28.4.2021

Vuoden 2021 Kesäkuvataiteilija on Riikka Gröndahl

Hiljainen muotokuva – osallistava videomuotokuva

Videomuotokuva on osallistava, kaikille avoin teos. Kesän jälkeen teos tallennetaan Seinäjoen museon arkistoon. Myöhemmin teosta voidaan esittää tuleville sukupolville. Teos kutsuu pohtimaan, mitä tapahtuu juuri nyt, ja mitä meistä muistetaan, kun emme enää ole täällä.

Riikka Gröndahl on monialaisesti työskentelevä kuvataiteilija, jonka teoksissa toistuu dokumentaarinen kiinnostus ihmisiin ja ihmisten toimintaan. Ihmisten kohtaaminen, kuunteleminen ja heiltä kysyminen muodostavat Gröndahlin työskentelyn ytimen, joka palautuu pohtimaan sitä, mitä on olla ihminen. Hänen video- ja tekstiteoksensa sisältävät usein performatiivisia ja paikkasidonnaisia elementtejä. Gröndahl on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopistosta vuonna 2018.

Seinäjoen kaupunki on palkannut vuodesta 2017 lähtien nuoren ammattitaiteilijan tai kuvataiteen opiskelijan kesäkuvataiteilijaksi. Kesäkuvataiteilija tekee taiteellista työtä, joka jollain tavalla näkyy kaupunkilaisille tai osallistaa. Kesäkuvataiteilijan asemapaikka on Seinäjoen taidehalli ja hänellä on käytössään Taidehallin ja kaupungin kulttuuripalveluiden taustatuki. Kesäkuvataiteilijan toteuttamat projektit ja työn muodot lähtevät taiteilijasta itsestään: kunkin kesäkuvataiteilijan kesä on hänen itsensä näköinen.

Aiemmat kesäkuvataiteilijat:

Sofi Häkkinen 2020

Aeon Lux 2019

Eetu Kevarinmäki 2018

Julia Kukkonen 2017

 

Kesäkuvataiteilija viestii työskentelystään omissa sosiaalisen median kanavissaan Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa. Kanavilla voi tutustua myös aiempien vuosien kesäkuvataiteilijoiden toteuttamiin projekteihin. Kesäkuvataiteilijan Facebook-sivu löytyy täältä. Lisäksi Kesäkuvataiteilijan kuulumisia jaetaan Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Instagram: @kesakuvataiteilija

Riikka Gröndahlin nettisivut

 

Yhteystiedot

Pii Anttila, taidetuottaja