13.4.2022 - 14.4.2022

Tamara Piilolan taiteilijatapaaminen

näyttelytila Vintti

sis. pääsylipun hintaan 6/4 €

Puu on ihme -näyttelyn taiteilija Tamara Piilola vierailee Seinäjoella pääsiäisviikolla. Tule tapaamaan taiteilijaa ja kuulemaan millaista oli tehdä näyttely Seinäjoen taidehallin näyttelytila Vintille. Puu on ihme -näyttelyn teokset on maalattu pääosin juuri tätä näyttelyä varten. Erityisesti Vintin puiset pinnat ovat inspiroineet taiteilijaa, ja teokset ovatkin ensimmäistä kertaa esillä puisella pinnalla. Tutustu näyttelyyn täällä.

Tamara Piilola esittelee näyttelyä Vintillä

Taiteilijatapaaminen keskiviikkona 13.4. klo 18 & torstaina 14.4. klo 13. Tilaisuus sisältyy pääsylipun hintaan: 6/4 €.

Tamara Piilolan (s. 1977) tuotanto koostuu suurikokoisista luontoaiheisista öljymaalauksista, joissa kasvimaailman runsaus on läsnä väreissä ja muodoissa. Luonnossa esiintyvät vyöryt ovat yksityiskohtiensa takia hänen mielestä loputtoman kiinnostavia katsella. Värien puhtaus ja ilmaisuvoima ovat tärkeä elementti Piilolan työskentelyssä. Sommittelu antaa maalaukselle tukevan rungon, jonka päällä on tilaa irrotella maalauksellisuuden ja esittävyyden kanssa.

Helsingissä asuva ja työskentelevä Piilola on valmistunut Turun taideakatemiasta vuonna 2003 ja Kuvataideakatemiasta vuonna 2010. Pitkät oleskelut Ranskassa ja Saksassa on vaikuttanut hänen työskentelyynsä. Piilola palkittiin Didrichsen Pro Arte -palkinnolla vuonna 2016. Hänen teoksia on merkittävissä kokoelmissa, kuten Jenny ja Antti Wihurin säätiön, Sara Hildénin taidemuseon, Didrichsenin taidemuseon ja HAM Helsingin taidemuseon kokoelmissa.

 

Kuva: Mika Rinta-Porkkunen. Kuvassa Tamara Piilolan teos: Sinua pyhempi II, 2022.