Kesäkuvataiteilija 2022 on Olivia Viitakangas

Performatiivista tutkimusta 55.866 m2 kokoisesta puistoalueesta

Olivia Viitakangas on valittu kuudenneksi kesäkuvataiteilijaksi Seinäjoen taidehallille. Työskentelyaika sijoittuu tänä vuonna kesäkuusta syyskuun loppuun. Kesän aikana Viitakangas tekee taiteellista paikan tutkimusta 55.866 m2 kokoisesta puistoalueesta Pohjan kaupunginosassa. Prosessimainen performatiivinen työskentely lainaa tutkijan ja tutkimuksen käytännöistä. Mikä on puiston luonne ja olemus? Toiminta tulee sisältämään osallistavia osuuksia, ja kerätty data kootaan tutkimuspaperia imitoivaksi julkaisuksi. Toiminta-alue on Seinäjoen Kalevalanpuisto.

Olivia Viitakangas (s.1999) on performatiivisuuden, valokuvan ja videon kanssa työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee ilmiöitä usein todellisuuden simuloinnin ja imitaation kautta. Viitakangas opiskelee valokuvausta LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa.

Seinäjoen kaupunki on palkannut vuodesta 2017 lähtien ammattitaiteilijan tai kuvataiteen opiskelijan kesäkuvataiteilijaksi. Kesäkuvataiteilija tekee taiteellista työtä, joka jollain tavalla näkyy kaupunkilaisille tai osallistaa. Kesäkuvataiteilijan työ kesällä 2022 on osa Itä-Seinäjoen lähiöohjelmaa.
Lähiöohjelma on ympäristöministeriön johtama suurimpien kaupunkien lähiöalueille kohdistettu kehittämisohjelma. Lisätietoa ohjelmasta löydät ympäristöministeriön sivulta. Kesäkuvataiteilijan asemapaikka on Seinäjoen taidehalli ja hänellä on käytössään Taidehallin ja kaupungin kulttuuripalveluiden taustatuki. Kesäkuvataiteilijan toteuttamat projektit ja työn muodot lähtevät taiteilijasta itsestään: kunkin kesäkuvataiteilijan kesä on hänen itsensä näköinen.

Aiemmat kesäkuvataiteilijat: Riikka Gröndahl 2021, Sofi Häkkinen 2020, Aeon Lux 2019, Eetu Kevarinmäki 2018, Julia Kukkonen 2017

Kesäkuvataiteilija viestii työskentelystään omissa sosiaalisen median kanavissaan Facebookissa, Instagramissa ja Seinäjoen taidehallin YouTubessa. Kanavilla voi tutustua myös aiempien vuosien kesäkuvataiteilijoiden toteuttamiin projekteihin. Kesäkuvataiteilijan Facebook-sivu löytyy täältä. Lisäksi Kesäkuvataiteilijan kuulumisia jaetaan Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

henkilökuva naisesta, mustavalkoinen. Päällä farkut, teepaita ja katsoo eteenpäin. Toinen käsi housujen taskussa.

Olivia Viitakangas, kuva Ada Pääskysaari

Lataa tiedote