2.11.2022

Jotain muuta -ilta: Kulttuuria nuorille aikuisille / Mal­vi­nie­mi Com­pa­ny

Kalevan Navetta

Ennakkoilmoittautuminen

Ilmainen

Jotain Muuta -illat: Kulttuuria nuorille aikuisille on suunnattu 17-29 – vuotiaille Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven nuorille aikuisille. Illoissa kokeilemme, ruodimme ja keskustelemme alueemme kulttuurisisällöistä. Mitä haluaisin nähdä ja kokea kulttuurin kentällä? Miten taide ja kulttuuri tavoittaisi minut helpommin? Millainen taide ja kulttuuri ylipäätään koskettaa tai puhuttaa?

Jotain Muuta-illat ovat avoimia ja maksuttomia, mutta eivät hajuttomia tai mauttomia! Tai mistä minä tiedän? Tule testaamaan ja kerro mitä mieltä olet. Jokaisella kerralla tutustumme eri kulttuuritoimijaan ja heidän tarjoamiinsa sisältöihin. Jokaisen Jotain muuta kulttuuri-illan päätteeksi osallistujat saavat täytettäväkseen kyselyn, jonka avulla kartoitamme kävijän kokoemusta sekä kohteen kehittämismahdollisuuksia.

 

2.11. klo 19-20 Mal­vi­nie­mi Com­pa­ny: Kä­det ker­to­vat / Kalevan Navetta

Kädet kertovat teoskokonaisuudessa yhdistyy neljä eri taiteenmuotoa; nykytanssi sekä tekstiili-, media- ja äänitaide. Kokonaisuuden ovat suunnitelleet tanssitaiteilija Mia Malviniemi, taidekäsityölainen Niina Hiltunen, videosuunnittelija Teemu Kyytinen ja äänisuunnittelija Sami Silén. Teoksen tanssijana on vaasalainen Ailish Maher.

Teoskokonaisuus rakentaa maailmaa, jossa neljän eri taiteenmuodon läsnäolo viestii katsojalle ja kokijalle hetkellisyyden vahvasti fyysisenä tilana. Tanssiteos, taidetekstiili ja video ovat itsenäisiä osia mutta yhdessä ne nivoutuvat kokonaisuudeksi, jossa erilaiset mielenmaisemat ovat läsnä.

Tanssiteoksessa kädet ovat pääosassa ja liike on syntynyt erilaisten kehollisten muistijälkien kautta. Kädet välittävät asioita ja niiden kautta kosketamme, rakennamme ja välitämme. Hiltusen kudottu taidetekstiili pohtii kirjojen lyhyen eliniän ja nopean jätteeksi päätymisen lisäksi katoavaa kieli- ja kulttuuritaitoa. Videoteos tuo näkyväksi käsityöläisyyden kehollisuuden ruumiin ja kangaspuiden liikkeen kautta, jossa käsien, jalkojen ja koko kehon rytmi luovat yhdessä jopa meditatiivisen tilan. Silénin äänisuunnittelun pohjana on käytetty kangaspuiden ääniä sekä video- että tanssiteoksessa. Ohjelmasta vastaa Taideyliopisto Seinäjoki.

Tanssiesityksen kesto noin 30 minuuttia, jonka jälkeen taiteilijat kertovat teoksesta taiteilijatapaamisessa. Tilaisuuden kokonaiskesto on noin 60 minuuttia.

Malviniemi Company on Vaasassa toimiva nykytanssiryhmä, joka on perustettu vuonna 2011.

Iltaan mahtuu 15 osallistujaa.

Syksyn avoimet Kulttuuri-illat

2.11. klo 19.00-20.00 Mal­vi­nie­mi Com­pa­ny: Kä­det ker­to­vat / Kalevan Navetta

24.11. klo 19.00-20.30 Bolero-konsertti / Kalevan Navetta

14.12. klo 17.00-17.45  Kynttilätyöpaja / Kalevan Navetta

26.1. klo 16.15-17.15 tai 17.30-18.30 Paint and Soda / Kalevan Navetta

Lisätiedot:

Ruusu-Maria Lappalainen, ruusu-maria.lappalainen@seinajoki.fi 0505054146