7.6.2023 - 7.6.2023

Aleksi Kolmosen taiteilijatapaaminen

Vintti

Sisältyy pääsymaksuun tai Shibari-työpajan osallistumismaksuun

Aleksi Kolmonen on tavattavissa Vintillä Trinitas-näyttelyn yhteydessä klo 17.30-17.50. Taiteilijatapaaminen sisältyy Shibari-sidontataidetyöpajaan, mutta siihen voi osallistua myös erikseen pääsylipun hinnalla.

Aleksi Kolmonen luo Trinitas-näyttelyyn monumentaalisen valokuvainstallaation, joka asettaa ylväästi esille pääasiassa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisiä. Omintakeinen, unenomainen, kontrasteilla leikittelevä estetiikka korostaa itseilmaisun utopistisen vapauden pohdintaa teoksissa. Kolmosen työskentelyssä keskeistä on dialogi, kuvattavien ihmisten kunnioitus ja vähemmistöjen tarinan kertominen vähemmistöstä käsin. Yhteyden muodostaminen itseensä on pyhää ja se auttaa luomaan autenttisempaa yhteyttä myös toisiin.

Aleksi Kolmonen (s. 1996, he/him) on valmistunut Pekka Halosen akatemiasta kuva-artesaaniksi vuonna 2015 ja viimeistelee nyt opintojaan Turun Taideakatemiassa. Transtaustaisena miehenä Kolmosta kiinnostaa sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkiminen taiteen avulla. Työskentelyssään hänelle tärkeintä on vapaus, leikki ja yhteyden löytäminen. Aiemmin hänen teoksiaan on ollut esillä B-galleriassa ja WAM-taidemuseon Spektri-näyttelyssä Turussa. Hänen ensimmäinen videoteoksensa SUO julkaistiin osana Utopiaako? –hanketta ja se käsitteli HLBTQ+ -vähemmistöihin kuuluvien ihmisten kaipuuta henkilökohtaiseen utopiaan.

Kolmosen työskentelyä näyttelyä varten on tukenut Oskar Öflunds Stiftelse sr.