17.6.2023 - 5.1.2024

Resonance

Näyttelytila Halli

6/4 €

Kuvassa on taidenäyttelytila, jossa on betoninen lattia ja etualalla on vihreä seinä, jossa lukee taidenäyttelyn nimi Resonance ja pienempää tekstiä näyttelystä. Takana näkyy seinälle heijastettu video, jossa nainen laulaa tyhjässä kasvihuoneessa.

Kuva: Krista Luoma

Resonance on kansainvälinen ryhmänäyttely, joka on ollut aiemmin esillä vanhassa sillitehtaassa toimivassa Verksmiðjan á Hjalteyri nykytaiteen keskuksessa Islannissa vuonna 2021. Islannin parhaana ryhmänäyttelynä The Icelandic Art Prize’lla palkittu kokonaisuus esittää viiden taiteilijan teoksia ja ammentaa ympäristön, teknologian ja tarinoiden maailmasta. Näyttelyn taiteilijat ovat Olga Bergmann (IS), Angela Dufresne (US), Anna Hallin (IS), Vesa-Pekka Rannikko (FI) ja Simon Rouby (FR). Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatiota. Oleellinen osa näyttelyn lähtökohtia on vanhan teollisuuskiinteistön karun kaunis estetiikka, joka yhdistää Hjalteyri’n miljöön Seinäjoen taidehallin Halli-näyttelytilaan. Resonancen konseptista vastaavat islantilainen taiteilija-kuraattori-duo Berghall, eli Olga Bergmann & Anna Hallin. Heidän kuratoriaalisessa työskentelyssään tärkeänä elementtinä on hoiva ja huolenpito.

Lataa näyttelyn teosluettelo täältä: Teosluettelo Resonance.

Taiteilijat

Angela Dufresne on Brooklynissa asuva amerikkalainen taidemaalari ja videotaiteilija, joka tutkii kerrontaa monin eri tavoin.

Vesa-Pekka Rannikko on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston, animaation, maalauksen, videotaiteen, installaatioiden ja valokuvauksen parissa.

Simon Rouby on ranskalainen taiteilija ja elokuvantekijä Pariisista. Hän aloitti taiteellisen uransa graffititaiteilijana, mutta kääntyi myöhemmin muihin medioihin, kuten maalaukseen ja kuvanveistoon.

Olga Bergmann on islantilainen taiteilija ja Anna Hallin islantilais-ruotsalainen taiteilija, jotka molemmat asuvat Reykjavikissa. Bergmann & Hallin on tehnyt yhteistyötä Berghallina useissa projekteissa ja näyttelyissä vuodesta 2005 lähtien. Berghall on myös tehnyt projekteja julkisiin tiloihin, tilapäisiä installaatioita sisällä ja ulkona sekä pysyviä julkisia taideteoksia.