10.7.2023

Jotain muuta: Patsaspyöräily & Aeon Luxin työhuonevierailu

Kalevan Navetta (lähtö), Varikkogalleria (Kalevalantie 6 B)

Patsaspyöräilyyn Jotain muuta -lomakkeella

Maksuton

Tule viettämään Kuvataiteen päivää taiteen parissa!

Tutustu Seinäjoen julkisen taiteen kohteisiin pyöräillen sekä tapaa kuvataiteilija Aeon Lux työhuoneellaan Varikkogallerialla. Aeon Lux on yksi Trinitas-näyttelyn taiteilijoista, jonka videoteoksia sekä veistoksia on esillä Seinäjoen taidehallin Vintti-näyttelytilassa 29.7.2023 saakka. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Varikkogallerialle, ja matkan varrella tutustumme Seinäjoen alueen julkisiin taideteoksiin sekä niiden taustoihin. Pyöräilytahti on rauhallinen ja pyöräilyosuus kestää noin 1 tunnin. Päätämme pyöräilyn Varikolle, jossa Aeon Lux esittelee työtilaansa sekä kertoo työskentelystään. Maksimiosallistujamäärä pyöräilylle on 15 henkilöä, mutta taiteilijatapaamiseen Varikkogallerialle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Tapahtuma on maksuton.

Työhuonevierailu VarikkoGallerilla klo 18-19. Samalla on mahdollisuus tutustua esillä olevaan Konsta Leppäsen näyttelyyn: Imperiaalinen laskuvesi.

Lähtö omilla pyörillä Kalevan Navetalta (Nyykoolinkatu 25) pääovien luota klo 17.00. Käytäthän pyöräilykypärää.

Ennakkoilmoittaudu Patsaspyöräilyyn tästä

Tapahtuma järjestetään osana Jotain muuta -hanketta. Syksyllä 2022 alkaneessa hankkeessa järjestettiin avoimia kulttuuri-iltoja nuorille aikuisille ja kartoitettiin heidän tarpeitaan ja kiinnostustaan kulttuuritapahtumiin.Nuorilta myös kerättiin palautetta kulttuurisisällöistä, joihin he osallistuvat. Kesällä 2023 Taidehalli järjestää vielä yhdessä Kalevan Navetan muiden toimijoiden kanssa kolme sisältöä: kädentaitokurssin, maalaustyöpajan sekä Patsaspyöräilyn ja taiteilijatapaamisen. Kaikki sisällöt ovat avoimia kaikille, ikään katsomatta.

Jotain muuta -hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen on saatu EU:n maaseuturahaston sekä Kuortaneen Säästöpankkisäätiön osarahoitusta. Hanketta koordinoi Seinäjoen taidehalli.