4.2.2022 - 5.2.2022

Työhuoneella-videonäytös

Pedatila Itikka, 2krs

Ilmainen

Työhuoneella-videonäytös Itikassa

Rea-Liina Brunou, koreografi
Pauliina Haasjoki, runoilija
Anne Naukkarinen, kuva- ja esitystaiteilija
Piia Rinne, puku- ja visuaalinen suunnittelija 

Työhuoneella-videonäytös on tallenne istunnosta ja lukudraamasta, joka on syntynyt neljän taiteilijan kyläilyistä toistensa työprosessien äärellä. Monitaiteellinen Työhuoneella istunto esitetään Seinäjoen taidehallin aukioloaikoina pedatila Itikassa pe-la 4.2-5.2.2022. Videonäytös esitetään tilassa non-stop muodossa. Tilassa voi olla 10 henkeä yhtä aikaa.

”Mä olin kuvitellut tätä myös istumisena pöydän ääressä, niin että osaksi ollaan kääntyneinä kohti yhteistä keskusta mutta samalla hiukan auki yleisöön. Ja puhe on osoitettu toisillemme. Se on ehkä osaksi etukäteen kirjoitettua ja osaksi reaktiota ja tilanteessa syntyvää, keskustelua. Ehkä annamme myös puheäänen jollekin mitä joku toinen on kirjoittanut: sä kirjoitit näin. Kuulin, että sä reflektoit näin. Ajattelen että tämä perustilanne tauottuu lyhyistä inserteistä, joku saattaa nousta tekemään jotain, se voi tapahtua orgaanisesti (”ja sitten sä teit näin, ja sitten mun esityksessä oli tällainen”) tai miksei yllättäen. Myös on mahdollista että jotain asetetaan näkymään projisointina tai kuulumaan äänitteenä. Joitain esineitä saattaa kiertää käsissä, joku pukee päälleen tai toisen päälle jotain ehkä.”

Työhuoneella-istunto on osa Taidehalli välittää ohjelmistoa. Taidehalli välittää  antaa taiteilijoille ja taiteen asiantuntijoille tilan tuottaa omia taideprojekteja tai tapahtumia. Tavoitteena on olla yhteisöllisesti läsnä ja antaa tilaa prosessimaiselle, tapahtumalliselle ja kokeelliselle taiteelle. Taidehalli välittää -ohjelmassa voi toteuttaa hetkellisiä taiteilijalähtöisiä tapahtumia, jotka lisäävät Seinäjoen taidetapahtumien tarjontaa, tuovat ajankohtaisia ilmiöitä ja elämyksiä esille sekä luovat yhteistyötä taidekentän toimijoiden kesken.