16.6.2021 - 4.9.2021

Anne Katrine Senstad: Radical Light – Elements VI

Halli

6 / 4 €

Radical Light on immersiivinen tilallinen valo-, ja ääni-installaatio, joka tutkii tilan havaitsemisen käsitteitä ja valoa, väriä ja ääntä kognitiivisen järjestelmämme kautta. Kokemukselliseen installaatioon liittyy arvostetun säveltäjän JG Thirlwellin ympäröivä ääretön äänisävellys. Radical Light nähdään ensi kertaa Suomessa.

”Neon on orgaanista. Se lähettää sähköisiä sykkeitä ja aaltoja. Olemme jatkuvassa tekniikan ja digitaalisten aallonpituuksien pommituksessa, ja mielestäni neonvalon kokeminen on ihmiskeholle, silmille ja mielelle miellyttävää. Ihmiset tuntevat vaistomaista vetoa neonvaloon.”

Anne Katrine Senstad on norjalainen kuvataiteilija. Senstadin taiteellinen tuotanto liikkuu installaatioiden, valokuvan, videon, neonvaloveistosten, immersiivisyyden ja paikkasidonnaisen taiteen alueilla. Hän on erityisen kiinnostunut havainnosta ilmiönä ja valon, äänen ja värin suhteesta ihmisen kognitiiviseen järjestelmään. Tekstipohjaisissa teoksissaan hän sivuaa dialektiikkaa, kirjallisuutta, kieltä ja filosofiaa.

Hänen teoksiaan on ollut esillä Centre Pompidoussa Pariisissa, Haus Der Kultur Der Weltissä Berliinissä, Beirutin taidekeskuksessa sekä useissa muissa taidemuseoissa ja näyttelytiloissa ympäri maailman. Hänen teoksiaan on useissa kaupallisissa, yksityisissä ja museokokoelmissa.

Näyttely järjestetään tallinnalaisen Kai Kunstikeskuksen kanssa. Näyttelyn toteutumista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Kuva: Kai Kunstikeskus