10.7.2023 - 10.7.2023

Jotain muuta: Patsaspyöräily & Aeon Luxin työhuonevierailu

Kalevan Navetta (lähtö), Varikkogalleria (Kalevalantie 6 B)

Patsaspyöräilyyn Jotain muuta -lomakkeella

Maksuton

Tule viettämään Kuvataiteen päivää taiteen parissa!

Tutustu Seinäjoen julkisen taiteen kohteisiin pyöräillen sekä tapaa kuvataiteilija Aeon Lux työhuoneellaan Varikkogallerialla. Aeon Lux on yksi Trinitas-näyttelyn taiteilijoista, jonka videoteoksia sekä veistoksia on esillä Seinäjoen taidehallin Vintti-näyttelytilassa 29.7.2023 saakka. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Varikkogallerialle, ja matkan varrella tutustumme Seinäjoen alueen julkisiin taideteoksiin sekä niiden taustoihin. Pyöräilytahti on rauhallinen ja pyöräilyosuus kestää noin 1 tunnin. Päätämme pyöräilyn Varikolle, jossa Aeon Lux esittelee työtilaansa sekä kertoo työskentelystään. Maksimiosallistujamäärä pyöräilylle on 15 henkilöä, mutta taiteilijatapaamiseen Varikkogallerialle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Tapahtuma on maksuton.

Lähtö omilla pyörillä Kalevan Navetalta (Nyykoolinkatu 25) pääovien luota klo 17.00. Käytäthän pyöräilykypärää.

Ennakkoilmoittaudu Patsaspyöräilyyn tästä

Tapahtuma järjestetään osana Jotain muuta -hanketta. Syksyllä 2022 alkaneessa hankkeessa järjestettiin avoimia kulttuuri-iltoja nuorille aikuisille ja kartoitettiin heidän tarpeitaan ja kiinnostustaan kulttuuritapahtumiin.Nuorilta myös kerättiin palautetta kulttuurisisällöistä, joihin he osallistuvat. Kesällä 2023 Taidehalli järjestää vielä yhdessä Kalevan Navetan muiden toimijoiden kanssa kolme sisältöä: kädentaitokurssin, maalaustyöpajan sekä Patsaspyöräilyn ja taiteilijatapaamisen. Kaikki sisällöt ovat avoimia kaikille, ikään katsomatta.

Jotain muuta -hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen on saatu EU:n maaseuturahaston sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiön osarahoitusta. Hanketta koordinoi Seinäjoen taidehalli.