ARKISTOIDUT UUTISET

Seinäjoen taidehalli Ilmiöiden yössä 6.9.

Ilmiöiden yö on uusi kaupunkitapahtuma, jossa voi kokea monitaiteista kulttuuritarjontaa Seinäjoella yhden illan aikana. Ilmiöiden yötä vietetään 6.9.2024 klo 17–22 ympäri kaupunkia.

Ilmiöiden yö 6.9. on samalla Seinäjoen taidehallin ilmaispäivä ja Kalevan Navetan Afterwork Art -päivä: näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Seinäjoen taidehallin ohjelma Kalevan Navetassa 6.9.

  • Klo 11–22 Kuvittele puu -näyttely avoinna yleisölle, Vintti (3. krs)
  • Klo 17–22 Seinäjoen kesäkuvataiteilija Henri Airon näyttelyinstallaatio  ______ aateloi ihmisen esillä Itikassa (2. krs).
  • Klo 17–22 Hevonen, robotti ja mittaamaton -näyttely avoinna yleisölle, Halli (2. krs)
  • Klo 18–18.30  Hevonen, robotti ja mittaamaton -näyttelyn avajaispuheet ja taiteilijahaastattelu, Soittotila Kammio (1. krs.). Haastattelun jälkeen taiteilija Tove Kjellmark on tavattavissa Halli-näyttelytilassa.
  • Klo 20.30–21 Taiteilija Henri Airo esittelee installaatiotaan Itikassa (2. krs)
  • Klo 21–21.45 Näyttelykierros Taidehallin kuraattorin seurassa. Aloitus Halli-näyttelytilasta (2. krs)

Keskustorilla

 

Kalevan Navetan koko ohjelma Ilmiöiden yössä 6.9.

Katso Kalevan Navetan koko Afterwork-ohjelma Ilmiöiden yössä: Afterwork Art – Kalevan Navetta

 

Ilmiöiden yö Seinäjoella

Katso Ilmiöiden yö -tapahtuman tiedot ja koko aikataulu: www.taideseinajoki.fi/ilmioidenyo

Tapahtumaa ja ohjelmaa järjestävät Seinäjoen kulttuuri- ja taideverkoston toimijat sekä alueen yritykset ympäri kaupunkia. Ilmiöiden Yössä on mahdollisuus kokea taidetta, musiikkia, teatteria, elokuvia, viihdettä, elämyksiä ja ilmiöitä.

19.7.2024

Haku auki kesäkuvataiteilijan kevytmieliseen patsastoimikuntaan!

Hae mukaan Seinäjoen kesäkuvataiteilijan patsastoimikuntaan täyttämällä ja lähettämällä hakemuskaavake!

Kevytmielinen patsastoimikunta on osa kesäkuvataiteilija Henri Airon toteuttamaa projektia, joka kutsuu pohtimaan patsaiden, juhlistamisen ja muistamisen merkitystä Seinäjoen keskustorille siirretyn Yrittäjä-Jussi patsaan kautta. Patsastoimikunnan jäsenenä pääset suunnittelemaan kesäkuvataiteilijan ja muiden jäsenten kanssa uuden identiteetin Yrittäjä-Jussille. Haku on auki kaikenikäisille taustasta riippumatta. Sinun ei tarvitse olla taiteen asiantuntija, paikallistietäjä tai ideanikkari. Tule rennosti mukaan päättämään yhdessä hetkellisestä jäljestä Seinäjoen kaupunkitilassa!
Kesäkuvataiteilija valitsee toimikuntaan kuusi jäsentä saapuneiden hakemusten pohjalta. Toimikunnan jäsenten hakuaika jatkuu aina 9.8. saakka, valituille ilmoitetaan maanantaina 12.8. Toimikunta kokoontuu 20.8.

 

Lue lisää

16.7.2024

Kesäkuvataiteilija Henri Airo tarkastelee Yrittäjä-Jussi patsasta taideprojektissaan

Seinäjoen kaupungin kesäkuvataiteilija on aloittanut taiteellisen työnsä! Kesäkuvataiteilija Henri Airo tutkii Seinäjoen keskustorilla sijaitsevan Yrittäjä-Jussi patsaan kautta, millaisia ihmiskuvia pidetään erityisen arvokkaina. Kesän projekti kutsuu pohtimaan patsaiden, juhlistamisen ja muistamisen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Kesäkuvataiteilija on keskustorilla tavattavissa ke 17.7 – ke 24.7 klo 10–15 keräten samalla kaavakkeella ohikulkijoilta vastauksia kysymykseen: Mikä aateloi ihmisen? Henri Airo kokoaa myös patsas toimikunnan, joka jäsentensä ehdotusten pohjalta suunnittelee yhdessä Jussille vaihtoehtoisen uuden identiteetin.

 

Lue lisää

3.6.2024

Vuoden 2025 näyttelyissä pohditaan valtaa, rajoja ja juuria

Seinäjoen taidehalli julkistaa uusia näyttelyitä vuodelle 2025. Esillä on neljä nykytaidenäyttelyä suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Lue lisää

Kesäkuvataiteilija 2024 on Henri Airo

Seinäjoen kaupungin kesäkuvataiteilija 2024 on valittu! Henri Airo (s. 1996, Helsinki) on Seinäjoen kaupungin kahdeksas Kesäkuvataiteilija. Kesän aikana Airo toteuttaa taideprojektin,joka tarkastelee Seinäjoen Keskustorille siirretyn Yrittäjä-Jussi-patsaan historiaa ja kaupunkilaisten siihen yhdistämiä merkityksiä. Kesäkuvataiteilija tutkii Yrittäjä-Jussin kautta, millaisia ihmiskuvia pidetään erityisen arvokkaina. Se kutsuu pohtimaan patsaiden, juhlistamisen ja muistamisen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää

5.2.2024

Kesäkuvataiteilija 2024 haku on käynnissä!

Haetaan kuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä! Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata uransa alussa oleva kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaan taiteelliseen työhönsä kytkeytyvä julkinen taideprojekti. Kesäkuvataiteilijan projektin tulee jollain tavalla näkyä kaupunkilaisille tai osallistaa. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri paikkakunnilta tai kulttuureista tulevia taiteilijoita.  Kuntarekry.

Lue lisää

Kesäkuvataiteilija 2024 haku käynnissä!

Kesäkuvataiteilija 2024

Haetaan kuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä!

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee Kesäkuvataiteilijaa jo kahdeksatta kertaa. Kahden kuukauden mittaisen (8.7.-8.9.2024) kesäpestin ideana on palkata uransa alussa oleva kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaan taiteelliseen työhönsä kytkeytyvä julkinen taideprojekti. Kesäkuvataiteilijan projektin tulee jollain tavalla näkyä kaupunkilaisille tai osallistaa. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri paikkakunnilta tai kulttuureista tulevia taiteilijoita. Suomen kielen taito ei ole välttämätön. Hakemuksen voi lähettää myös englanniksi.Toivomme hakijalta projektiehdotusta, joka tuo esille ajatuksia muistomerkeistä, muistamisen perinteestä ja tulevaisuudesta nykytaiteen keinoin. Mikä on muistamisen arvoista? Esimerkiksi monitaiteiset, prosessimaiset, paikkasidonnaiset, performatiiviset ja tapahtumallisen taiteen toteutukset ovat mahdollisia taiteen tekemisen tapoja kesäkuvataiteilijan työskentelyjaksolle. Kesäkuvataiteilijan työpiste on taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa ja hän työskentelee osana Seinäjoen taidehallin työyhteisöä. Työjakson tarkemmat työtehtävät muotoutuvat taiteilijan ideoiden, kiinnostuksen kohteiden ja menetelmien mukaan keskustelussa Seinäjoen taidehallin kanssa.

Mitä etsimme?

Hakijan tulee esittää hakemuksen yhteydessä alustava projekti-idea tai työsuunnitelma siitä, mitä haluaisi kesäkuvataiteilijana tehdä. Tärkeää on, että taiteellinen projekti on toteutuskelpoinen suhteessa työpestin kestoon.

Taiteilijaa, joka tuo projektiehdotuksessaan esille, miten hänen tuleva taiteellinen prosessinsa käsittelisi annettua teemaa: Miten muistaminen näkyy yhteisessä tilassa ja mikä on muistamisen arvoista? Mitä on muistettu ennen ja millaiset voisivat olla muistamisen tavat tulevaisuudessa?

Taiteellinen työskentely näkyy taide- ja kulttuurikeskuksen asiakkaille sekä kaupunkilaisille jollain tavoin kesän aikana.

Toivomme, että työskentelyjakson lopuksi Kesäkuvataiteilija toteuttaa Kalevan Navetassa pedatila Itikassa pop-up näyttelyn, esityksen, video-screeningin, keskusteluohjelman tai tapahtuman muutaman päivän mittaisena. Ajankohdallisesti tämä yhdistyy Seinäjoen taidehallin Vintti-näyttelytilassa avautuvan ruotsalaisen Tove Kjellmarkin yksityisnäyttelyn avajaisiin perjantaina 6.9.2024. Pedatila Itikkaa on myös mahdollista käyttää työ- tai esitystilana työskentelyjakson aikana.

 

Kesäkuvataiteilijalta odotamme

Vahvaa taiteellista näkemystä ja innostavaa, omaäänistä projekti-ideaa.

Itsenäistä ja yleisöystävällistä työotetta, hyvää yhteistyökykyä ja viestintätaitoja.

 

Tarjoamme

Kuukausipalkan 2231,55 €/kk lisäksi työyhteisön tuen ja osaamisen.

1000 € tuotantobudjetin.

Työpuhelimen ja tietokoneen.

Työskentely- ja esittelytilat Kalevan Navetassa. Tiloissa on käyttörajoituksia taiteelliselle työskentelylle, esim. työskentelytilat maalaamiseen, liuottimien käyttöön, keramiikan ym. tekemiseen ovat sovittavissa erikseen.

 

Työjakson kesto on 2 kuukautta sijoittuen heinä-syyskuulle 2024. Toiveena on 8.7.– 8.9.2024 välinen aika mutta pienet muutokset tähän ovat neuvoteltavissa.

Kesäkuvataiteilijan työhön ei sisälly asuntoa, mutta työhön valittua autetaan majoituksen löytämisessä. Kesäkuvataiteilijan toivotaan asuvan tai oleskelevan Seinäjoella työskentelyjakson aikana.

Projekti-idean ja cv:n voi liittää myös erillisenä liitteenä hakemukseen.

Tutustu edellisiin kesäkuvataiteilijoiden projekteihin:

Lisätietoa:

Pedatila itikka­

Seinäjoen Taidehalli

 

Instagram: @kesakuvataiteilija

Facebook: Kesäkuvataiteilija

Hakuaika 5.2.-3.3.2024. Kuntarekryn kautta

Kuntarekry:  Työavain SEI-01-16-24

Lisätietoa: Pii Anttila, Seinäjoen taidehallin Taidetuottaja

 

 

14.12.2023

Taidehalli julkistaa näyttelyitä vuodelle 2024

Taidehalli julkistaa uusia näyttelyitä vuodelle 2024. Esillä on kaksi yksityisnäyttelyä pohjoismaisilta taiteilijoilta: tanskalaisen Jacob Juhlin Kuvittele puu ja ruotsalaisen Tove Kjellmarkin Hevonen, robotti ja mittaamaton. Loppuvuonna avautuu suomalaisen, monialaisen työryhmän näyttelykokonaisuus Valoon kahlitut. Näyttelyissä pohditaan luonnon ja keinotekoisen rajapintoja sekä erilaisia valtarakenteita.

Lue lisää

13.12.2023

K65 Taidetorstai uudistuu ensi keväänä

Seinäjoen taidehalli järjestää yhdessä ikääntyvien kulttuuripalveluiden kanssa opastettuja näyttelykierroksia Taidehallin nykytaidenäyttelyissä. Keväällä ohjelmaa uudistetaan niin, että osallistujat saavat jakaa kierroksella myös omia muistoja ja tarinoita.

Lue lisää

20.9.2023

Alkuvuoden 2024 näyttelyiden teemoina tarinat ja muistot

Taidehallin alkuvuoden 2024 näyttelyiden kokoavina teemoina ovat tarinat, myytit ja muistot, kaipuu ja unohtaminen. Näyttelyt käsittelevät teemoja hyvin henkilökohtaisista näkökulmista mutta myös kollektiivisella tasolla. Esillä on kaksi näyttelyä suomalaisilta nykytaiteilijoilta.

Lue lisää

AARG 2023 -livelähetys 5.10.

AARG on keskustelutapahtuma, joka pureutuu nykytaiteen ja maaseudun ajankohtaisiin teemoihin.Tämän vuoden keskusteluohjelman teemana on historiasta oppiminen ja nykypäivän ja tulevaisuuden kompleksiset haasteet. Lue lisää.

AARG 2023

Historiasta oppiminen ja nykypäivän ja tulevaisuuden kompleksiset haasteet.

  • Näyttelyopastus esillä oleviin näyttelyihin, klo 11-11.45, vapaa pääsy
  • Keskusteluohjelma klo 12-15.30, Hugo-Sali, Kalevan Navetta. Keskusteluohjelmaa voi seurata etänä live stream -lähetyksen kautta

AARG 2023 -keskusteluohjelman teemana on historiasta oppiminen ja nykypäivän ja tulevaisuuden kompleksiset haasteet. Puheenaiheina ovat taide paikallisyhteisöjen rakentajana sekä taidetilojen historiasta ammentaminen kuratoinnissa ja ohjelman suunnittelussa.  Tapahtumaan on kutsuttu kuraattoreita ja toiminnanjohtajia pohjoismaisista taideinstituutioista, jotka sijaitsevat vanhoissa teollisuuskiinteistöissä. Kutsuttuja puhujia ovat toiminnanjohtaja Lotte Juul Petersen Rønnebæksholm konsthalista Tanskasta, kuraattori Raluca Voinea Romaniasta, kuraattori ja taiteilija Þorbjörg Jónsdóttir Verksmiðjan á Hjalteyri -taidetilasta Islannista, toiminnanjohtaja Johanna Rannula NART Narva Art Residencystä,  ja muusikko Pia Siirala Taideyliopistosta sekä Seinäjoen taidehallin Sinistä puuta, mustaa rautaa–näyttelyn taiteilija Sigrid Holmwood. AARG 2023 -puheohjelmaosuus livetaltioidaan.

Suora lähetys alkaa keskipäivällä ja jatkuu noin kello 15.00 asti. Kaikkien esitysten kesto on noin 20-25 minuuttia. Keskusteluohjelmaa Hugo-saliin on mahdollista myös tulla paikan päälle seuraamaan, jolloin pääsee mukaan keskusteluun. Ilmoittaudu: pii.anttila@seinajoki.fi Tilaisuus sisältää kahvitarjoilun.

 

AARG on keskustelutapahtuma, joka pureutuu nykytaiteen ja maaseudun ajankohtaisiin teemoihin. AARG Art and the Rural Gathering on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka. Tapahtuma tarjoaa taideinstituutioiden edustajille tapaamispaikan, ajankohtaisen keskustelualustan ja taiteilijoille ja taidealan toimijoille mahdollisuuden verkostoitua sekä kehittää taidekenttää ja sen toiminta- ja rahoitusmalleja.

Mainoskuva AARG puhujista, 6 pientä naisten kasvokuvaa puhjista.

AARG 2023 puhujat

AARG livelähetys | Hugo-Sali

AARGin tuottaa ja fasilitoi taidetuottaja Pii Anttila, Seinäjoen taidehalli

Klo 12.00

Taiteilija Sigrid Holmwood: 
Sinistä puuta, mustaa rautaa – näyttely ammentaa paikallishistoriasta

Seinäjoen taidehallin näyttelyä varten taiteilija Sigrid Holmwood tutki kasvivärjäysperinteitä ja talonpoikaiskulttuuria Seinäjoella ja lähialueella. Kiertäessään paikallismuseoita, tutkiessaan esillä olevia tekstiilejä ja tutustuessaan aiheeseen, hän kiinnitti huomiota siniseen ja mustaan väriin. Värit nousevat esiin puvuissa ja tekstiileissä erityisesti herännäisyyteen eli körttiläisyyteen liittyen. Myöhemmin niistä tuli symboleita äärioikeistolaisille ja kansallismielisille liikkeille. Mutta mistä sinistä ja mustaa väriä saatiin? Taiteellisessa työskentelyssään Holmwood tutkii värjäyskasvien, pigmenttien ja muiden maalauksessa käytettävien aineiden historiallisia yhteyksiä modernisaation, teollistumisen ja kolonialismin moninaisiin kehityskulkuihin. Hänellä on ollut lukuisia näyttelyitä kansainvälisesti ja hän on valmistunut maisteriksi pääaineenaan maalaus Royal College of Arts Lontoosta. Holmwood väitteli taiteen tohtoriksi Goldsmiths College, University of London, vuonna 2021.

Klo 12.30

Toiminnanjohtaja Lotte Juul Petersen:
Kartanon tarinat osana taidehallin toimintaa

Rønnebæksholmin taidehalli Tanskassa perustaa toimintaansa kartanon tarinoista ja tarkastelee taiteen keinoin nyky-yhteiskuntaa. Petersen avaa taidehallin toimintamallia ja kertoo taidehallin ohjelmasta. Seinäjoen taidehallilla avautuu tammikuussa 2024 Nastja Säde Rönkön yksityisnäyttely Those Who Kept the Light, joka on aikaisemmin ollut esillä Rønnebæksholmissa. Lotte Juul Petersen on vuodesta 2019 lähtien ollut Tanskassa Næstvedissä sijaitsevan Kunsthal Rønnebæksholmin toiminnanjohtaja. Sitä ennen hän toimi vuosina 2008-2019 Wysing Arts Centre –taidekeskuksen ohjelmakuraattorina. Petersen on visuaalisen kulttuurin ja taidehistorian maisteri Kööpenhaminan ja Leedsin yliopistoista. Hän osallistui Nordic Baltic Curatorial Platform -hankkeeseen vuosina 2006-2007 ja on tehnyt lukuisia projekteja myös freelancerina ja kuraattorina. Hän on Tanskan taidehallien liiton (Foreningen af Kunsthaller i Danmark) hallituksen jäsen.

Klo 13.00

Kuraattori, taiteilija Þorbjörg Jónsdóttir:
Verksmiðjan á Hjalteyri taidetila Islannin maaseudulla

Pohjois-Islannin Hjalteyrissa sijaitseva entinen sillitehdas rakennettiin vuonna 1937 ja sulki ovensa tehtaana vuonna 1966. Nykyään betonirunko – Mjölhúsið/kalatehdas– on 1500 neliömetrin kokoinen taide- ja projektitila, joka avattiin vuonna 2007. Þorbjörg Jónsdóttir on hallituksen jäsen yhdistyksessä joka ylläpitää Verksmiðjan á Hjalteyri nykytaiteen keskusta. Rakennus, sen tarina ja ympäristö herättävät monia tuoreita ideoita, ja siellä esitetyt teokset on usein tuotettu erityisesti tehdasta ajatellen. Seinäjoen taidehallissa avautui kesäkuussa 2023 ryhmänäyttely Resonance, joka on ollut aiemmin esillä Verksmiðjan á Hjalteyri nykytaiteen keskuksessa Islannissa vuonna 2021. Thorbjorg Jonsdottir on islantilainen kokeellisten elokuvien tekijä, joka on suorittanut elokuvataiteen maisterin tutkinnon CalArtsissa ja kuvataiteen kandidaatin tutkinnon Islannin taideyliopistossa. Taiteen ohella Thorbjorg on opettanut Los Angelesin California Institute of the Artsissa ja Islannin taideakatemiassa, ja hän on yki nuorille suunnatun radikaalin taideohjelman Teenage Wasteland of the Artsin perustajista.

Klo 13.30

Kahvitauko (livelähetyksessä nähdään Taidehallin näyttelyvideoita tauon aikana)

Klo 13.50

Kuraattori, kriitikko Raluca Voinea: 
Rinnakkaiselo. Selviytymisen kronologi, 2019-2049

Kuraattori Raluca Voinealta kuulemme videotervehdyksen, jossa hän avaa kokemuksiaan Tranzit Gardenista ja Station-projektista, missä kuvitellaan kestäviä tulevaisuuden tarpeita niin työntekijälle kuin taiteelliseen työskentelyyn. Raluca Voinea työskentelee mm. toiminnanjohtajana tranzit.ro -yhdistyksessä sekä kollektiivisessa projektissa The Experimental Station for Research on Art and Life yhdessä eri taiteilijoiden, kuraattoreiden, tutkijoiden ja kulttuurityöntekijöiden kanssa. Kokeiluasema sijaitsee Silistea Snagovului kylässä 40 km Bukarestista. Seinäjoen taidehalli oli ensimmäistä kertaa mukana Helsinki International Curatorial Programme 2022 ohjelmassa, jossa valittiin Raluca Voinea residenssitaiteilijaksi HIAP residenssiin. Voinea vietti marraskuussa 2022 kuukauden Suomessa ja jatkaa yhteistyötä Seinäjoen taidehallin kanssa näyttelyprojektin parissa.

Klo 14.15

Toiminnanjohtaja Johanna Rannula:
Talon historia –projekti

Jokaisella paikkakunnalla on oma tarinansa, mutta jotkut tarinat ovat jännittävämpiä kuin toiset. Narvan taideresidenssin rakennuksen, entisen Kreenholmin johtajan huvilan, tarina on erityisen värikäs ja tärkeä Narvan kaupungille ja sen asukkaille. NARTin toiminnanjohtaja Johanna Rannula kertoo uuden historiaprojektin tavoitteista ja agendasta sekä siitä, millaisia taiteilijan interventioita projektin aikana on tehty paikan historian avaamiseksi. Johanna Rannula on Viron ja Venäjän rajalla sijaitsevan NART Narvan taideresidenssin toiminnanjohtaja. NART perustettiin vuonna 2015. Sen toiminta sisältää taideresidenssin ylläpidon, taidenäyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja. Johanna Rannulalla (1990) on poikkitieteellinen akateeminen tausta ja hän on suorittanut maisterintutkinnon kaupunkitutkimuksesta Viron taideakatemiassa. Hän toimi näyttely- ja tapahtumapäällikkönä Tallinnan kaupunginmuseossa, jossa suuri osa työstä oli motivoitunut osallisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmista. Rannulalla toimii myös valokuvaajana, erityisesti hän on tehnyt tutkimusretkiä dokumentaarisen valokuvauksen parissa Siperiassa, järjestänyt vaelluksia eläinten kanssa ja on kiinnostunut Viron venäjänkielisen vähemmistön kysymyksistä.

Klo 14.45

Taiteilija, muusikko Pia Siirala:
Case study: taiteellinen tutkimus arktisten alkuperäiskansojen henkilölaulun perinteestä

Tšuktšeilta kysyttäessä matkan pituutta heillä on tapana sanoa, että matka on laulun mittainen. Vaikeakulkuisessa maastossa matkaa ei mitata etäisyyksinä vaan ajassa. Pia Siirala kertoo tutkimusmatkoistaan koilliseen Siperiaan, Kamtšatkaan ja Tšukotkaan vuosilta 2008–2017 ja näistä koostamaansa näyttely kokonaisuutta osana väitöstutkimustaan Taideyliopistoon. Siirala on asunut pitkiä aikoja näiden alkuperäiskansojen parissa ja äänittänyt yli 1300 laulua ja säveltänyt niiden inspiroimana useita teoksia.
Pia Siirala aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa ja jatkoi niitä Liszt Ferenc-akatemiassa, jossa hän opiskeli myös kansanmusiikkia professori László Vikárin in johdolla. Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa hän opiskeli Zoria Shikhmurzaevan luokalla. Hän on Ensemble XXI-kamariorkesterin konserttimestari.

klo 15.15

Jälkisanat

AARG 2023 -ohjelman yhteistyökumppaneita ovat Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö sekä taiteen asiantuntija Aura Seikkula Taiteen edistämiskeskuksesta. Tapahtumaa tukee Frame Contemporary Art Finland.

 

 

ihmisiä keskustelee tapahtumatilassa penkeillä

AARG 2022 Hugo-salissa Kalevan Navetassa

Haemme yleisötyön tuottajan sijaista

Seinäjoen kaupunki hakee määräaikaiseen työsuhteeseen yleisötyön tuottajan sijaista Seinäjoen taidehallille ajalle 2.10.2023-31.12.2024.

Lue lisää

15.3.2023

Avoin näyttelyhaku Vintille

Seinäjoen taidehalli avaa avoimen haun, jonka perusteella valitaan yksi näyttely Vintti-näyttelytilan ohjelmaan vuodelle 2025. Haku on auki 15.3.-19.6.2023. Otamme taiteilijoilta, työryhmiltä ja kuraattoreilta vastaan näyttelyehdotuksia, jotka ovat hedelmällisessä ja rohkeassa dialogissa Seinäjoen taidehallin kontekstin ja tilojen kanssa.

Lue lisää

Joulunajan muutokset aukioloissa

Taidehalli on suljettu jouluna 24.-26.12. Emme ota varauksia vastaan 21.12.2022-1.1.2023 välisenä aikana.

Lue lisää

Seinäjoen taidehalli julkistaa tulevia näyttelyitä

Vuoden 2023 näyttelyiden kokoavina teemoina ovat kytkökset ja jatkumot. Vuosi alkaa Suomessa työskentelevien taiteilijoiden ryhmänäyttelyillä, kesällä ja syksyllä avautuvat näyttelyt taas ovat Pohjoismaisten taiteilijoiden ja taidelaitosyhteistyön jatkumoa.

Lue lisää

Muu-Joulu Kalevan Navetassa

La 26.11. kädentaitajien jouluiset myyjäiset, työpajoja, musiikkia ja jouluista tekemistä. Taidehallin näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lue lisää

1.11.2022

Nuorten neuvonantajatiimin hakua jatketaan

Etsimme Ilmajoelta ja Jalasjärveltä 17-29-vuotiaita nuoria testaamaan ja kehittämään nuorille sopivia kulttuurisisältöjä. Hae mukaan!

Lue lisää

Isänpäivänä vapaa pääsy näyttelyihin

Isänpäivää juhlitaan su 13.11. Seinäjoen taidehallin näyttelyt ovat avoinna klo 11-15.

Lue lisää

Glow Up -performanssiklubi tuo valoa marraskuun pimeyteen

Performanssiklubi järjestetään pe 4.11. ja tänä vuonna se pureutuu glow up -ilmiöön. Performansseja nähdään Tiia Kasuriselta, Eero Yli-Vakkuri & Co:lta sekä Vishnu Vardhani Rajan’lta. Illan päättää Mallan keikka.

Lue lisää

Syyslomalla taidenäyttelyyn lasten kanssa

Taidenäyttelyt ovat avoinna lomaviikolla ma-pe klo 11-19 ja la 11-15. Farming-näyttelyssä on lapsille suunnattu tehtäväpaketti, joka sisältää pieniä toiminnallisia tehtäviä näyttelytila Hallissa. Koko perheelle soveltuva Muu-Maun näyttelyopastus pe 21.10. klo 15.

Lue lisää

Hyvinvointia taiteesta – Illanvietto Taidehallissa

Tyhy-päivä, pikkujoulut tai illanvietto kaveriporukalla tulossa? Tule viettämään aikaa taiteen äärelle ja varaa ryhmällesi yksityinen Taide & Viini -työpaja tai opastettu kierros taidenäyttelyissä.

Lue lisää

Olemme mukana Armas-festivaalissa

Ikääntymistä juhlistava ARMAS-festivaali täyttää jälleen Seinäjoen kulttuuritapahtumilla lokakuun kahtena ensimmäisenä viikkona juhlistaen samalla Vanhustenviikkoa. K65 Taidetorstai to 13.10. klo 13 vierailee Välitila-näyttelyssä Vintillä.

Lue lisää

Avoimet Jotain Muuta -illat: Kulttuuria nuorille aikuisille

Nuorille aikuisille (17-29-v.) suunnatut avoimet ja ilmaiset taide- ja kulttuuri-illat alkavat lokakuussa. Noin kerran kuukaudessa järjestettävissä illoissa kokeillaan ja kommentoidaan erilaisia kulttuurisisältöjä. Ensimmäisenä vierailukohteena on 27.10. klo 17.30 opastettukierros Seinäjoen taidehallin näyttelyihin.

Lue lisää

Muu-Maun Syyspäivä la 24.9.

Navettakissa Muu-Mau kutsuu jälleen lapset ja lapsiperheet viettämään taiteen, kulttuurin ja käsillä tekemisen täyteistä maksutonta syyspäivää lauantaina 24.9. klo 11-15.

Lue lisää

Kesäkuvataiteilijan näyttely esillä 22.-24.9.

Kesäkuvataiteilija Olivia Viitakankaan työskentelystä syntyi julkaisu ja näyttely. Tule katsomaan mitä tämän vuoden Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilija on toteuttanut kesän aikana!

Lue lisää

Haemme julkisen taiteen koordinaattoria!

Haemme vakituiseen työsuhteeseen ammattilaista, jolla on kokemusta julkisen taiteen hankkeista ja innostusta kehittää julkista taidetta Seinäjoella. Oletko sinä etsimämme luova tekijä? Haku on avoinna 9.10. saakka.

Lue lisää

Ukrainalaisen taiteilijan pop up -näyttely Itikassa

Oleksandra Viazinkon näyttely Visible Radiation nähdään pedatila Itikassa viikon ajan 2.-8.9. Näyttelyssä on esillä kollaasikuvasarja, joka kantaa näyttelyn nimeä. Vapaa pääsy Taidehallin aukioloaikoina.

Lue lisää

Lapsen ja aikuisen yhteinen taidekurssi

Aikuinen & lapsi -taidekurssit alkavat syyskuussa. Taidekurssilla tutustutaan Seinäjoen taidehallin nykytaidenäyttelyihin, joista inspiroituen tehdään taidetta itse erilaisilla menetelmillä. Kursseja järjestetään 3-4 & 5-6-vuotiaille lapsille ja heidän läheisille aikuisille.

Lue lisää

Teosvälityspäivät tulevat taas!

Näyttelytila Vintti täyttyy ammattitaiteilijoiden taiteesta teosvälityspäivillä 2.-4.9. Taidemyynnin lisäksi ohjelmassa on taiteilijahaastatteluita, monitaiteisia esityksiä sekä taidenäyttelyitä. Vapaa pääsy.

Lue lisää

Vesa-Pekka Rannikon taideteoksen julkistustilaisuus

Vesa-Pekka Rannikon uusi taideteos Vahdit julkistetaan torstaina 1.9.2022 klo 19 alkaen vanhan Björkenheimintien sillan ja Ruutipuiston kupeessa Seinäjoella. Tilaisuudessa kuullaan pieni musiikkiesitys ja Vesa-Pekka Rannikon haastattelu.Tervetuloa!

Lue lisää

Patsaspyöräilyllä tutustuu Seinäjokeen uudesta näkökulmasta

Seinäjoen taidehallin Patsaspyöräilyllä tutustutaan julkiseen taiteeseen sekä lähiympäristöön pyöränselästä käsin. Ohjatut patsaspyöräilyt järjestetään heinäkuussa ke 6.7. & 13.7. klo 17.30-19.

Lue lisää

Kalevan Navetan kesäpäivä ja Farming-näyttelyn avajaiset

Kalevan Navetan toimijoiden yhteistä kesäpäivää vietetään taide- ja kulttuurikeskuksen ympäristössä ke 29.6. klo 17-20. Kaikille avoimessa ohjelmassa mm. taidenäyttelynavajaiset, käsityöpiknik, työpajoja ja tarjouksia. Tervetuloa nauttimaan kesäpäivän antimista! Tutustu ohjelmaan kokonaisuudessa.

Lue lisää

Työpaikka auki Jotain Muuta -hankkeessa

Seinäjoen taidehalli etsii osa-aikaista (50 %) työntekijää Jotain Muuta -hankkeeseen. Jotain Muuta -hankkeen tavoitteena on osallistaa Liiverin alueen (Seinäjoki, Ilmajoki, Jalasjärvi) nuoria ja nuoria aikuisia keskustelemaan heidän näkemyksistään tarjolla olevista kulttuuri- ja taidepalveluista. Pesti on määräaikainen ja se sijoittuu ajalle 1.9.2022 – 31.8.2023.

Lue lisää

Jotain Muuta nuorille aikuisille

Hae mukaan nuorista aikuisista koostuvaan neuvonantajatiimiin! Toiminnan tavoitteena on kehittää kulttuurisisältöjä paremmin kohderyhmän tarpeisiin ja mieltymyksiin sopiviksi. Haku on käynnissä 30.9.2022 saakka ja mukaan haetaan verkkolomakkeella https://link.webropol.com/s/jotainmuuta Tiimiin valitaan kymmenkunta 17-29-vuotiasta nuorta Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven alueelta.

Lue lisää

Tutustu uusiin varausehtoihin ja hinnastoon

Olemme laatineet palveluillemme varausehdot ja päivittäneet opasmaksujen hinnoittelua. Uudet ehdot ja hinnat tulevat voimaan 1.6.2022 alkaen.

Lue lisää

AARG 2022 keskustelutapahtuma tulossa 25.8.2022, tervetuloa!

AARG-seminaari 2022 esittää havaintoja ja kysymyksiä kestävän ruuantuotannon tulevaisuudesta taiteen kontekstissa ja toimii samalla Seinäjoen taidehallin kolmen eläinteemaisen näyttelyn (2020-2022) kokoavana tilaisuutena. Seminaari järjestetään 25.8.2022 taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Ilmoittautuminen on auki.

Lue lisää

Taiteilijapari tuo juhlanäyttelynsä Vintin kirkkomaiseen tilaan

Taiteilijapari Mammu ja Pasi Rauhala juhlistaa taideprojektinsa 10 vuotista taivalta juhlanäyttelyllä Seinäjoen taidehallin Vintillä. Kaiken se kestää on elämänmittainen projekti, jossa taiteilijat dokumentoivat arkeaan hääasuissaan. Työskentely on jatkuvaa ja kietoutuu taiteilijoiden arkeen, kodin remontista pihatöihin.

Lue lisää

Ensimmäinen näyttelyjulkistus vuodelle 2023

Ensi vuoden ensimmäisessä näyttelyssä Seinäjoen taidehallista tulee urheiluhalli, kun taide ja urheilu kohtaavat Derby-ryhmänäyttelyssä. Mitä annettavaa taiteella ja urheilulla on toisilleen? Derby-näyttelyn kuusi taiteilijaa inspiroituu urheilukulttuurista, tutkii Seinäjoen urheiluilmiöitä ja tekee yhteistyötä urheiluväen kanssa.

Lue lisää

Julkisen taiteen periaateohjelma hyväksytty

Seinäjoen kaupunginhallitus on hyväksynyt julkisen taiteen periaateohjelman. Periaateohjelman tavoitteena on, että taide tulee normaaliksi osaksi rakentamista. Seinäjoen kaupungin periaateohjelma sisältää julkisen taiteen rahoitusmallit sekä taidehankinnan menettelytavat.

Lue lisää

Näyttelyihin vapaa pääsy vappuna ja äitienpäivänä

Seinäjoen taidehalli on avoinna kahtena sunnuntaina toukokuussa. Näyttelyt ovat avoinna vappuna 1.5. & äitienpäivänä 8.5. klo 11-15. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lue lisää

Tamara Piilolan taiteilijatapaaminen

Puu on ihme -näyttelyn taiteilija Tamara Piilola vierailee Seinäjoella pääsiäisviikolla. Tule tapaamaan taiteilijaa ja kuulemaan millaista oli tehdä näyttely Seinäjoen taidehallin näyttelytila Vintille. Puu on ihme -näyttelyn teokset on maalattu pääosin juuri tätä näyttelyä varten. Erityisesti Vintin puiset pinnat ovat inspiroineet taiteilijaa, ja teokset ovatkin ensimmäistä kertaa esillä puisella pinnalla.

Lue lisää

Lauantai taiteen ja käsitöiden parissa

Seinäjoen taidehalli ja Taito Etelä-Pohjanmaa järjestävät ohjelmaa Kalevan Navetassa lauantaina 19.3. Seinäjoen taidehalliin on vapaa pääsy klo 11-16 ja ohjelmassa on taidejoogaa sekä avoimia näyttelyopastuksia. Taito Etelä-Pohjanmaan suosittu Lykky-neuletapahtuma järjestetään jo kolmatta kertaa.

Lue lisää

Vintin uusi näyttely on ylistys puille

Seinäjoen taidehallin Vintillä avautuvaa yksityisnäyttelyään varten taidemaalari Tamara Piilola on maalannut puiksi kutsuttuja eläviä olentoja ja niiden elinpiirejä. Suurikokoiset öljymaalaukset tarjoavat upottavia hetkiä värien, syvyyksien ja muotojen maailmaan. Näyttelyn yhteydessä taiteilija pohtii sitä, että maalauksella on kyky näyttää asioita eri näkökulmasta kuin mihin on totuttu. Maalauksen avulla voi ilmaista jotain sellaista, jota on vaikea sanallistaa – antaa puulle ääni.

Tervetuloa avajaisiin ke 2.3. klo 17-19.

Lue lisää

Haetaan kuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä!

Kesäkuvataiteilija 2022 haku on avoinna!

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee kesäkuvataiteilijaa jo kuudennetta kertaa. Neljän kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata uransa alussa oleva kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään. Kesäkuvataiteilija tulee osaksi Seinäjoen taidehallin työyhteisöä ja voi käyttää työpisteenään taide-ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaa.

Kulttuuripalveluilla on lisäksi avoinna kesätuottajan työpesti.

Lue lisää

Kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely avautuu torstaina 3.2.

Seinäjoen taidehallin vuoden ensimmäinen uusi näyttely avautuu Halli-näyttelytilassa. Biotaiteen seuran kanssa yhteistyössä toteutettava Poikkipolkuja ekologiaan esittelee teoksia taiteilijoilta, joiden tutkimuskohteet johtavat kysymyksiin siitä, mitä on yhteiselo erilaisissa ekosysteemeissä ja millaisia tapoja ihmisellä on suhtautua ympäristöönsä. Näyttelyssä havainnot välittyvät taiteen, tieteen ja teknologian kielillä, valokuvien, installaatioiden, veistosten, videoiden ja äänen muodossa.

Lue lisää

Parsi Art WKND teosvälityspäivät 27.-28.11.

Seinäjoen taiteilijaseura ja Seinäjoen taidehalli järjestävät toista kertaa Parsi Art WKND -tapahtuman näyttelytila Vintillä. Teosvälityspäivillä on myynnissä laajasti lähialueen ammattitaiteilijoiden teoksia.

Lue lisää

Julkisen taiteen portfoliohaku Seinäjoen asemakortteliin  

Seinäjoen kaupunki etsii taiteilijoita ja taiteellisia työryhmiä toteuttamaan julkista taidetta uuteen asemakortteliin, josta on eritelty viisi mahdollista taidekohdetta. Portfoliohaku on auki 16.11.-7.12.2021.

Lue lisää

Laura Gustafsson vierailee Seinäjoella

Keskustelu Siat-näyttelyn ympärillä jatkuu

Paljon esillä olleen Gustafsson & Haapojan Siat-näyttelyn toinen taiteilija, kirjailija Laura Gustafsson vierailee Seinäjoella 12.-13.11.21. Vierailuun sisältyy taiteilijatapaamiset Apila-kirjastossa ja Seinäjoen taidehallilla sekä osallistuminen Lajien kohtaaminen –paneeliin Lapuan taidemuseolla.

Lue lisää

Luontokeskustelupäivä

Etelä-Pohjanmaalla vietetään laajaa luontokeskustelupäivää la 13.11., kun Lapuan Taidemuseon, Pohjanmaan valokuvakeskuksen ja Seinäjoen taidehallin toteuttamassa keskustelutilaisuudessa pohditaan muun muassa eläinten roolia nykytaiteessa.

Tapahtumapäivä alkaa Seinäjoelta Siat-näyttelystä Laura Gustafssonin taiteilijatapaamisella ja jatkuu Lapualla Lajien kohtaaminen -keskustelutilaisuudella. Päivän päättää Juha Suonpään susiaiheinen dokumenttielokuva Hukkamies.

Lue lisää

Näyttelyavajaiset: Gustafsson & Haapoja ja Kalevan Navetan avoimet ovet

Näyttelytila Hallissa avataan uusi näyttely keskiviikkona 29.9.2021 klo 17. Gustafsson & Haapojan Siat -näyttely käsittelee sian politiikkaa ja poetiikkaa. Avajaiset ovat maksuton tapahtuma. Ilmoittautumislinkki

Samalla vietetään Kalevan Navetan avoimien ovien päivää. Tervetuloa tutustumaan taloon klo 17-21.

Lue lisää

Kesäkuvataiteilijan Hiljainen muotokuva esille pedatila Itikkaan

Riikka Gröndahl kuvaa kesän aikana Seinäjoen keskustorilla ihmisistä hiljaisia videomuotokuvia, jotka jäävät tuleville sukupolville jäljeksi meidän ajastamme. Teos esitetään Taidehallilla elokuun puolivälissä ennen sen tallentamista Seinäjoen museoiden kokoelmaan.

Lue lisää

Patsaspyöräily tuo julkista taidetta tutuksi

Seinäjoen taidehalli järjestää ohjattuja Patsaspyöräilyitä jo kolmatta kesää. Patsaspyöräily on ohjattu kierros, jolla tutustutaan Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta.

Lue lisää

28.4.2021

Vuoden 2021 Kesäkuvataiteilija on Riikka Gröndahl

Riikka Gröndahl työskentelee Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilijana kahden kuukauden ajan 16.6.2021 alkaen.  Gröndahl kuvaa kesän aikana Seinäjoen keskustorilla ihmisistä hiljaisia videomuotokuvia, joiden kautta hän haluaa tallentaa paikallista aikalaiskuvaa.

Lue lisää

6.4.2021

Syksyn 2021 näyttelyt on julkaistu

Terike Haapojan ja Laura Gustafssonin Hallissa nähtävän uuden näyttelyn keskiössä on sika. Bita Razavin näyttely pohtii Vintillä tekoälyn ja ihmisen suhdetta. Virpi Timosen Kipinä-hankkeen päätösnäyttely on lasten kanssa toteutettu taideproduktio.

Lue lisää

31.3.2021

Seinäjoen taidehalli on mukana Taidetestaajissa lukuvuonna 2021/2022

Seinäjoen taidehalli on mukana valtakunnallisessa hankkeessa jo kolmatta kertaa.

Lue lisää

16.3.2021

Jaana Maijalan ja Ville Linnan näyttelyssä kuullaan eläviä kasveja

Maijala ja Linna luovat Vintille installaation, jossa tarkastellaan kasvien biologiaa ja sen mahdollisuuksia tuottaa ääntä ja kuvaa.

Lue lisää

25.3.2021

Seinäjoen muraalikartta

Lisääntyvä valo houkuttelee ulos kokemaan julkista taidetta. Nyt voit ladata itsellesi oman lintukartan ja lähteä ulos bongailemaan muraalilintuja.

Lue lisää

17.3.2021

Vesa-Pekka Rannikon ympäristötaideteos Björkenheimin sillalle

Törnävän ruukinkartanon ja vanhan sairaala-alueen lähituntumaan Björkenheimintien joenylityspaikkaan tulee julkista taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti.

Lue lisää

Seinäjoen taidehalli on mukana Kaikuu –hankkeessa

Kyseessä on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurin perustan ja jatkuvuuden kehityshanke, jonka muut kumppanit ovat Helsingin aikuisopisto, Suomen museoliitto ja Selkokeskus.

Lue lisää

17.2.2021

Haetaan kuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä!

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee kesäkuvataiteilijaa nyt jo viidettä kertaa. Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata nuori kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään.

Lue lisää

28.1.2021

Päivi Rintaniemen yksityisnäyttely esittelee taiteilijan uusinta tuotantoa

Seinäjoen taidehallin rouhean Hallin ensimmäinen yksityisnäyttely on seinäjokelaisen Päivi Rintaniemen Calix. Näyttely on esillä 4.2. – 29.5.2021.

Lue lisää

23.11.2020

Matthew Cowan tutkii villiyttä Taidehallin näyttelyssä

Wildness Makes This World on kuvataiteilija Matthew Cowanin, Seinäjoen taidehallin, Laitakaupungin orkesterin ja paikallisten ihmisten yhteisprojekti, joka tutkii villiyttä olemisen tapana. Näyttely on avoinna Seinäjoen taidehallin Vintillä 9.12. – 6.3.2021

Lue lisää

19.11.2020

Vuoden 2021 ensimmäiset näyttelyt on julkaistu

Seinäjoen taidehallin näyttelyvuosi 2021 alkaa paikallisena ja kansainvälisenä.

Lue lisää

Videotaidetta marraskuun pimeyteen

Taidehalli on mukana järjestämässä Pikkuprovinssi- ja ValotON-tapahtumia, jotka järjestetään tänä vuonna yhdessä 12. – 14.11. Kalevan Navetan ympäristössä.

Lue lisää

1.10.2020

Henkilöstömuutoksia Taidehallilla

Taidehallin näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen jää opintovapaalle 1.4.2021 saakka.

Lue lisää

Taidehallissa ollaan syksyllä luonnon mysteerien äärellä

Eläimet, eliöt ja luonnon ilmiöt valtaavat Taidehallin syksyn

Lue lisää

3.8.2020

Taidehalli on suljettu ripustuksen vuoksi 25.8. saakka

Uudet näyttelyt avautuvat 26.8. Syksyn monipuolinen oheisohjelma työpajoineen ja tapahtumineen julkaistaan elokuun aikana.

Lue lisää

Seinäjoen taidehallin näyttelyt ovat suljettuna kesäkuun alkuun saakka

Suomen hallitus linjasi 4.5.2020, että kulttuurilaitokset avataan asteittain 1.6.2020 alkaen. Seinäjoen taidehallin näyttelyt on suljettu siihen saakka. Lisäksi kaikki tapahtumat vrtuaalitapahtumia lukuun ottamatta sekä ryhmävaraukset on peruttu tai siirretty. Tiedotamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme mahdollisista muutoksista tilanteeseen sekä siirrettävien tapahtumien uusia ajankohtia.

Tilanteella tulee olemaan vaikutuksia myös näyttelyohjelmaan. Petra Koiviston Notes-näyttelyn kestoa tullaan pidentämään. Näyttelyohjelman muutoksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

Seinäjoen taidehalli varautuu koronavirukseen

Noudatamme koronavirukseen liittyvissä varotoimenpiteissä hallituksen ja THL:n suosituksia ja perumme osan avajaisohjelmasta. Otamme COVID-19-epidemian vakavasti ja pyrimme varotoimenpiteillä estämään tartuntojen leviämisen. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme mahdollisista muutoksista nettisivuillamme ja some-kanavissamme.

Seinäjoen taidehalli peruu opastukset, tapahtumat ja muut tilaisuudet toistaiseksi. Taidehallin näyttelyt ovat suljettuna 13.5.2020 saakka.

Katso Ravintola Äärellä Kuppi + Kattilan ja Taito Shop Seinäjoen aukioloajat Kalevan Navetassa täällä.

Tervetuloa avajaisiin!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan avajaisia juhlitaan reilun viikon mittaisella ohjelmalla 11.3.-21.3.2020. Seinäjoen taidehallin näyttelyiden avajaiset ja koko talon avoimet ovet korkkaavat juhlaputken keskiviikkona 11.3. Kaikki ovat kutsuttuja avajaistapahtumaan.

Lue lisää

17.2.2020

Haetaan Kesäkuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee kesäkuvataiteilijaa nyt jo neljättä kertaa. Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata nuori kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään.

Lue lisää

4.4.2020

Avoin haku: Kokeellista videotaidetta Aeon Luxin performanssiklubiin 4.4.

Kuvataiteilija Aeon Lux avaa avoimen haun kokeelliselle videotaiteelle performanssiklubin ohjelmaan. Klubi järjestetään Kalevan Navetan Hugo-salissa 4.4.

Lue lisää

3.2.2020

Kevään monipuolinen oheisohjelma on julkaistu

Kiinnostavien nykytaidenäyttelyiden lisäksi Seinäjoen taidehallin kevät täyttyy monipuolisesta oheisohjelmasta. Työpajojen ilmoittautuminen on nyt avoinna Netticket-verkkokaupassa.

Lue lisää

26.11.2019

Nettisivut avattu

Seinäjoen taidehalli on avannut ensimmäistä kertaa omat nettisivut. Muuton ja uudistuksen yhteydessä avattavalla sivustolla halutaan palvella yleisöä entistä paremmin, nostaa profiilia ja lisätä Seinäjoen taidehallin houkuttelevuutta vierailukohteena.

Lue lisää

26.11.2019

Ensimmäiset näyttelyt julkistettu

Seinäjoen taidehallin avaavat näyttelyt on nyt julkistettu. Uudistuneen Taidehallin avaavat pohjoismaisten taiteilijoiden ryhmänäyttely ja paikallisen taiteilijan yksityisnäyttely.

Lue lisää