Jotain Muuta nuorille aikuisille

Jotain Muuta projektin tavoitteena on osallistaa nuoria aikuisia keskustelemaan heidän näkemyksistään tarjolla olevista kulttuuri- ja taidepalveluista. Jotain muuta: Kulttuuria nuorille aikuisille -nimisessä projektissa tarjotaan lisäksi avoimia nuorten aikuisten kulttuuritapaamisia. Projektin tapaamisissa kokeillaan ja ruoditaan erilaisia kulttuurisisältöjä. Toiminnan tavoitteena on kehittää kulttuurisisältöjä paremmin kohderyhmän tarpeisiin ja mieltymyksiin sopiviksi.

Lisätietoja:

Ruusu-Maria Lappalainen, ruusu-maria.lappalainen@seinajoki.fi, 0505054146

Jotain Muuta-ilta: Kulttuuria nuorille aikuisille

Jotain Muuta-illoissa kokeilemme, ruodimme ja keskustelemme alueemme kulttuurisisällöistä.
Mitä haluaisin nähdä ja kokea kulttuurin kentällä? Miten taide ja kulttuuri tavoittaisi minut helpommin? Millainen taide ja kulttuuri ylipäätään koskettaa tai puhuttaa?

Jotain Muuta-illat ovat avoimia ja maksuttomia, mutta eivät hajuttomia tai mauttomia! Tai mistä minä tiedän? Tule testaamaan ja kerro mitä mieltä olet. Jokaisella kerralla tutustumme eri kulttuuritoimijaan ja heidän tarjoamiinsa sisältöihin. Tapahtumat on suunnattu erityisesti 17-29 – vuotiaille Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven nuorille aikuisille.

Kesän avoimet kulttuuri-illat (Katso tarkempi ohjelmakuvaus alta)

14.6. klo 16.30-19.00 Fimokorvikset -kurssi / Kalevan Navetta

16.6. klo 17.00-20.00 Kalevan Navetan kesäpäivä / Kalevan Navetta

10.7. klo 17.00-18.30 Patsaspyöräily & Aeon Luxin työhuonevierailu

19.7. klo 17.00-19.00 Paint & Soda -työpaja / Kalevan Navetta

Heinäkuun keskiviikkoisin opas paikalla klo 12.00-15.00

 

14.6. klo 16.30-19.00 Fimokorvikset -kurssi / Kalevan Navetta

Korviksia ei ole koskaan liikaa! Kurssilla tutustumme fimomassan mahdollisuuksiin ja UV-hartsin käyttöön. Valmista itsellesi mieleisen väriset ja muotoiset korvakorut – käytössä on fimomassojen lisäksi erilaisia kimalteita ja lehtikultaa. Kurssilta löytyy kaikki tarvikkeet, mukaasi tarvitset vain tekemisen iloa!

Yhden kerran kurssin hinta on 25,00 € ja se sisältää ohjauksen ja materiaalit yhteen korvispariin. Lisäkorvikset hintaan 10 € / pari.
Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla (25 €). Jos haluat tehdä useammat korvikset, voit maksaa lisäkorvikset paikan päällä kassaan (10 € / pari). Kurssin minimiosallistujamäärä on 8 henkilöä. Kurssi on avoin kaikille halukkaille ja siitä vastaas Taito Etelä-Pohjanmaa.

Ilmoittaudu kurssille (Taito keskuksen sivujen kautta) tästä.

16.6. klo 17-20 Kalevan Navetan kesäpäivä / Kalevan Navetta

Tule viettämään kesäinen päivä Kalevan Navetalla!

Perinteisen kesäpäivän ohjelmassa on tänä vuonna mm. Taidehallin Resonance-ryhmänäyttelyn avajaisia, Ruusu & Renttu karaoke ja kesäinen Polaroid-kuvauspiste, käsityöpiknik, jazz-konsertti sekä paljon muuta. Katso koko ohjelma osoitteesta: www.kalevannavetta.fi/kesa (Tarkka ohjelma tarkentuu vielä lähempänä)

Ruusu & Renttu karaoke ja kesäinen Polaroid-kuvauspisteellä Trinitas-näyttelyn taiteilija Aleksi Kolmosen kuvaa kävijöitä ja sata ensimmäistä kuvattavaa saa mukaansa kesäisen Polaroid-kuvan itsestään. Polaroid-kuvien loputtua kuvausseinä toimii omatoimisena selfie -kuvauspisteenä. Lisäksi tilassa on kaikille vapaa karaoke. Tule laulamaan omaksi ja muiden iloksi lempibiisejäsi! Karaokejuontajana Ruusu-Maria Lappalainen. Kuvauspiste on osa Kalevan Navetan kesäpäivien ohjelmaa.

Ei ennakkoilmoittautumista

 

Heinäkuun keskiviikkoisin 5.7.-26.7. klo 12-15 opas paikalla näyttelyissä / Kalevan Navetta

Taidehalliin on vapaa pääsy jokaisena heinäkuun keskiviikkona! Ilmaiskeskiviikot ovat 5.7., 12.7., 19.7. ja 26.7. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.Taidehallin oppaat ovat paikalla näyttelyissä klo 12-15. He vastaavat mielellään näyttelyihin ja Kalevan Navettaan liittyviin kysymyksiin.

Ei ennakkoilmoittautumista

 

10.7. klo 17.00-18.30 Patsaspyöräily & Aeon Luxin työhuonevierailu

Tule viettämään kuvataiteen päivää taiteen parissa! Tutustu Seinäjoen julkisen taiteen kohteisiin pyöräillen sekä tapaa kuvataiteilija Aeon Lux työhuoneellaan Varikko Gallerialla. Aeon Lux on yksi Trinitas-näyttelyn taiteilijoista, jonka videoteoksia sekä veistoksia on esillä Seinäjoen taidehallin Vintti-näyttelytilassa 29.7.2023 saakka. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Varikko Gallerialle, ja matkan varrella tutustumme Seinäjoen alueen julkisiin taideteoksiin sekä niiden taustoihin. Pyöräilytahti on rauhallinen ja pyöräilyosuus kestää noin 1 tunnin. Päätämme pyöräilyn Varikko Gallerialle, jossa Aeon Lux esittelee työtilaansa sekä kertoo työskentelystään. Maksimiosallistujamäärä pyöräilylle on 15 henkilöä, mutta taiteilijatapaamiseen Varikko Gallerialle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Sisältö on maksuton.

Lähtö omilla pyörillä Kalevan Navetalta (Nyykoolinkatu 25) pääovien luota klo 17.00. Käytäthän pyöräilykypärää.

Ennakkoilmoittaudu tästä

 

19.7. klo 17.00-19.00 Paint & Soda -työpaja / Kalevan Navetta

Työpajassa maalataan akryylimaaleilla kangaspohjalle. Työpajaan voi osallistua aloittelija tai jo pidempään maalaamista harrastanut. Inspiraationa työskentelylle toimii Kalevan Navetta ympäristöineen sekä Seinäjoen taidehallin avoinna olevat näyttelyt. Työpaja on suunnattu nuorille aikuisille, ja työpajaan mahtuu 12 osallistujaa. Maalaamisen ohessa voi nauttia soda ja tee tarjoilusta. Sään salliessa työpaja toteutetaan ulkona Kalevan Navetan pihapiirissä, mutta sateen sattuessa Kässä 1 -työpajatilassa. Työpaja on maksuton ja sisällöstä vastaa Seinäjoen taidehalli.

Ennakkoilmoittaudu tästä

Kulttuurilaitoksille ja kulttuuritoimijoille

Oletko kiinnostunut tarjoamaan kulttuurisisältöjä nuorten aikuisten kulttuuritapaamisiin? Keräämme nyt erilaisia kulttuurisisältöjä Jotain muuta – kulttuuritapaamisiin. Kulttuuritapaamiset ovat avoimia 17-29 vuotiaille projektin toiminta-alueen kohderyhmäläisille. Tarjoamiinne sisältöihin voi tarvittaessa laittaa osallistujakiintiön. Sisältöjen tulee ajoittua lokakuun 2022 ja toukokuun 2023 välille. Sisältöjen tulee olla maksuttomia osallistujalle. Jotain muuta – hankkeessa ei ole varattu rahaa pääsylippukuluihin, joilla korvaisimme teille osallistujien kuluja. Sen sijaan saatte vastineeksi kommentit sisällöistänne osallistuneilta nuorilta sekä ajatuksia siitä, mikä heitä teidän toiminnassa kiinnostaa –  vai kiinnostaako.

Lisätietoja: Elina Teitti +358 44 754 1779, elina.teitti@seinajoki.fi

 

Taustaa

Miten kulttuurilaitokset voivat tavoittaa nuoret aikuiset? Millainen kulttuurisisältö kiinnostaa 20-30-vuotiasta nuorta aikuista?
Seinäjoen taidehalli käynnistää syksyllä 2022 projektin, johon janotaan mukaan nuoria kertomaan, millainen on heille sopiva kulttuuri- ja taidesisältö.

Nuorisobarometrin (2020) mukaan parikymppinen nuori ei käytä kunnallisia kulttuuripalveluita juuri ollenkaan. LiveFinin nuorisokyselyn (2020) mukaan elävä musiikki kiinnostaa nuoria, mutta konsepti (keikoilla käynti) on murroksessa ja sisältöjen kuratointi on siirtynyt globaaleihin verkkoalustoihin (TikTok, Youtube). Heli Metsäpellon (2010) tutkimuksen mukaan ”nuoret aikuiset eivät pysty samaistumaan teatteriyleisöön, koska he mieltävät teatterissa käymisen sofistikoituneen yläluokan ja ikääntyneiden harrastukseksi”.

Nuoret aikuiset on kapea, mutta erittäin kaivattu kävijäryhmä taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Esimerkiksi käsityö- ja muotoilukoulu Näppi palvelee laajasti lapsia, mutta lasten kasvaessa nuoriksi näppiläisten rivit harvenevat. Seinäjoen taidehallin palveluihin puolestaan kuuluu vauvojen värikylpyä ja ikääntyneille suunnattua K65 Kulttuuritoimintaa, mutta noiden ikäryhmien välin katamme kaikille avoimella näyttelyohjelmistolla. Kaikille avoin puolestaan on yhtä kuin “ei koske nuorta aikuista”, kerrottiin meille korkeakouluopiskelijoiden toimesta. Jotain muuta –hanke etsii kartoittaa nuorten aikuisten toiveita ja tarpeita kulttuurisisällöistä 1.5.2022-30.10.2023.

Jotain muuta -hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen on saatu EU:n maaseuturahaston sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiön osarahoitusta. Hanketta koordinoi Seinäjoen taidehalli.