29.9.2023

Vauvan päivä Seinäjoen taidehallissa

Itikka & Halli, 2. krs, Vintti 3. krs

Maksuton

Jokainen vauva ja vauvaperhe on ainutlaatuinen. Vauvan päivä juhlii vauvoja ja nostaa vauvaperheet esiin. Haluamme olla mukana edistämässä vauvaystävällistä kuntaa. Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään jo seitsemättä kertaa. Iloitaan vauvoista yhdessä!

Tervetuloa juhlimaan Vauvan päivää Seinäjoen taidehalliin perjantaina 29.9. klo 10-19. Ohjelma on maksuton.

Vapaa pääsy taidenäyttelyyn alle 2-vuotiaan kanssa

Seinäjoen taidehalli tarjoaa alle 2-vuotiaiden lasten kanssa tuleville aikuisille vapaan pääsyn taidenäyttelyihin pe 29.9. klo 10-19. Taidehallin näyttelyt avautuvat vauvaperheille jo klo 10. Ensimmäisen tunnin aikana näyttelyiden äänenvoimakkuus on hiljaisemmalla ja näyttelytilassa on tavallista valoisampaa. Näyttelyt aukeavat koko yleisölle klo 11.

Hallissa on esillä kansainvälinen ryhmänäyttely Resonance, jossa on esillä maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatioita. Näyttely on palkittu Islannin parhaana ryhmänäyttelynä vuonna 2022. Näyttelyn taiteilijat ovat Olga Bergmann (IS), Angela Dufresne (US), Anna Hallin (IS), Vesa-Pekka Rannikko (FI) ja Simon Rouby (FR).

Vintillä nähdään ruotsalais-brittiläisen taiteilijan Sigrid Holmwoodin Sinistä puuta, mustaa rautaa -näyttely. Näyttelyä varten taiteilija tutki eteläpohjalaista kasvivärjäys- ja talonpoikaiskulttuuria, ja kiinnostui erityisesti körttiläisyyteen liittyvästä sinisestä ja mustasta väristä. Näyttelyssä on kasvivärein toteutettuja tekstiilitaideteoksia.

Opas paikalla näyttelyissä klo 10-12

Vauvan päivänä Taidehallin opas on paikalla näyttelytilassa klo 10-12. Opas kertoo mielellään esillä olevista näyttelyistä. Oppaalta voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä niin taidenäyttelyistä, kuin Kalevan Navetasta. Tapaa samalla myös Kalevan Navetan ikioma navettakissa Muu-Mau.

Vauvan kanssa taidenäyttelyyn

Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ovat vauvat ja vauvaperheet aina tervetulleita. Näyttelytilat sijaitsevat Kalevan Navetan 2. ja 3. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Näyttelytiloihin on esteetön kulku ja näyttelyihin saa ottaa rattaat/vaunut mukaan. Lastenhoitohuone sijaitsee 1. kerroksessa infon vieressä.

Näyttelykäynnillä voi katsella sellaisia teoksia, joista vauva on kiinnostunut. Vauvoja kiinnostavat ihmiset, kontrastit, valot, varjot ja muodot. Näyttelytilat saattavat olla hämäriä ja usein nykytaidenäyttelyissä voi kuulua erilaisia ääniä, mikä voi tuntua lapsesta jännittävältä.

Näyttelytilassa saa kuulua lasten ääniä, sillä ne kuuluvat elämään. Taidenäyttelyssä ei siis tarvitse olla hiiren hiljaa! Muistathan kuitenkin, että taideteoksiin ei saa koskea. Joskus näyttelyissä on poikkeuksia ja niistä kerrotaan aina erikseen.

Vauvojen värikylpy -pop up klo 10-12

Vauvojen värikylpy on vauvaperheen kuvataidetyöpaja, jonka pääpaino on materiaalien ja värien kokeminen yhdessä aikuisen kanssa. Vauvan päivän värikylvyssä valmistetaan yhdessä kortti, jonka saa kotiin viemiseksi. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia, joten ilmoitathan mahdolliset allergiat ohjaajalle työpajaan saapuessa. Työpaja toimii non-stop periaatteella ja työpajaan osallistutaan saapumisjärjestyksessä. Pop up -värikylvyssä työskennellään poikkeuksellisesti pöydän päällä. Päälle kannattaa laittaa vaatteet, joissa tahrat eivät haittaa.

Vauvan päivää organisoi VauvaSuomi ry.

Vauvan päivä. Piirroskuva vauvasta.