja auttanut  unelmien tavoittelussa lähes kahden vuoden ajan. Tämän vuoksi Köönikkä kutsuttiin myös kuratoimaan avausnäyttely.

finnishartagency.com

(Kuva: Vuokko Salo)

Laura Köönikkä

 

Näyttelykuva: Jenni Latva