6.7.2022 - 13.7.2022

Patsaspyöräilyllä tutustuu Seinäjokeen uudesta näkökulmasta

Lähtö Kalevan Navetta

Aikuiset 10 €/alle 18-v. 4 €

Seinäjoen taidehallin Patsaspyöräilyllä tutustutaan julkiseen taiteeseen sekä lähiympäristöön pyöränselästä käsin. Aiempina vuosina suosittu Patsaspyöräily järjestetään jo neljättä kertaa. Tänä kesänä reitin varrella on kaksi uutta teosta: Seinäjoen uusin julkinen taideteos Vesa-Pekka Rannikon Vahdit, joka asennettiin uuden Björkenheimintien sillan yhteyteen sekä Olavi Lanun veistos Kivikosta, joka siirtyi viime kesänä Nuorisokeskuksen pihasta Myllysaarenpuistoon.

Ohjattu patsaspyöräilykierros alkaa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalta, josta pyöräillään Törnävälle, ja sieltä takaisin keskustaan. Pyöräilyreitti kulkee kauniissa maisemissa jokien varsilla. Kierroksella pysähdytään julkisten taideteosten äärelle. Matkan pituus on n. 8 kilometriä. Pyöräilytahti on rauhallinen ja kierros sopii kaikenikäisille, myös lapsille aikuisen seurassa. Patsaspyöräilyn opastaa Taidehallin ts. Yleisötyön tuottaja Minna Peltoniemi.

Julkiseen taiteeseen voi tutustua myös omatoimisesti. Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta voi ladata yhteensä 4 erilaista karttaa: Muraalikartasta löytyvät alueen seinämaalaukset, kun taas Patsaspyöräilyreitit esittelevät julkista taidetta laajemmin. Vuonna 2019 julkaistut Patsaspyöräilyreitit kulkevat keskustan ja Törnävän alueella.

Ohjatut patsaspyöräilyt järjestetään heinäkuussa keskiviikkona 6.7. & 13.7. klo 17.30-19. Kierros alkaa Kalevan Navetan eteläpäädystä, Lakeuden aamunkoi -sillan kupeesta ja päättyy Keskustorille. Liput ennakkoon NetTicket-verkkokaupasta tai Kalevan Navetan infosta. Aikuiset 10 €, alle 18-vuotiaat 4 €.

Kuva: Elina Teitti