2.6.2022 - 27.8.2022

Taiteilijapari tuo juhlanäyttelynsä Vintin kirkkomaiseen tilaan

Vintti

4/6 €

Mammu ja Pasi Rauhala: Kaiken se kestää – Ensimmäiset 10 vuotta  Seinäjoen taidehallilla 2.6.-27.8.2022

Taiteilijapari Mammu ja Pasi Rauhala juhlistaa taideprojektinsa 10 vuotista taivalta juhlanäyttelyllä Seinäjoen taidehallin Vintillä. Kaiken se kestää on elämänmittainen projekti, jossa taiteilijat dokumentoivat arkeaan hääasuissaan. Työskentely on jatkuvaa ja kietoutuu taiteilijoiden arkeen, kodin remontista pihatöihin. Teoksissa tutkitaan aikaa, ihmisyyttä ja ihmissuhdetta. Keskeisenä osana ovat valokuvat, joissa taiteilijat katsovat vakavina kameraan hääasut yllään. Vuosien varrella työskentely on ottanut myös videoinstallaation, -performanssin ja veistosten muotoja. Kaiken se kestää –kokonaisuuden ohelle on syntynyt myös toisia, täydentäviä teossarjoja, joissa keskiössä on rakkauteen ja sen säilymiseen liittyvät kysymykset.

Juhlanäyttelyssä nähdään kymmenen vuoden ajalta valikoitu kokonaisuus, joka saa rinnalleen uusia, tätä näyttelyä varten tehtyjä teoksia. Näyttely lähestyy näyttelytila Vinttiä sen kirkkomaisten piirteiden, korkean harjakaton ja pyöreän ruusuikkunan, kautta. Uusi Tinahäät videoteos onkin saanut inspiraationsa tilasta. Näyttelyssä vuoropuhelua käyvät muutoksen ja pysyvyyden sekä arjen ja juhlan teemat. Pitkäkestoinen taideprojekti viitoittaa tarkastelemaan avioliitto- ja hääinstituutioita, parisuhdeteemaa ja niiden muutosta monista näkökulmista, niin yksilöllisellä kuin yhteiskunnallisella tasolla. Mammu ja Pasi Rauhala toteavatkin, että ”maailma muuttuu ja koti sekä parisuhde sen mukana. Taiteemme juhlistaa jokapäiväistä päätöstä ottaa muutokset vastaan yhdessä.”

Mammu ja Pasi Rauhala työskentelevät yhdessä ja erikseen. Mammu Rauhala teatterin ja performanssin parissa, Pasi Rauhala taas valokuvan ja vuorovaikutteisen mediataiteen parissa. Yhdessä he ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2010. Kaiken se kestää̈ on heidän tärkein yhteinen projektinsa, jonka parissa he ovat työskennelleet vuodesta 2012.

Avajaiset

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn ja tapaamaan taiteilijoita klo 17-19 keskiviikkona 1.6.2022 Seinäjoen taidehallilla. Avajaisten aikaan on vapaa pääsy myös Poikkipolkuja ekologiaan -näyttelyyn Hallissa.

Lisätietoa avajaisista.