19.1.2022 - 19.1.2022

Taiteilijatapaaminen Virpi Timonen

Vintti

sis. pääsylipun hintaan 6/4 €

Kuvataiteilija ja taidekasvattaja Virpi Timonen esittelee Ihmeen kaunista! -näyttelyä keskiviikkona 19.1. klo 18.

Kolmevuotinen Kipinä-hanke on vienyt taidetta ja taidetoimintaa Etelä-Pohjanmaan varhaiskasvatusyksiköihin ammattitaiteilijan johdolla koettavaksi ja osallistuttavaksi. Taidehallin Vintillä esillä oleva Ihmeen kaunista! -näyttely on syntynyt Timosen, varhaiskasvatuksen lasten ja aikuisten sekä taiteen ja kulttuurin ammattilaisten yhteistyönä.

Virpi Timonen on kuvataideopettaja TaM, medianomi ja muotoilija. Hänen tuoreimmat koulutuksensa käsittelevät kohtaamistaidetta ja voimauttavaa valokuvaa. Taiteessa Timosta innostaa sen hyvinvointia lisäävien ominaisuuksien lisäksi se, kuinka taide voi auttaa hyväksymään inhimillistä moninaisuutta. Taiteen avulla voi oppia sietämään elämän epävarmuutta sekä näkemään asioiden monitulkintaisuutta.

Timosella on yli 30 vuoden kokemus taiteen tekemisestä, kokemisesta, opettamisesta ja nauttimisesta. Hänen erityisosaamisiinsa kuuluu erilaisten pedagogisten ja taiteellisten prosessien hallinta. Vahvuutena on rohkea heittäytyminen uusiin haasteisiin. Hänellä on laaja kokemus erilaisten projektien suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Yhteisötaiteen menetelmät ja mahdollisuudet ovat lähellä Timosen sydäntä.

Kuva: Saimi Timonen