AARG Aamunavaus: Taiteen edistämisen asiantuntijuus – Luovan alan ammattilaisesta erityisasiantuntijaksi Taikeen

AARG Aamunavaus möyhentää taiteen maaperää avaamalla nykytaidekentän toiminta- ja yhteistyömalleja etenkin maaseudulla. Aamunavaus on suunnattu taiteilijoille, tutkijoille ja luovan alan tekijöille ja toimijoille keskustelu- sekä tapaamisalustana kerran kuukaudessa perjantaisin klo 10-11.

Perjantai 2.12.2022 klo 10-11 Pedatila Itikka, 2 krs. Kalevan Navetta

Ilmoittautuminen  Tilaisuudet sisältävät kahvitarjoilun. Aamunavauksen jälkeen on mahdollista tutustua Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ilmaiseksi.

Taiteen edistämisen asiantuntijuus

– Luovan alan ammattilaisesta erityisasiantuntijaksi Taikeen

Aamun avaa erityisasiantuntija Susanna Mäki-Oversteyns, Taiteen edistämiskeskus

nainen katsoo suoraan kameraan vehreässä ympäristössä

Kuva. Antti Hintsa

Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija tänä vuonna aloittanut Susanna Mäki-Oversteyns avaa aamunavauksessa työpestiään, joka koostuu Taiken harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoiminnan erityisavustusten esittelijänä sekä rooliaan Taiken kuntapalveluiden asiantuntijatiimissä.  Lisäksi Oversteyns kertoo muusta työstään Taikessa sekä omasta urapolustaan kulttuuri- ja taidealalla. Susanna Mäki-Oversteyns on työskennellyt aiemmin Lapuan kaupungin kulttuuripäällikkönä.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

 

AARG

AARG on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka, joka on suunnattu nykytaiteen kentällä toimiville ammattilaisille, kuten taiteilijoille, kuraattoreille sekä luovan alan tekijöille. AARG on lyhenne sanoista Art and the Rural Gathering.  Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemalli hankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. Vuosittain järjestetään laajempi AARG Gathering keskustelutapahtuma, joka nostaa esille eri näkökulmia ja toimintatapoja taiteen ja maaseudun risteyskohdista. Viimeiset kaksi vuotta nämä ovat olleet livelähetyksen muodossa. AARG Aamunavaukset vuorostaan avaavat aihepiiriä ja pitävät ajankohtaista keskustelua yllä.  AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.