5.10.2023

AARG 2023

Hugo-sali, Kalevan Navetta & live stream -lähetys

Ennakkoilmoittautuminen

Historiasta oppiminen ja nykypäivän ja tulevaisuuden kompleksiset haasteet.

Alustava ohjelma

  • Näyttelyopastus esillä oleviin näyttelyihin, klo 10-11
  • Keskusteluohjelma klo 12-15.30, Hugo-Sali, Kalevan Navetta. Keskusteluohjelmaa voi seurata etänä live stream -lähetyksen kautta.

Tarkempi ohjelmasisältö päivitetään lähempänä tapahtumaa.

AARG 2023 -keskusteluohjelman teemana on historiasta oppiminen ja nykypäivän ja tulevaisuuden kompleksiset haasteet. Puheenaiheina ovat taide paikallisyhteisöjen rakentajana sekä taidetilojen historiasta ammentaminen kuratoinnissa ja ohjelman suunnittelussa.  Tapahtumaan on kutsuttu kuraattoreita ja toiminnanjohtajia pohjoismaisista taideinstituutioista, jotka sijaitsevat vanhoissa teollisuuskiinteistöissä. Kutsuttuja puhujia ovat toiminnanjohtaja Lotte Juul Petersen Rønnebæksholm konsthalista Tanskasta, kuraattori Raluca Voinea Romaniasta, kuraattori ja taiteilija Þorbjörg Jónsdóttir Verksmiðjan á Hjalteyri -taidetilasta Islannista, toiminnanjohtaja Johanna Rannula NART Narva Art Residencystä,  ja muusikko Pia Siirala Taideyliopistosta sekä Seinäjoen taidehallin Sinistä puuta, mustaa rautaa–näyttelyn taiteilija Sigrid Holmwood. AARG 2023 -puheohjelmaosuus livetaltioidaan.

Suora lähetys alkaa keskipäivällä ja jatkuu kello 15.30 asti. Kaikkien esitysten kesto on noin 20-25 minuuttia. Keskusteluohjelmaa Hugo-saliin on mahdollista myös tulla paikan päälle seuraamaan. Ilmoittaudu: pii.anttila@seinajoki. Tilaisuus sisältää kahvitarjoilun.

 

AARG on keskustelutapahtuma, joka pureutuu nykytaiteen ja maaseudun ajankohtaisiin teemoihin. AARG Art and the Rural Gathering on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka. Tapahtuma tarjoaa taideinstituutioiden edustajille tapaamispaikan, ajankohtaisen keskustelualustan ja taiteilijoille ja taidealan toimijoille mahdollisuuden verkostoitua sekä kehittää taidekenttää ja sen toiminta- ja rahoitusmalleja.

AARG 2023 -ohjelman yhteistyökumppaneita ovat Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö sekä läänintaiteilija Aura Seikkula Taiteen edistämiskeskuksesta. Tapahtumaa tukee Frame Contemporary Art Finland.

Lisätiedot ja yhteydenotot AARG 2023 –ohjelmaan liittyen taidetuottaja Pii Anttilalta.

Mainoskuva AARG puhujista, 6 pientä naisten kasvokuvaa puhjista.

AARG 2023 puhujat

 

ihmisiä keskustelee tapahtumatilassa penkeillä

AARG 2022 Hugo-salissa Kalevan Navetassa