16.6.2021 - 21.8.2021

PISTO.

Vintti

6 / 4 €

PISTO. on viiden nuoren suomalaisen nykytaiteilijan yhteisnäyttely.  Seinäjoen taidehallin ohjelmatiimi on kuratoinut näyttelyyn nuoria tekijöitä, joita yhdistää tekstiili tekniikkana ja materiaalina. Tekniikan lisäksi taiteilijoita yhdistää leikkisyys ja toisaalta kantaa ottava asenne, sekä perinteiseksi mielletyn tekniikan käyttäminen ja soveltaminen uudella tavalla. Näyttely käy vuoropuhelua näyttelytilan kanssa: Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa on toiminut tekstiilituotteita valmistava verkatehdas vuosina 1909 – 1929. Sen jälkeen vuosikymmeniä puolustusvoimien varastona toiminut rakennus on jälleen 2020-luvulla pehmeiden materiaalien koti, koska talossa toimii muiden taide- ja kulttuuritoimijoiden ohella käsityö- ja taitokeskus sekä –myymälä.

Materiaali ja siihen liittyvät aiheet ovat taiteilijoita yhdistävä teema: esimerkiksi kierrätysmateriaalien käyttö on läsnä kaikkien taiteilijoiden työskentelyssä. Myös kysymykset tekstiilin suhteesta sukupuoleen, kulttuuriperintöön sekä laajemmin yhteiskunnallisesti haastavat, eettiset kysymykset ovat teoksia läpäiseviä teemoja. Lue näyttelyn teosluettelosta taiteilijoiden esittelyt ja Taidehallin taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutisen teksti näyttelyn taustoista ja sisällöstä. Teosluettelo_Pisto.pdf

 

Pisto. Seinäjoen taidehallin Vintillä. Kuva. Jenni latva

Näyttelyn yhteydessä järjestetään yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kolme aikuisille suunnattua nykytaidetta ja tekstiiliä yhdistelevää työpajaa: Jatkuu kääntöpuolella 19.6., Kolmiulotteista taidetta Power tex -kovettaja-aineen avulla 1.7. ja 8.7. sekä Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa 10.7. Työpajoihin ilmoittaudutaan Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n verkkokaupassa.

 

 

Anni Haunia. Kuva: Juuli Kangasniemi.

 

Erika Hirsimäki

 

Ilai Elias Lehto

 

Ninni Luhtasaari. Kuva: Laura Happo.

 

Anna-Karoliina Vainio

 

Kuva oikealla: Pisto. -näyttely Vintillä, kuva Jenni latva