ARKISTOIDUT UUTISET

Parsi Art WKND teosvälityspäivät 27.-28.11.

Seinäjoen taiteilijaseura ja Seinäjoen taidehalli järjestävät toista kertaa Parsi Art WKND -tapahtuman näyttelytila Vintillä. Teosvälityspäivillä on myynnissä laajasti lähialueen ammattitaiteilijoiden teoksia.

Lue lisää

ValotON UV-maalaustyöpaja

Työpaja on osa ValotON-tapahtuman ohjelmaa

Tiistai 7.12. klo 16-19 Työpaja toimii nonstop periaatteella

UV maalaustyöpajassa pääset maalaamaan ihollesi uv-valossa reagoivilla ihomaaleilla oman tulkintasi meren asukkaasta.

Minkälainen meren asukas juuri sinä olet? Minkälainen suojaväri tai näyttävä väritys meressä asuvalla olennolla voisi olla?

Työpajassa saat käyttöösi kaksi väriä, joilla pääset maalaamaan käsivarsille tai kasvoihin. Värit ovat iholle tarkoitettuja ja toimivat vesivärien tavoin.

Työpajaan kannattaa osallistua kaverin tai oman aikuisen kanssa, jolloin maalaaminen esimerkiksi kasvoihin on helpompaa.

 

Tilassa on peili, jonka ääressä pääsee UV-valon loisteessa ihailemaan lopputulosta

Kuva: Jussi Pohjavirta

Yksityistilaisuus Vintillä pe 12.11.

Näyttelytila Vintti sulkeutuu perjantaina 12.11. jo klo 18 yksityistilaisuuden vuoksi. Vintillä on esillä Bita Razavin yksityisnäyttely The Dog Days Will be Over Soon 20.11. asti.

Sunnuntaina taidenäyttelyyn

Vietä sunnuntai taiteen parissa. Seinäjoen taidehalli on avoinna marraskuussa kahtena sunnuntaina isänpäivänä su 14.11. & Parsi Art WKND su 28.11. klo 11-15. Vapaa pääsy näyttelyihin.

Laura Gustafsson vierailee Seinäjoella

Keskustelu Siat-näyttelyn ympärillä jatkuu

Paljon esillä olleen Gustafsson & Haapojan Siat-näyttelyn toinen taiteilija, kirjailija Laura Gustafsson vierailee Seinäjoella 12.-13.11.21. Vierailuun sisältyy taiteilijatapaamiset Apila-kirjastossa ja Seinäjoen taidehallilla sekä osallistuminen Lajien kohtaaminen –paneeliin Lapuan taidemuseolla.

Lue lisää

Taiteilijatapaaminen Laura Gustafsson

Taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen haastattelee taiteilijaduo Gustafsson&Haapojan Laura Gustafssonia Siat-näyttelyssä lauantaina 13.11. klo 12-13.

Laura Gustafsson (s. 1983) on helsinkiläinen kirjailija ja dramaturgi, joka on kaunokirjallisuuden lisäksi kirjoittanut näytelmiä, kuunnelmia ja TV-sarjaa. Gustafssonilta on ilmestynyt romaani viisi romaania. Esikoisteos Huorasatu (2011) oli Finlandia-palkintoehdokas. Myös uusin kirja Rehab (2020) on saanut paljon positiivista huomiota.

Gustafsson&Haapoja on vuodesta 2012 toiminut yhteistyö. Projekti on aloittanut tutkimalla historiaa ja yhteiskuntaa toisten lajien näkökulmasta ja edennyt purkamaan ihmisen ja eläimen käsitteitä sekä sitä, miten ne kytkeytyvät rodullistamisen, seksismin ja yhteiskunnallisen ulossulkemisen mekanismeihin. Teokset liikkuvat installaatio- ja videotaiteen sekä performanssin alueilla, ja niissä näkyy usein molempien taiteilijoiden teatteritausta. Näyttelyt pyritään keskusteluiden, kirjoitusten ja toiminnan kautta liittämään osaksi yhteiskunnallista kontekstia.

Tilaisuus on osa Luontokeskustelupäivä-tapahtumaa.

Kuva: Velda Parkkinen

Hyvää pyhäinpäivää!

Taidehalli on suljettu pyhäinpäivänä lauantaina 6.11.

Avoin näyttelyopastus: Gustafsson&Haapoja – Siat

Perjantaina 3.12. klo 16-16.45

Kaikille avoimella näyttelyopastuksella tutustutaan oppaan johdolla esillä oleviin nykytaiteen näyttelyihin. Kierroksella vieraillaan näyttelytila Hallissa Gustafsson&Haapojan Siat – Pigs -näyttelyssä. Kierros alkaa Kalevan Navetan aulasta.

Kierros on osa Afterwork Art -ohjelmaa.

Taidehallin ilmaispäivänä on vapaa pääsy myös opastetuille kierroksille.

Avoin näyttelyopastus: Gustafsson&Haapoja – Siat & Bita Razavi – The Dog Days Will be Over Soon

Perjantaina 5.11. klo 16-17

Kaikille avoimella näyttelyopastuksella tutustutaan oppaan johdolla esillä oleviin nykytaiteen näyttelyihin. Kierroksella vieraillaan Gustafsson&Haapojan näyttelyssä Siat – Pigs sekä iranilaisen taiteilijan Bita Razavin näyttelyssä The Dog Days Will be Over Soon. Kierros alkaa Kalevan Navetan aulasta.

Kierros on osa Afterwork Art -ohjelmaa.

Taidehallin ilmaispäivänä on vapaa pääsy myös opastetuille kierroksille.

Luontokeskustelupäivä

Etelä-Pohjanmaalla vietetään laajaa luontokeskustelupäivää la 13.11., kun Lapuan Taidemuseon, Pohjanmaan valokuvakeskuksen ja Seinäjoen taidehallin toteuttamassa keskustelutilaisuudessa pohditaan muun muassa eläinten roolia nykytaiteessa.

Tapahtumapäivä alkaa Seinäjoelta Siat-näyttelystä Laura Gustafssonin taiteilijatapaamisella ja jatkuu Lapualla Lajien kohtaaminen -keskustelutilaisuudella. Päivän päättää Juha Suonpään susiaiheinen dokumenttielokuva Hukkamies.

Lue lisää

Afterwork Art

Kalevan Navetan rento Afterwork Art kutsuu taiteen, kulttuurin ja makuelämysten äärelle jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

 

Ohjelma 5.11.

Äärellä iltabrunssi klo 16-19
23 €/hlö, lapset alle 12 v. 13 €. Iltabrunssilla on tarjolla on kattaus salaatteja, suolaisia pikkupurtavia ja lämpöisiä ruokia sekä makeaa.

Äärellä-DJ:t klo 16-18
Afterwork Art -tunnelman nostattavat kattoon Äärellä DJ:t Piia Kleemola-Välimäki Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksiköstä (klo 16-17) ja Tuomo Rintamaa YLE Pohjanmaalta (klo 18-19)

PERUTTU Hugo-salissa tanssikoulu Studio De Dansen avoimet harjoitukset

Vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin
Vintillä esillä Bita Razavin The Dog Days Will Be Over Soon ja Hallissa Gustafsson & Haapoja: Siat – Pigs.
Klo 16 Opastettu kierros näyttelyihin. Lähtö infopisteeltä, ei ennakkoilmoittautumista.

Kuva: Visio Creative

Domestic – performanssiklubi + työpajat

Keskiviikkona 27.10 järjestetään yhdessä Varikkogallerian kanssa performanssiklubi ja työpajatoimintaa, jonka teemana on domestisuus. Varikolla on taiteilijoiden työtiloissa maksuttomia työpajoja klo 16-18. Työpajoissa tutustutaan elektroniikkaromuun materiaalina, tehdään käsintehtyä paperia kodin jätemateriaaleista, itsetehtyä saippuaa kasviöljystä ja lipeästä sekä kuivatusta scopy-sienestä valmistetusta nahkamaisesta materiaalista koruja ja pieniä asusteita.

Työpajojen jälkeen siirrytään Hugo-saliin Kalevan Navetalle, jossa on Domestic –performanssiklubi klo 19-21. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Kutsutut taiteilijat ovat Tomasz Szrama, Salla Valle ja Tiia-Mari Aalto. Klubi tuo performanssien muodossa domestisuuden osaksi iltaa! Performanssit tutkivat domestisuutta, kotitalouden perinteitä sekä kotia ja sen materiaaleja ekologisena ympäristönä. Lue lisää

 

 

Syyslomapuuhaa Seinäjoen taidehallissa

Opastus Siat-näyttelyyn & maalaustyöpaja aikuisille pe 15.10. klo 17-18.30

Lue lisää

Aikuinen & lapsi: Muu-Maun opastus & maalaustyöpaja ke 20.10. klo 14-15.30

Lue lisää

Aikuinen & lapsi: Muu-Mau opastus ja maalaustyöpaja

Tervetuloa viettämään syyslomapäivää Muu-Maun kanssa.
Seinäjoen taidehalli järjestää 20.10. klo 14.00-15.30 koko perheelle sopivan syyslomapäivän taiteen parissa. Navettakissamme Muu-Maun opastuksella pääsee tutustumaan Bita Razavin näyttelyyn The Dog Days Will be Over Soon, sekä näyttelyn jälkeen järjestetään maalaustyöpaja.

Bita Razavin The Dog Days Will be Over Soon -näyttely käsittelee fyysisten ja digitaalisten tilojen rajapintaa. Taiteilija on vaeltanut pelimaailmassa ja etsinyt erilaisia maisemia videopeleistä. Näyttelyssä on esillä maisemamaalauksia muistuttavia teoksia, jotka todellisuudessa ovat kuvakaappauksia videopeleistä. Lisäksi on videoteoksia ja veistoksia.

Työpajassa lapsi ja aikuinen maalaavat heille tärkeän maiseman tai paikan. Työpaja järjestetään Kalevan Navetan Kässä 1 -työpajatilassa (1. kerros). Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Ikäsuositus työpajalle 4-vuotiaasta ylöspäin. Opastukselle ja työpajaan otetaan 5 aikuinen ja lapsi paria. Hinta opastukselle ja työpajalle on 10e/pari. Työpajaa ohjaavat kulttuurituotannon harjoittelija Eveliina Ripatti ja taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen.

Kuva Katariina Vestergård.

Seinäjoen taidehallin syyslomapäivä: opastus ja maalaustyöpaja

Tervetuloa tutustumaan Siat-näyttelyyn sekä maalaustyöpajaan.
Seinäjoen taidehalli järjestää 15.10 klo 17.00-18.30 opastetun näyttelykierroksen Gustaffson&Haapojan Siat-näyttelyyn, sekä näyttelyyn liittyvän maalaustyöpajan. Työpaja on suunnattu aikuisille.

Gustafsson&Haapojan Siat – Pigs -näyttely kertoo sian samanaikaisesta näkymättömyydestä ja läsnäolosta yhteiskunnassa. Näyttelyn yksi teemoista on utopia. Utopia tarkoittaa toisenlaista maailmaa, ihanneyhteiskuntaa. Asiakas saa maalauksen avulla luoda oman utopistisen maailmansa.

Työpaja järjestetään Kalevan Navetan pedatila Itikassa (2. kerros). Opastukseen ja työpajaan otetaan 10 aikuista. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Hinta on 6/10e (6e opiskelija/eläkeläinen). Työpajaa ohjaavat kulttuurituotannon harjoittelija Eveliina Ripatti ja taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen.

Kuva Jenni Latva.

Performanssiklubi Domestic

Domestic

Tervetuloa Domestic performanssi-iltaan Hugo-saliin keskiviikkona 27.10 klo 19-21! Tapahtuma on maksuton.

Seinäjoen taidehalli kutsui Varikko galleria & taiteilijoiden työtilan kaksi taiteilijaa Aeon Luxin ja Alan Bulfinin kuratoimaan performanssi-illan taide-ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan Hugo-saliin. Klubi tuo performanssien muodossa domestisuuden osaksi iltaa! Performanssit tutkivat domestisuutta, kotitalouden perinteitä ja traditioita sekä kotia ja sen materiaaleja ekologisena ympäristönä.

Klubia ennen järjestetään taiteilijavetoisia työpajoja samasta aiheesta Varikolla. Kutsuttuna työpajavetäjänä on Antti Ahonen Kokeellisen elektroniikan seurasta KOELSE. Muut työpajaohjaajat ovat Varikko ry:n työhuoneissa työskenteleviä taiteilijoita. Kaikki työpajat ovat Varikolla taiteilijoiden työhuoneilla (Kalevalantie 6 B, Seinäjoki) ke 27.10 klo 16-18. Työpajat ovat maksuttomia. Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaa on tukenut työpajoja.

 

Alan Bulfin: scopy-vegaaninahka työpaja. Työpajassa tehdään kuivatusta scopy-sienestä koruja sekä pieniä asusteita. Työpajassa opitaan, miten tehdään scopy -sienestä vegaanista nahkaa. Scopy on volgansieni, jonka avulla tehdään sokeroidusta teestä käymisen avulla kombucha-juomaa. Kombutsa sisältää probiootteja eli terveyteen positiivisesti vaikuttavia bakteereja. Taiteilija Alan Bulfin kertoo ja näyttää, miten scopy-sientä kasvattamalla voi saada aikaan isomman scopy-sienen. Tämän jälkeen Bulfin ottaa sen nesteestä pois, kuivattaa sen sekä öljyää, jonka jälkeen scopy on muuttunut nahkamaiseksi materiaaliksi. Osallistujat oppivat työskentelyvaiheet kombutsa-juoman valmistamiseen sekä saavat tehdä kuivatusta scopysta pienen asusteen itselleen. Tämä voi olla rintakoru, rusetti, kaulakoru tai vastaava.

Aeon Lux ja Jukka Nokua: Saippuan valmistus -työpaja.Työpajassa valmistat saippuapalan kasviöljystä, -voista ja lipeästä. Saippuoiden koristeluun käytetään ruoanlaitosta tuttuja ainesosia ja saippua on mahdollista hajustaa eteerisellä öljyllä. Resepti ei sisällä palmuöljyä.Lipeän käytöstä johtuen työpajaan osallistuvan tulee käyttää suojalaseja, hengityssuojaa ja suojakäsineitä. Suojavarusteita on paikanpäällä. Pukeuduthan pitkähihaiseen paitaan.Työpaja ei sovellu lapsille eikä pähkinäallergikoille

Niina Keltamäki: Ekopaperi -työpaja. Paperipajassa valmistetaan käsintehtyä paperia kodin jätemateriaalista. Paperin raaka-aineiksi kelpaavat puhdas keräyspaperi, kierrätetyt luonnonkuitu tekstiilit sekä erilaiset kasvimateriaalit kuten vaikkapa purjo, banaanin kuoret tai raparperi. Ohjatussa työpajassa voit kokeilla ikiaikaista paperin valmistus tekniikkaa ja kuulet lisää käsintehdyn paperin menetelmistä.

Antti Ahonen Kokeellisen elektroniikan seura, KOELSE, rakentaa taidetta hylätystä kodin elektroniikasta.
KOELSE:n tausta on kokeellisen äänen parissa, mutta vuosikymmenten varrella he ovat päätyneet tutkimaan myös epätavallisempia elektroniikan käyttökohteita. He pyörittävät Paranormaalin tekniikan museo -projektia, jonka tiimoilla etsivät epätavallisimpiin tarkoituksiin suunniteltuja laitteita ja rakentavat elektroniikkaromusta omia tulkintojaan. Työpajassa tutustutaan yhdessä joihinkin tällaisiin välineisiin. Tule mukaan työpajaan inspiroitumaan elektroniikkaromusta!

Performanssit

Kutsutut taiteilijat ovat Tomasz Szrama, Salla Valle ja Tiia-Mari Aalto.

Tomasz Szrama  (s.1970, Puola) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on esiintynyt jo vuodesta 1995 lähtien. Hänen performanssinsa ovat improvisoivia, osallistavia sekä kehollisia. Performanssit käsittelevät ihmistenvälistä luottamusta sekä epäonnistumisen ikuista olemassaolon mahdollisuutta. Tomasz Szrama on esiintynyt ympäri maailmaa eri taidetapahtumissa ja festivaaleilla. Szrama on myös tuottanut eri performanssitapahtumia, kuten Art Contact and New Art Contact, Fake Finn Festival of Experimental Art ja Uprooted Fake Nations Festival Helsingissä. Szrama kuratoi 18. International Art Festival Interakcje Puolassa vuonna 2016. Szrama on työskennellyt Taiken apurahalla vuoden 2016 ja vuodet 2018-20. Koneen säätiön apurahalla hän oli vuonna 2017.

Tomasz Szrama, Warrior at Home, 2020 Kuva: Maria Kuusniemi-Szrama

 

Salla Valle (s. 1990) on helsinkiläinen kuva- ja performanssitaiteilija, joka on esiintynyt aktiivisesti Suomen taidekentällä. Hän on tuottanut yhdessä Timo Viialaisen kanssa Performance Art Now! tapahtumaa sekä opettanut performanssitaidetta. Valle on aloittanut Taideyliopiston tila-ja aikataiteen osastolla maisteriopinnot tänä syksynä 2021.  Hänen lähestymistapa on minimalistinen. Pääasialliset elementit ovat kesto, tila ja keho sekä arkielämän esineillä luotu materiaali. Valle käyttää löydettyä materiaalia sekä työskentelee tilan ja paikan kanssa reflektoivasti performansseissaan.  Aiheet, joista taiteilija on kiinnostunut, liittyvät kestoihin, materiaalisuuteen sekä sosioekonomisiin rakenteisiin.

Salla Valle. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Tiia-Mari Aalto on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Aalto yhdistää esityksissään lavarunoutta, kuvataidelähtöistä performanssia, ohjattua ryhmäliikuntaa, varieteeteatteria ja huumoria. Performanssit pohjautuvat usein Aallon henkilökohtaisiin kokemuksiin ja elämään. Muita taiteilijan ajankohtaisia projekteja ovat Esiepäonnistujat-podcast kulttuurituottaja Heidi Yli-Yrjänäisen kanssa sekä Tiian ja Reetan perjantaibaari-someprojekti kuvataiteilija Reetta Partasen kanssa. Lisäksi hän vaikuttaa Horonkäristys-duossa yhdessä Horonkäristys-duossa yhdessä performanssitaiteilija Maire Karuvuoren kanssa.

”Joo, mähän oon tehnyt kyllä paljon kotitaloushommiin liittyviä esityksiä – esimerkiksi aika iso urakka oli kun pestiin mun työparin kanssa yksi autotiesilta Porin keskustassa! Mutta pian mä oon menossa naimisiin ja tää mun performanssiklubin esitys kertoo sitten siitä. Nähdään silloin!” Tiia-Mari visertää.

Tiia-Mari Aalto Kuva: Minja Kaukoniemi

 

 

Kuva oikealla: Oat Camouflage, kuva:Tomasz Szrama

Parsi Art WKND Teosvälityspäivät

Seinäjoen Taiteilijaseura toteuttaa Parsi Art WKND teosvälityspäivät yhdessä Seinäjoen taidehallin kanssa näyttelytila Vintillä 27.-28.11.2021 klo 11-15.

Tule tutustumaan paikalliseen taiteeseen ja hanki teoksia lahjaksi vaikka pukinkonttiin.Teosvälityspäivillä on myynnissä laajasti lähialueen ammattitaiteilijoiden teoksia. Taiteilijaseura ylläpitää Parsi taidelainaamoa Kalevan Navetalla. Niin teosvälityspäivillä kuin taidelainaamossa teoksen voi ostaa kerralla omaksi tai korottomalla osamaksulla lainaamoehdoin.

Tee taideteko ja hanki omasi.

AARG keskusteluohjelman tallenne katsottavissa

Pikaopastukset näyttelyihin

Pikaopastukset esillä oleviin näyttelyihin klo 11 & klo 12. Hallissa esillä Gustafsson&Haapoja: Siat – Pigs ja Vintillä Bita Razavi: The Dog Days Will be Over Soon. Pikaopastus on lyhyt, vartin mittainen alustus näyttelyyn. Kierros alkaa Kalevan Navetan aulasta ja vierailee molemmissa näyttelyissä. Kierroksen kesto kokonaisuudessa 30 minuuttia.

Vapaa pääsy: kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä.

Taidehalli järjestää säännöllisesti avoimia näyttelyopastuksia, kuraattorin kierroksia ja taiteilijatapaamisia. Kierroksella saat taiteesta enemmän irti! Lisäksi näyttelyissämme on ajoittain paikalla keskusteluopas, jolle voi esittää kysymyksiä ja ajatuksia taiteesta.

Kuva: Katariina Vestergård

Pikaopastukset näyttelyihin

Pikaopastukset esillä oleviin näyttelyihin klo 11 & klo 12. Hallissa esillä Gustafsson&Haapoja: Siat – Pigs ja Vintillä Bita Razavi: The Dog Days Will be Over Soon. Pikaopastus on lyhyt, vartin mittainen alustus näyttelyyn. Kierros alkaa Kalevan Navetan aulasta ja vierailee molemmissa näyttelyissä. Kierroksen kesto kokonaisuudessa 30 minuuttia.

Vapaa pääsy: kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä.

Taidehalli järjestää säännöllisesti avoimia näyttelyopastuksia, kuraattorin kierroksia ja taiteilijatapaamisia. Kierroksella saat taiteesta enemmän irti! Lisäksi näyttelyissämme on ajoittain paikalla keskusteluopas, jolle voi esittää kysymyksiä ja ajatuksia taiteesta.

Kuva: Katariina Vestergård

AARG Aamunavaus: Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen toimintamallit

AARG Aamunavaus möyhentää taiteen maaperää avaamalla nykytaidekentän toiminta- ja yhteistyömalleja etenkin maaseudulla. Aamunavaus on suunnattu taiteilijoille ja luovan alan tekijöille keskustelu- sekä tapaamisalustana. Ensimmäiset aamunavaukset tarkastelevat Seinäjoen taidehallin omia toimintamalleja ja ohjelman linjauksia. AARG aamunavaukset jatkuvat keväällä 2022. Ensi vuoden ohjelma julkaistaan vuoden 2021 lopussa.

 

Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen toimintamallit

Julkisen taiteen koordinaattori Maya Syrjälä

3.12 klo 10-11 Pedatila Itikka

Miten julkisen taiteen asemaa edistetään Seinäjoella? Mikä on Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen periaateohjelma? Alustus on ajankohtaiskatsaus Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen periaateohjelman valmisteluun ja siihen, millaisia yhteistyön toimintamalleja julkisen taiteen prosessi voi tulevaisuudessa mahdollistaa. Tilaisuudessa on tilaa keskustella siitä, millaisia julkisen taiteen toteutuksia ja prosesseja juuri Seinäjoki tarvitsee säilyttääkseen urbaania kaupunkimaisuutta ja maaseutua sekoittelevan ominaisluonteensa.

Ilmoittautuminen

Tilaisuudet sisältävät kahvitarjoilun. Aamunavauksen jälkeen on mahdollista tutustua Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ilmaiseksi.

Maya Syrjälän (s.1986) työskentelee Seinäjoen kaupungilla julkisen taiteen kehittämishankkeessa. Työhön kuuluu julkisen taiteen prosessin kehittäminen kaupunkiorganisaatiossa ja ajankohtaisten julkisen taiteen hankkeiden koordinointi.

Julkisen taiteen koordinaattorin tehtävien keskiössä on moniammatillinen yhteistyö. Syrjälän keskeinen työskentely-ympäristö onkin kaupungin toimialat yhteen kokoava taidetyöryhmä, johon julkisen taiteen päätöksenteko Seinäjoella keskittyy. Seinäjoelle hahmotellaan parhaillaan julkisen taiteen toimintakäytäntöjä, joiden avulla taide yhdistyy sujuvasti rakennusprosessiin. Syrjälä on mukana laatimassa Seinäjoelle julkisen taiteen periaateohjelmaa, jonka on määrä tukea näitä pyrkimyksiä.

Syrjälä on ollut kiinnostunut julkisesta taiteesta nuoresta kuvataiteen opiskelijasta saakka, jolloin hän pääsi myös itse osallistumaan julkisen taiteen prosessiin. Julkinen taide kiehtoo häntä paikan ainutlaatuisuuden ja kaupunginosaidentiteetin näkökulmasta sekä osallisuuden kokemusten mahdollistajana.

Syrjälä on koulutukseltaan taidehistorian filosofian maisteri ja kuvanveistäjä. Lisäksi museologian opinnot Jyväskylän yliopistossa ovat syventäneet näkemyksiä taidekokoelmien hallinnasta ja kulttuuriperintökysymyksistä. Syrjälä on työskennellyt näyttelymestarin sijaisena Seinäjoen taidehallissa, lavasterakentajana ja -maalarina Oulun teatterissa ja projektitutkijana Jyväskylän taidemuseossa. Kuten Syrjälän koulutushistoriassa myös nykyisessä työssä teoria ja käytäntö yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla.

AARG

AARG on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka, joka on suunnattu nykytaiteen kentällä toimiville ammattilaisille, kuten taiteilijoille, kuraattoreille sekä luovan alan tekijöille. AARG on lyhenne sanoista Art and the Rural Gathering.  Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemalli hankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. Vuosittain järjestetään laajempi AARG Gathering keskustelutapahtuma, joka nostaa esille eri näkökulmia ja toimintatapoja taiteen ja maaseudun risteyskohdista. Viimeiset kaksi vuotta nämä ovat olleet livelähetyksen muodossa. AARG Aamunavaukset vuorostaan avaavat aihepiiriä ja pitävät ajankohtaista keskustelua yllä.  AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.

 

 

AARG Aamunavaus: Seinäjoen taidehallin taiteilijavetoiset oheisohjelmat

AARG Aamunavaus möyhentää taiteen maaperää avaamalla nykytaidekentän toiminta- ja yhteistyömalleja etenkin maaseudulla. Aamunavaus on suunnattu taiteilijoille ja luovan alan tekijöille keskustelu- sekä tapaamisalustana. Ensimmäiset aamunavaukset tarkastelevat Seinäjoen taidehallin omia toimintamalleja ja ohjelman linjauksia. AARG aamunavaukset jatkuvat keväällä 2022. Ensi vuoden ohjelma julkaistaan vuoden 2021 lopussa.

Seinäjoen taidehallin taiteilijavetoiset oheisohjelmat

Taidetuottaja Pii Anttila

5.11 klo 10-11 Soittotila Kammio

Mitä oheisohjelmia Seinäjoen taidehallilla on? Millaisia yhteistyömalleja ne pyrkivät edistämään taidekentän toimijoiden kanssa? Seinäjoen taidehallin oheisohjelmissa annetaan tilaa taiteen asiantuntijoille tuottaa omia taideprojekteja tai tapahtumia, jotka keskustelevat ajankohtaisista maaseudun ilmiöistä nykytaiteen keinoin.

Ilmoittautuminen

Tilaisuudet sisältävät kahvitarjoilun. Aamunavauksen jälkeen on mahdollista tutustua Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ilmaiseksi.

Pii Anttila (s.1984) on tuottaja ja taiteilija, jota kiinnostaa eri konseptien tapahtumallistaminen. Anttila on valmistunut Lapin yliopistosta ja Aalto Yliopistosta taiteen maisteriksi. Anttila työskentelee tällä hetkellä Seinäjoen taidehallissa taidetuottajana vastaten näyttelyiden ja taideprojektien tuotannosta, visuaalisesta viestinnästä sekä verkostoyhteistyöstä taiteen ammattilaisten kanssa. Aikaisemmin hän työskenteli Taidehallilla projektikoordinaattorina vastaten Leader EU-hankkeesta Mullistaja – maaseututaidemalli 2018-2019. Hankkeessa etsittiin uusia työskentely- ja rahoitusmalleja maaseudulla työskenteleville taiteilijoille. Viime aikoina Anttila on tuottanut Senses of Sustenance –prosessi- ja paikkasidonnaista taidetapahtumaa yhdessä taiteilija Alan Bulfinin kanssa. Tapahtuma on järjestetty kolme kertaa: SoS Home (2021), SoS Bunkers (2020) ja SoS Station (2019).

Aikaisemmin Anttila on tuottanut ja kuratoinut kansainväliset näyttelyt Gaming the System yhdessä These Animals -kollektiivi kanssa (Anastasia Artemeva, Steve Maher ja Alan Bulfin) osana Pixelache festivaalia 2015 sekä Featherweight Portable Museum -kiertonäyttelyn yhdessä Catalyst Artisin ja MediaPyhien (Jussi Koitela ja Kaisa Luukkonen) kanssa. Hän on toiminut fasilitaattorina Eva Biennaalissa, Limerickissä, Irlannissa. Anttilan tutkimusintressit taiteellisessa työskentelyssä ovat taide pedagogisena tapahtumana, solidaarinen ekonomia sekä yhteiskunnan valtarakenteet. Anttila työskentelee taiteilijaparina yhdessä Alan Bulfinin kanssa, teoksia on ollut esillä mm. Ii Biennaali, Maan kutsu 2020 ja Yllätyskauppa, 2015 osana Taidelinjaa Helsingissä. Hän on tullut kolmanneksi kansainvälisessä Celeste Prize 2012 taidekilpailussa Roomassa, Italiassa.

AARG

AARG on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka, joka on suunnattu nykytaiteen kentällä toimiville ammattilaisille, kuten taiteilijoille, kuraattoreille sekä luovan alan tekijöille. AARG on lyhenne sanoista Art and the Rural Gathering.  Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemalli hankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. Vuosittain järjestetään laajempi AARG Gathering keskustelutapahtuma, joka nostaa esille eri näkökulmia ja toimintatapoja taiteen ja maaseudun risteyskohdista. Viimeiset kaksi vuotta nämä ovat olleet livelähetyksen muodossa. AARG Aamunavaukset vuorostaan avaavat aihepiiriä ja pitävät ajankohtaista keskustelua yllä.  AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.

 

 

AARG Aamunavaus: Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset

AARG Aamunavaus möyhentää taiteen maaperää avaamalla nykytaidekentän toiminta- ja yhteistyömalleja etenkin maaseudulla. Aamunavaus on suunnattu taiteilijoille ja luovan alan tekijöille keskustelu- sekä tapaamisalustana. Ensimmäiset aamunavaukset tarkastelevat Seinäjoen taidehallin omia toimintamalleja ja ohjelman linjauksia. AARG aamunavaukset jatkuvat keväällä 2022. Ensi vuoden ohjelma julkaistaan vuoden 2021 lopussa.

 

Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset

Taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen

8.10 klo 10-11 Pedatila Itikka

Maaseudusta ja urban-rural -rajapinnoista kumpuavat kysymykset, omaleimaiset näyttelytilat, talon tarina ja nykytaiteen ajankohtaiset ilmiöt – nämä seikat määrittävät Seinäjoen taidehallin ohjelmasuunnittelua. Alustuksessa taustoitetaan Taidehallin ohjelmalinjauksia ja kuratoriaalista kehystä. Millaisin tulevaisuuden näkymin Taidehallilla katsotaan Kalevan Navettaan muuton tuomiin uudistuksiin, kun toimintaa on takana vajaat kaksi vuotta?

Ilmoittautuminen

Tilaisuudet sisältävät kahvitarjoilun. Aamunavauksen jälkeen on mahdollista tutustua Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ilmaiseksi.

AARG

AARG on Seinäjoen taidehallin lanseeraama keskustelualusta ja tapaamispaikka, joka on suunnattu nykytaiteen kentällä toimiville ammattilaisille, kuten taiteilijoille, kuraattoreille sekä luovan alan tekijöille. AARG on lyhenne sanoista Art and the Rural Gathering.  Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemalli hankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. Vuosittain järjestetään laajempi AARG Gathering keskustelutapahtuma, joka nostaa esille eri näkökulmia ja toimintatapoja taiteen ja maaseudun risteyskohdista. Viimeiset kaksi vuotta nämä ovat olleet livelähetyksen muodossa. AARG Aamunavaukset vuorostaan avaavat aihepiiriä ja pitävät ajankohtaista keskustelua yllä.  AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.

 

 

Vauvojen värikylpy goes ValotON

PIIPAHDUSPAJA (osa ValotON-tapahtuman ohjelmaa)

Tiistai 7.12.

VAUVAT 4-11 kk klo 13-13.45

TAAPEROT 12-24 kk klo 15.30-16.15

 

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpaja alkaa virittäytymisellä, jossa tutkitaan ja tunnustellaan erilaisia, teeman mukaisia materiaaleja ja asioita. Työpajassa edetään itse tuotettuun jälkeen. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia. Ilmoitathan ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Syksyllä 2021 järjestetään yhden kerran kestäviä piipahduspajoja. Jokaisen piipahduspajan sisältö on erilainen, joten halutessaan voi osallistua useampaan piipahduspajaan. Yhteen ryhmään mahtuu 5 aikuinen ja lapsi -paria. ValotON-värikylpytyöpajassa uppoudutaan valojen ihmeelliseen maailmaan.

Sopiva ryhmä valitaan työpajan aloitushetken iän mukaisesti. Myös hieman nuorempi tai vanhempi lapsi voi osallistua. Alaikäraja värikylpyyn osallistumiselle on 4 kk. Lapsen pitää pystyä kannattelemaan päätään ennen osallistumista.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen työpajaa.

Seinäjoen taidehalli noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeita ja linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyen. Turvallisuus on meille tärkeää. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkemmasta ohjeistuksesta työpajoihin liittyen tarvittaessa.

 

Työpajaa ohjaa koulutettu värikylpyohjaaja Minna Peltoniemi.

 

Peruutuspaikkoja voi kysyä yleisötyön tuottajalta.

 

Tutustuthan värikylpyinfo vanhemmalle -tekstiin ennen ensimmäistä värikylpykertaa.

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Katariina Vestergård

Vauvojen värikylpy -piipahduspaja

 

PIIPAHDUSPAJA

Lauantai 20.11.

TAAPEROT 12-24 kk klo 10-10.45

VAUVAT 4-11 kk klo 11.15-12

 

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpaja alkaa virittäytymisellä, jossa tutkitaan ja tunnustellaan erilaisia, teeman mukaisia materiaaleja ja asioita. Työpajassa edetään itse tuotettuun jälkeen. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia. Ilmoitathan ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Syksyllä 2021 järjestetään yhden kerran kestäviä piipahduspajoja. Jokaisen piipahduspajan sisältö on erilainen, joten halutessaan voi osallistua useampaan piipahduspajaan. Yhteen ryhmään mahtuu 5 aikuinen ja lapsi -paria.

Sopiva ryhmä valitaan työpajan aloitushetken iän mukaisesti. Myös hieman nuorempi tai vanhempi lapsi voi osallistua. Alaikäraja värikylpyyn osallistumiselle on 4 kk. Lapsen pitää pystyä kannattelemaan päätään ennen osallistumista.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen työpajaa.

Seinäjoen taidehalli noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeita ja linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyen. Turvallisuus on meille tärkeää. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkemmasta ohjeistuksesta työpajoihin liittyen tarvittaessa.

 

Työpajaa ohjaa koulutettu värikylpyohjaaja Johanna Mäkelä.

 

Peruutuspaikkoja voi kysyä yleisötyön tuottajalta.

 

Tutustuthan värikylpyinfo vanhemmalle -tekstiin ennen ensimmäistä värikylpykertaa.

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Katariina Vestergård

Vauvojen värikylpy -piipahduspaja

 

PIIPAHDUSPAJA

Lauantai 23.10.

TAAPEROT 12-24 kk klo 10-10.45

VAUVAT 4-11 kk klo 11.15-12

 

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpaja alkaa virittäytymisellä, jossa tutkitaan ja tunnustellaan erilaisia, teeman mukaisia materiaaleja ja asioita. Työpajassa edetään itse tuotettuun jälkeen. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia. Ilmoitathan ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Syksyllä 2021 järjestetään yhden kerran kestäviä piipahduspajoja. Jokaisen piipahduspajan sisältö on erilainen, joten halutessaan voi osallistua useampaan piipahduspajaan. Yhteen ryhmään mahtuu 5 aikuinen ja lapsi -paria.

Sopiva ryhmä valitaan työpajan aloitushetken iän mukaisesti. Myös hieman nuorempi tai vanhempi lapsi voi osallistua. Alaikäraja värikylpyyn osallistumiselle on 4 kk. Lapsen pitää pystyä kannattelemaan päätään ennen osallistumista.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen työpajaa.

Seinäjoen taidehalli noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeita ja linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyen. Turvallisuus on meille tärkeää. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkemmasta ohjeistuksesta työpajoihin liittyen tarvittaessa.

 

Työpajaa ohjaa koulutettu värikylpyohjaaja Johanna Mäkelä.

 

Peruutuspaikkoja voi kysyä yleisötyön tuottajalta.

 

Tutustuthan värikylpyinfo vanhemmalle -tekstiin ennen ensimmäistä värikylpykertaa.

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Katariina Vestergård

Vauvojen värikylpy -piipahduspaja

 

PIIPAHDUSPAJA

Lauantai 2.10.

TAAPEROT 12-24 kk klo 10-10.45

VAUVAT 4-11 kk klo 11.15-12

 

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpaja alkaa virittäytymisellä, jossa tutkitaan ja tunnustellaan erilaisia, teeman mukaisia materiaaleja ja asioita. Työpajassa edetään itse tuotettuun jälkeen. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia. Ilmoitathan ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Syksyllä 2021 järjestetään yhden kerran kestäviä piipahduspajoja. Jokaisen piipahduspajan sisältö on erilainen, joten halutessaan voi osallistua useampaan piipahduspajaan. Yhteen ryhmään mahtuu 5 aikuinen ja lapsi -paria.

Sopiva ryhmä valitaan työpajan aloitushetken iän mukaisesti. Myös hieman nuorempi tai vanhempi lapsi voi osallistua. Alaikäraja värikylpyyn osallistumiselle on 4 kk. Lapsen pitää pystyä kannattelemaan päätään ennen osallistumista.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen työpajaa.

Seinäjoen taidehalli noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeita ja linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyen. Turvallisuus on meille tärkeää. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkemmasta ohjeistuksesta työpajoihin liittyen tarvittaessa.

 

Työpajaa ohjaa koulutettu värikylpyohjaaja Johanna Mäkelä.

 

Peruutuspaikkoja voi kysyä yleisötyön tuottajalta.

 

Tutustuthan värikylpyinfo vanhemmalle -tekstiin ennen ensimmäistä värikylpykertaa.

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Katariina Vestergård

Näyttelyavajaiset: Gustafsson & Haapoja ja Kalevan Navetan avoimet ovet

Näyttelytila Hallissa avataan uusi näyttely keskiviikkona 29.9.2021 klo 17. Gustafsson & Haapojan Siat -näyttely käsittelee sian politiikkaa ja poetiikkaa. Avajaiset ovat maksuton tapahtuma. Ilmoittautumislinkki

Samalla vietetään Kalevan Navetan avoimien ovien päivää. Tervetuloa tutustumaan taloon klo 17-21.

Lue lisää

AARG 2021 keskustelutapahtuma

Art and the Rural Gathering on vuosittain järjestettävä keskustelutapahtuma, joka pureutuu nykytaiteen ja maaseudun ajankohtaisiin teemoihin. Tuleva AARG 2021 keskustelutapahtuma on osa Gustafsson & Haapojan näyttelyn ohjelmaa, joka on näyttelytila Hallissa esillä 29.9.2021-8.1.2022. Kutsuttuja puhujia ovat aktivisti Kristo Muurimaa ja tutkijat Birgitta Wahlberg, Galina Kallio ja eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala. Tilaisuuden moderoi Laura Gustafsson. Lähetys alkaa 30.9.2021 klo 13.30.Katselulinkki

 Lisätietoa

Aikuinen & lapsi: 3–4-vuotiaat

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen yhteinen taidehetki. Kurssilla tutustutaan Seinäjoen taidehallin esillä oleviin taidenäyttelyihin sekä tehdään yhdessä taidetta erilaisilla menetelmillä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Lapsi voi osallistua kurssille esimerkiksi vanhemman, isovanhemman tai kummin kanssa. Ryhmään mahtuu 5 aikuinen & lapsi -paria.

Kurssi järjestetään Kalevan Navetassa, Kässä 1 -työpajatilassa (1.kerros). Kurssi kokoontuu neljä kertaa tiistaisin 5.10., 12.10., 19.10 ja 26.10. klo 17-18.

Kurssin hinta on 40 €/aikuinen & lapsi -pari. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja aikuisen pääsylipun Taidehalliin. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Kurssin ohjaaja taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen kurssin alkamista.

Kuva: Katariina Vestergård

Aikuinen & lapsi: 5–6-vuotiaat

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen yhteinen taidehetki. Kurssilla tutustutaan Seinäjoen taidehallin esillä oleviin taidenäyttelyihin sekä tehdään yhdessä taidetta erilaisilla menetelmillä. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Lapsi voi osallistua kurssille esimerkiksi vanhemman, isovanhemman tai kummin kanssa. Ryhmään mahtuu 5 aikuinen & lapsi -paria.

Kurssi järjestetään Kalevan Navetassa, Kässä 1 -työpajatilassa (1.kerros). Kurssi kokoontuu neljä kertaa tiistaisin 9.11., 16.11., 23.11. ja 30.11. klo 17-18.15.

Kurssin hinta on 40 €/aikuinen & lapsi -pari. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja aikuisen pääsylipun Taidehalliin. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Kurssin ohjaaja taideohjaaja Ruusu-Maria Lappalainen.

Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen kurssin alkamista.

Kuva: Katariina Vestergård

Afterwork Art

Kalevan Navetan rento Afterwork Art perjantaina 3.9. klo 16-19.

Klo 16-18 Äärellä Iltabrunssi, hinta 23 €. DJ paikalla klo 17-18.

Kesäkuvataiteilija Riikka Gröndahlin Hiljainen muotokuva -videoteos esitetään pedatila Itikassa klo 19 saakka.

Vapaa pääsy Taidehallin näyttelyyn klo 19 saakka. Hallissa Anne Katrine Senstadin Radical Light – Elements VI. Vintti suljettu näyttelyvaihdon vuoksi.

Kuva: Visio Creative

Lisänäytös: Kesäkuvataiteilijan Hiljainen muotokuva -videoteos

Yleisön pyynnöstä kesäkuvataiteilijan Hiljainen muotokuva -videoteos esitetään lisänäytöksenä kahden päivän ajan pedatila Itikassa.

Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilija Riikka Gröndahl toteutti Seinäjoen keskustorilla Hiljainen muotokuva -projektin kesä-heinäkuussa 2021. Gröndahl kuvasi torilla vapaaehtoisista osallistujista videomuotokuvia pyytäen kuvattavaa miettimään, mitä hänen elämässään tapahtuu juuri nyt.

Hiljainen muotokuva -teos tallennetaan Seinäjoen museoiden arkistoon ja esitetään 80 vuoden päästä tuleville sukupolville aikalaiskuvana meidän ajastamme. Teos kutsuu pohtimaan, mitä tapahtuu juuri nyt, ja mitä meistä muistetaan, kun emme enää ole täällä ja kenties myös sitä, miten erityistä aikaa elämme juuri nyt.

Videoteos on nähtävillä viimeistä kertaa ennen arkistointia perjantaina 3.9. klo 11-19 sekä lauantaina 4.9. klo 11-15.

Näytös on maksuton. Kesto 66 min loop.

K65 Taidetorstai: Siat – Pigs

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin oppaat, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai 4.11. klo 13-14 opastettu kierros Gustafsson&Haapojan Siat – Pigs -näyttelyyn, jonka jälkeen yhteinen keskusteluhetki näyttelyn teemaan liittyen.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

Kuva: Elina Teitti

 

Oppaaksi Seinäjoen taidehalliin

Seinäjoen taidehalli hakee 1-2 opasta tiimiinsä. Oppaan työhön kuuluvat näyttelyopastukset nykytaiteen näyttelyissä sekä talokierrokset, jossa tutustutaan Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan tiloihin ja rakennuksen historiaan. Opashaku on auki 5.9. saakka.

Lue lisää

Authentic Movement in Radical Light

Joudumme siirtämään esityksen lauantaille 4.9 klo 11 & 12. Pahoittelemme viime hetken muutosta!

Authentic Movement in Radical Light on tanssiteos, joka kutsuu katsoja-kokijan uppoutumaan mukaan tilalliseen kokemukseen ja avaamaan aistit.

Esitys on hyvinvointitaiteilija Aisha Korpelan sooloteos, joka tutkii Norjalaisen kuvataiteilijan Anne Katrine Senstadin luoman valotaideoksen ”Radical Light – Elements VI” pysäyttävää ja ajatonta tunnelmaa. Liikkeen kautta tanssija tutkii tilallisesti omaa suhdettaan valkoiseen valoon, ajattomuuteen sekä tilan herättämiin tunteisiin. Esitys on immersiivinen kokonaisuus joka antaa katsoja-kokijalle mahdollisuuden havainnoida teosta tilallisesti eri suunnista. Tanssiteos tuo Anne Katrine Senstadin upeaan aisteja puhuttelevaan valotaidetokseen liikkeen osaksi kokonaisuutta, jonka avulla katsoja-kokijan on mahdollisuus tulkita ympäröivät äänet ja valkoisen valon täyttämä tila täysin uuden kokemuksen kautta.

Tanssiteos esitetään Hallissa lauantaina 4.9. klo 11 & 12. Esitys kestää 15-20 minuuttia.

Vapaa pääsy.

 

Kuva: Katariina Vestergård

K65 Taidetorstai: Siat – Pigs & The Dog Days Will Be Over Soon

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin oppaat, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai 14.10. klo 13-14 opastettu kierros esillä oleviin näyttelyihin. Hallissa tutustutaan oppaan johdolla Gustafsson&Haapoja Siat – Pigs -näyttelyyn ja Vintillä Bita Razavin The Dog Days Will Be Over Soon -näyttelyyn. Osa Armas-festivaalin ohjelmaa.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

Kuva: Elina Teitti

 

K65 Taidetorstai: The Dog Days Will Be Over Soon

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin oppaat, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai 23.9. klo 13.-13.45. Opastettu kierros Vintillä Bita Razavin näyttelyyn The Dog Days Will Be Over Soon.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

Kuva: Elina Teitti

 

Kesäkuvataiteilijan Hiljainen muotokuva -videonäytös

Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilija Riikka Gröndahl toteutti Seinäjoen keskustorilla Hiljainen muotokuva -projektin kesä-heinäkuussa 2021. Gröndahl kuvasi torilla vapaaehtoisista osallistujista videomuotokuvia pyytäen kuvattavaa miettimään, mitä hänen elämässään tapahtuu juuri nyt. Kuvauksen jälkeen osallistujia pyydettiin kirjaamaan ylös ajatuksiaan. Näistä mietteistä Gröndahl on toteuttanut tekstijulkaisun, jonka voi ottaa itselleen muistoksi.

Hiljainen muotokuva –teos tallennetaan Seinäjoen museoiden arkistoon ja esitetään 80 vuoden päästä tuleville sukupolville aikalaiskuvana meidän ajastamme. Teos kutsuu pohtimaan, mitä tapahtuu juuri nyt, ja mitä meistä muistetaan, kun emme enää ole täällä ja kenties myös sitä, miten erityistä aikaa elämme juuri nyt.

Näytös (kesto 66 min loop) järjestetään 11.-14.8. pedatila Itikassa (2. kerros) Taidehallin aukioloaikoina, ke-pe klo 11-19 ja la klo 11-15. Näytös on maksuton.

K65 Taidetorstai: Kesänäyttelyt

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai 19.8. klo 13.-13.45. Opastettu kierros kesän näyttelyihin. Hallissa Anne Katrine Senstad: Radical Light – Elements VI ja Vintillä viiden nykytaiteilijan ryhmänäyttely PISTO.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

Kuva: Elina Teitti

 

Afterwork Art @ Äärellä

Kalevan Navetan ensimmäinen rento Afterwork Art perjantaina 6.8. klo 16-18 Äärellä-ravintolan tiloissa.

Klo 16-18 Kudontakehystyöpaja

Työpajamaksu on 21 € sis. ohjauksen, kudontakehyksen ja erilaisia materiaaleja. Kehykseen voi tehdä työn, joka muodostaa kokonaisuuden tai työn voi irrottaa kehyksestä ja tehdä siihen uuden teoksen. Ei ennakkoilmoittautumista, maksu paikanpäällä. Järjestäjänä Taito Etelä-Pohjanmaa ry.

Klo 16-18 Äärellä Iltabrunssi, hinta 19 €. DJ paikalla klo 17-18.

Vapaa pääsy Taidehallin näyttelyihin klo 19 saakka. Vintillä esillä PISTO. ja Hallissa Anne Katrine Senstadin Radical Light – Elements VI.

Kuva: Visio Creative

Kesäkuvataiteilijan Hiljainen muotokuva esille pedatila Itikkaan

Riikka Gröndahl kuvaa kesän aikana Seinäjoen keskustorilla ihmisistä hiljaisia videomuotokuvia, jotka jäävät tuleville sukupolville jäljeksi meidän ajastamme. Teos esitetään Taidehallilla elokuun puolivälissä ennen sen tallentamista Seinäjoen museoiden kokoelmaan.

Lue lisää

Taidehalli välittää: Liukuhihnatuotanto

Kulttuuripumppu ry:n performanssiryhmä saapuu Liukuhihnatuotanto-tapahtuman merkeissä Seinäjoen vanhan verkatehtaan, nykyisen Taidehallin tiloihin Kalevan Navettaan. Kalevan Navetassa toimi vuosina 1909 – 1929 Seinäjoen, ja myöhemmässä vaiheessa Pohjanmaan verkatehdas. On aika virittää tekstiilitehdas uuteen uskoon.

Taiteilijat muodostavat pedatila Itikkaan performatiivisen liukuhihnajärjestelmän, jota kautta jo tehtaassa olevat sekä yleisön paikan päällä lahjoittamat tekstiilit liukuvat kohti uutta elämäänsä. Tekstiilit muovautuvat taiteilijoiden hyppysissä taideteoksiksi ja lopulta tilaa somistavaksi tilataideteokseksi. Yhden päivän mittainen interaktiivinen, improvisaatioon ja säntilliseen tehdastyöläisen päivärytmiin perustuva performanssi synnyttää näyttelyn, joka on nähtävillä tehdasvaihetta seuraavana päivänä.

Ohje yleisölle: Tehdas tarvitsee tekstiiliä! Jos mahdollista, tuo mukanasi vanhaa lumppukangasta, jonka olet valmis lahjoittamaan liukuhihnalle. Näe, kuinka ihmeellinen on vanhan kankaan uusi elämä taiteen maailmassa! Tehdastyöläiset kiittävät jo etukäteen! Tehdas on toiminnassa perjantaina 27.8. klo 11-19. Näyttely on esillä lauantaina 28.8. klo 11-15.

Taiteilijat: Arttu Isotalo, Heikki Korkala, Iina Vartia, Jere Kilpinen, Milla Tervakangas, Rosalia Silfer

Tuottaja: Kulttuuripumppu ry

Liukuhihna-tapahtuma on osa Taidehalli välittää –ohjelmaa. Taidehalli välittää antaa taiteilijoille ja taiteen asiantuntijoille tilan tuottaa omia taideprojekteja tai tapahtumia Taidehallin näyttelyiden vaihtoaikoina.

 

Kesän värikylvyt Taidehallilla

Taidehallilla värikylvetään myös kesällä tiistaisin 15.6., 22.6., 20.7. ja 27.7. Piipahduspajojen aikataulut löydät NetTicket-verkkokaupasta.

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Piipahduspaja on yhden kerran kestävä Värikylpy-työpaja. Voit halutessasi osallistua joko yhteen tai useampaan työpajaan.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden Ensari-ryhmille. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan NetTicket-verkkokaupassa. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa. Vauvojen värikylpy on lastenkulttuurikeskus Kruunupäässä kehitetty menetelmä. Taidehallin ohjaajat ovat aina koulutettuja Kruunupään viralliseen värikylpymenetelmään.

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

Kuva: Katariina Vestergård

Vintti Open Call

Seinäjoen taidehalli avaa ensimmäistä kertaa avoimen haun Vintti –näyttelytilaan syksylle 2022. Haku on auki 1.6.-12.9.2021. Lue lisää Taiteilijalle-sivulta.

Kesäkuvataiteilija 2021

Kesäkuvataiteilija Riikka Gröndahl kuvaa Seinäjoen keskustorilla (Vekseliaukio) kesä- heinäkuussa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00-11-30 & 12.00-14.00. Lauantaisin 3.7. & 10.7. klo 9.00-11.30 ja 12.00-14.00. Kesäkuvataiteilijan teltta on toriparkin sisäänkäynnin vieressä, Nordea-pankkia ja Vekseli-baaria vastapäätä.

Tervetuloa osallistumaan!

Alle 18-vuotiaat tarvitsevat kuvausluvan vanhemmilta. Lomakkeen saa kesäkuvataiteilijalta tai ladattua mukaan tästä

torilla kaksi naista ja kuvaus setappi valmiina odottamassa osallistujia

Kuva: Sanna KoK

Kesäkuvataiteilija 2021 Riikka Gröndahl työskentelee 16.6.-15.8.2021 välisenä aikana. Kesäkuvataiteilija toteuttaa Seinäjoen keskustorilla Hiljainen muotokuva -projektin. Se on osallistava, kaikille avoin teos, jossa kuvataan osallistujista videomuotokuvia. Kesän jälkeen teos tallennetaan Seinäjoen museoiden arkistoon. Myöhemmin teosta voidaan esittää tuleville sukupolville. Teos kutsuu pohtimaan, mitä tapahtuu juuri nyt, ja mitä meistä muistetaan, kun emme enää ole täällä ja kenties myös sitä, miten erityistä aikaa elämme juuri nyt. Hiljainen muotokuva –teos esitetään ennen sen arkistointia seuraaville sukupolville Taidehallilla 11.-14.8. pedatila Itikassa. Videota esitetään Taidehallin aukioloaikoina.

Kesäkuvataiteilijaa voi seurata Facebookissa Kesäkuvataiteilija-sivulla sekä Instagramissa @kesäkuvataiteilija. Lisäksi Kesäkuvataiteilijan työskentelystä tiedotetaan Seinäjoen taidehallin ja Seinäjoen kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Riikka Gröndahl on monialaisesti työskentelevä kuvataiteilija, jonka teoksissa toistuu dokumentaarinen kiinnostus ihmisiin ja ihmisten toimintaan. Ihmisten kohtaaminen, kuunteleminen ja heiltä kysyminen muodostavat Gröndahlin työskentelyn ytimen, joka palautuu pohtimaan sitä, mitä on olla ihminen. Hänen video- ja tekstiteoksensa sisältävät usein performatiivisia ja paikkasidonnaisia elementtejä. Gröndahl on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopistosta vuonna 2018. Seinäjoen kaupunki on palkannut vuodesta 2017 lähtien nuoren ammattitaiteilijan tai kuvataiteen opiskelijan kesäkuvataiteilijaksi

.

Kalevan Navetan kesäpäivä

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan toimijoiden yhteinen kesäpäivä keskiviikkona 30.6. klo 18-20.

OHJELMASSA:
Ravintola Äärellä ja Taito Shop Seinäjoki avoinna.
Klo 18 alkaen Käsityöpiknik navetan sisäpihalla.
Sirkka Könösen neulenäyttely pajakäytävällä.
Ihanien käsitöiden Pop Up –myynti.
Klo 18-20 Äänimaisemallinen camera obsura Kammiossa.
Klo 18-20 ilmainen sisäänpääsy Seinäjoen Taidehallin näyttelyihin, keskusteluopas ja kesäkuvataiteilija paikalla.
Tutustu tapahtumaan tarkemmin Facebook-tapahtumassa täällä.

PISTO.-taiteilijatapaamisia

PISTO.-näyttelyn taiteilijat esittelevät töitään yleisölle.

PISTO. on viiden suomalaisen nuoren nykytaiteilijan yhteisnäyttely. Näyttelyn taiteilijoita yhdistää tekstiilin käyttö materiaalina ja tekniikkana sekä perinteiseksi mielletyn tekotavan oivaltava ja uudistava käyttö. Lue lisää näyttelystä täältä.

Taiteilijatapaamisessa ovat paikalla Erika Hirsimäki, Ilai Elias Lehto, Ninni Luhtasaari ja Anna-Karoliina Vainio. Taiteilijat ovat paikalla näyttelyssä klo 12-13.

Kuva: Ninni Luhtasaari. Pantera albums ranked, 2021.

Patsaspyöräily tuo julkista taidetta tutuksi

Seinäjoen taidehalli järjestää ohjattuja Patsaspyöräilyitä jo kolmatta kesää. Patsaspyöräily on ohjattu kierros, jolla tutustutaan Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta.

Lue lisää

Patsaspyöräily

Tutustu Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Törnävälle ja sieltä keskustaan. Matkan pituus on n. 8 kilometriä. Pyöräilytahti on rauhallinen ja kierros kestää 1-1,5 tuntia osallistujamäärästä sekä yhteisesti sovitusta tahdista riippuen. Patsaspyöräily sopii kaikenikäisille. Lähtö Kalevan Navetalta klo 13.00

Kierrokselle ilmoittaudutaan ennakkoon NetTicket-verkkokaupassa. Käytäthän pyöräilykypärää.

Patsaspyöräilyn luotsaa läpi taideohjaaja Minna Autio.

 

Kuva: Elina Teitti

Patsaspyöräily

Tutustu Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Törnävälle ja sieltä keskustaan. Matkan pituus on n. 8 kilometriä. Pyöräilytahti on rauhallinen ja kierros kestää 1-1,5 tuntia osallistujamäärästä sekä yhteisesti sovitusta tahdista riippuen. Patsaspyöräily sopii kaikenikäisille. Lähtö Kalevan Navetalta klo 17.30.

Kierrokselle ilmoittaudutaan ennakkoon NetTicket-verkkokaupassa. Käytäthän pyöräilykypärää.

Patsaspyöräilyn luotsaa läpi taideohjaaja Minna Autio.

 

Kuva: Elina Teitti

Patsaspyöräily

Tutustu Seinäjoen julkiseen taiteeseen pyöräillen ja nauttien kauniista maisemasta. Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Törnävälle ja sieltä keskustaan. Matkan pituus on n. 8 kilometriä. Pyöräilytahti on rauhallinen ja kierros kestää 1-1,5 tuntia osallistujamäärästä sekä yhteisesti sovitusta tahdista riippuen. Patsaspyöräily sopii kaikenikäisille. Lähtö Kalevan Navetalta klo 17.30.

Kierrokselle ilmoittaudutaan ennakkoon NetTicket-verkkokaupassa. Käytäthän pyöräilykypärää.

Patsaspyöräilyn luotsaa läpi taideohjaaja Minna Autio.

 

Kuva: Elina Teitti

Aikuinen & Lapsi -kesätaidehetki, 5-6-vuotiaat

Valoa ja väriä, tiistai 13.7. klo 16.30-17.45

Taidetyöpaja 5-6-vuotiaalle lapselle ja läheiselle aikuiselle. Työpajassa tutustutaan Anne Katrine Senstadin valotaidenäyttelyyn Hallissa ja tehdään taidetta sen innoittamana.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kursseja järjestetään eri ikäisille lapsille. Tarjolla on viikoittain neljä kertaa kokoontuvia kursseja sekä yksittäisiä Taidehetki-työpajoja.

Työpajaan ilmoittaudutaan etukäteen NetTicket-verkkokaupassa. Pajaan mahtuu yhteensä 5 aikuinen ja lapsi -paria.

 

Kuva: Katariina Vestergård

Aikuinen & Lapsi -kesätaidehetki, 3-4-vuotiaat (Työpaja täynnä)

Valoa ja väriä, tiistai 6.7. klo 16.30-17.30

Taidetyöpaja 3-4-vuotiaalle lapselle ja läheiselle aikuiselle. Työpajassa tutustutaan Anne Katrine Senstadin Radical Light – Elements VI -valotaidenäyttelyyn Hallissa ja tehdään taidetta sen innoittamana.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kursseja järjestetään eri ikäisille lapsille. Tarjolla on viikoittain neljä kertaa kokoontuvia kursseja sekä yksittäisiä Taidehetki-työpajoja.

Työpajaan ilmoittaudutaan etukäteen NetTicket-verkkokaupassa. Pajaan mahtuu yhteensä 5 aikuinen ja lapsi -paria.

 

Kuva: Katariina Vestergård

Pintandwefall Hugo-salissa

Pintandwefall esiintyy Hugo-salissa kesänäyttelyiden avajaistapahtuman jälkeen. Keikka järjestetään yhdessä Selmu ry:n kanssa ja sille on myynnissä rajallinen määrä lippuja.

Tammikuussa 2020 kuudennen levynsä Your Stories Baby julkaissut Pintandwefall on neljän neron muodostama yhtye, joka kuuluu suomi-indien kannatinkiviin. Yli kymmenvuotisen olemassaolonsa aikana bändi on julkaissut viisi albumia, muutaman EPn, kymmeniä musiikkivideoita ja sekalaisen kasan muuta mukavaa. Sen jäsenet (Sanna Komi, Ninni Luhtasaari, Ringa Manner ja Iiti Yli-Harja) ovat ulottaneet taiteelliset lonkeronsa suomalaisen musiikkikentän päästä päähän yhtyeissä kuten Ruusut, Risto, Kynnet ja RULES, sooloillaan The Hearing, Ninni Forever Band, KO:MI, sekä kymmenissä muissa projekteissa. Toisin sanoen, kyseessä on poikkeuksellisen leso käänteinen superbändi, jonka suunnitelma on jatkaa spontaanien ideoiden toteuttamista hamaan ikuisuuteen asti. Ninni Luhtasaari on yksi PISTO.-ryhmänäyttelyn taiteilijoista.

Kuva: Heta Saukkonen

Pikaopastukset näyttelyihin

Pikaopastukset Anne Katrine Senstadin Radical Light – Elements VI -näyttelyyn ja PISTO.-näyttelyyn klo 11.30 ja 12.00. Pikaopastus on lyhyt, vartin mittainen alustus näyttelyyn.

Vapaa pääsy: kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä.

Taidehalli järjestää säännöllisesti avoimia näyttelyopastuksia, kuraattorin kierroksia ja taiteilijatapaamisia. Kierroksella saat taiteesta enemmän irti! Lisäksi näyttelyissämme on ajoittain paikalla keskusteluopas, jolle voi esittää kysymyksiä ja ajatuksia taiteesta.

Kuva: Katariina Vestergård

Pikaopastukset näyttelyihin

Pikaopastus Anne Katrine Senstadin Radical Light – Elements VI -näyttelyyn klo 11.30 & 13.00.

Pikaopastus PISTO.-näyttelyyn klo 12.00 & 13.30.

Vapaa pääsy: kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä.

Taidehalli järjestää säännöllisesti avoimia näyttelyopastuksia, kuraattorin kierroksia ja taiteilijatapaamisia. Kierroksella saat taiteesta enemmän irti! Lisäksi näyttelyissämme on ajoittain paikalla keskusteluopas, jolle voi esittää kysymyksiä ja ajatuksia taiteesta.

Kuva: Katariina Vestergård

Sibelius-Akatemia Seinäjoki esittää: Meriheini Luoto ja Metsänpeitto Vintillä

Keskiviikkona 5.5. klo 19. Liput 15 € normaali / 7 € varusmiehet, opiskelijat, työttömät / 11,50 € eläkeläiset.

Konserttiin myydään hyvin rajallinen määrä lippuja ja ne ovat ainoastaan ennakkomyynnissä Ticketmasterissa. Ovella ei lipunmyyntiä.
Lipun hintaan sisältyy pääsy Taidehallin näyttelyihin konserttipäivänä (klo 11-19). Saat pääsylipun näyttelyihin esittämällä konserttilippusi Kalevan Navetan infossa.
Konsertti järjestetään yhteistyössä Seinäjoen Taidehallin kanssa Kalevan Navetan Vintillä.
Meriheini Luoto & Metsänpeitto luo yllätyksellisiä äänimaisemia alati muuntuvasta, ikiaikaisesta metsästä. Luodon käsissä viulu paljastaa muuntautumiskykynsä ja Metsänpeitto-yhtye tuo sointiin vielä lisää ennalta-arvaamattomia sävyjä.Meriheini Luoto on Helsingissä työskentelevä säveltäjä ja esiintyjä soittiminaan viulu, avainviulu ja laulu. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hänellä on soittimiensa sointisävyjen tutkiminen, improvisointi sekä elektroniikan ja erilaisten akustisten tilojen tuomat sävellykselliset mahdollisuudet. Aiheena usein toistuva luonto inspiroi häntä luomaan musiikkia, jolla ei ole tarkkaa aikaa eikä paikkaa.
Luoto julkaisi debyyttialbuminsa Metsänpeitto syksyllä 2017. Albumi sai laajasti kansainvälistä huomiota ja se valittiin myös Teosto-palkintoehdokkaaksi. Syksyllä 2019 julkaistu Metsänpeitto 2 -albumi jatkaa tarinaa metsänpeiton kummallisen kutsuvasta, toispuoleisesta maailmasta. Livenä teosta on kuultu muun muassa Flow Festivalilla, Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, Temppeliaukion kirkossa, ja yhtä lailla pienillä klubeilla, luonnossa ja taidemuseoissa.
Soolouransa ohella Luoto on viime vuosina työskennellyt poikkitaiteellisissa produktioissa mm. yhdessä koreografi Valtteri Raekallion kanssa. Lisäksi häntä voi kuulla yhtyeessä Akkajee. Luoto on valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä vuonna 2016.
Meriheini Luoto, Maija Holopainen, Mirva Tarvainen, viulu, laulu
Minna Koskenlahti, lyömäsoittimet, puuhuilut, laulu
TURVALLISUUS:
Taideyliopiston esitystoiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, linjauksia ja ohjeistuksia. Kalevan Navetassa Taideyliopiston järjestämien tapahtumien yleisömäärään on rajattu AVI:n määräysten mukaisesti. Tapahtumissa on vahva kasvomaskisuositus ja niissä noudatetaan turvavälejä. Konsertin yleisökapasiteetti on 15, ja liput ainoastaan ennakkomyynnissä.

Näyttelyiden päätöstapahtuma

Päivi Rintaniemen Calix ja Jaana Maijalan & Ville Linnan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä ovat avoinna viimeistä päivää lauantaina 29.5. Sen kunniaksi ohjelmassa Taidejoogaa Vintillä klo 10-11 (erillinen ennakkoilmoittautuminen), Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen Hallissa klo 13 ja äänitaitaiteilija Ville Linnan taiteilijatapaaminen ja performanssi klo 14. Performanssissa on mukana muusikko Markus Pyörälä.

Taiteilijatapaaminen ja musiikkiesiintyminen sisältyvät näyttelylippuun, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.

Kuva: Päivi Rintaniemi

 

 

 

Kesänäyttelyiden avajaiset

Kesän näyttelyt avautuvat keskiviikkona 16.6. avajaistapahtumalla klo 17-19 ja sen jälkeen yhteistyössä Selmu ry:n kanssa järjestettävällä Pintandwefall-yhtyeen keikalla klo 20. Bändissä soittaa Pisto.-näyttelyssa mukana oleva kuvataiteiilija Ninni Luhtasaari eli Dumb Pint.

Näyttelyt avoinna yleisölle klo 17-20
Avajaisohjelma klo 18-19
Ravintola Äärellä ja Taito Shop Seinäjoki avoinna klo 20 saakka

 

Avajaistapahtumaan ilmoittaudutaan oheisen ilmoittautumislinkin kautta.

Keikan liput myy Selmu ry ja pääset ostamaan ne täältä. Huomioithan, että keikalle tulee ostaa lippu erikseen, eikä ilmoittautuminen avajaistapahtumaan ole ilmoittautuminen keikalle.

Tapahtuma järjestetään voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista.

 

Pintandwefall. Kuva: Heta Saukkonen.

28.4.2021

Vuoden 2021 Kesäkuvataiteilija on Riikka Gröndahl

Riikka Gröndahl työskentelee Seinäjoen taidehallin kesäkuvataiteilijana kahden kuukauden ajan 16.6.2021 alkaen.  Gröndahl kuvaa kesän aikana Seinäjoen keskustorilla ihmisistä hiljaisia videomuotokuvia, joiden kautta hän haluaa tallentaa paikallista aikalaiskuvaa.

Lue lisää

Taidejooga Vintillä

klo 10.00-11.00

Taidejooga on lempeä, kaikille sopiva hathajoogaharjoitus, joka järjestetään Taidehallin Vintillä taiteen ympäröimänä. Esillä olevassa Jaana Maijalan ja Ville Linnan Prometheuksen kanto –näyttelyssä hiljennytään kuuntelemaan, piirretään näkemättä ja toisaalta havainnoidaan kevään tuloa.

Lempeä hathajooga sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Tilaan mahtuu 15 joogaajaa. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet, sekä halutessasi viltin. Joogatunnin ohjaa Sattva Joogan joogaohjaaja Anneli Kupari.

Osallistumismaksu 12 € (sis. pääsylippu Taidehallin näyttelyihin). Sitova ilmoittautuminen NetTicket-verkkokaupassa.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä-ravintolan brunssilla! Varaa pöytä brunssille ravintolasta.

 

Kuva: Elina Teitti

Toukokuun Taiteilijatiistait: Kylässä Teemu Hirvilammi

Klo 18.00-19.00

Päivi Rintaniemi kutsuu taiteilijatapaamiseensa vieraaksi arkkitehti Teemu Hirvilammin. Hirvilammi on suunnitellut Kalevan Navetan ja luonnollisesti myös näyttelytila Hallin saneerauksen. Taiteilijat keskustelevat yleisön edessä vapaamuotoisesti Calix-näyttelyyn liittyvistä teemoista. Tilaisuuteen otetaan 20 henkeä ja se sisältyy pääsylippuun (6/4 €). Ei ennakkoilmoittautumista.

Calix-näyttely esillä 29.5. saakka.

Toukokuun Taiteilijatiistait: Päivi Rintaniemi

Päivi Rintaniemen taiteilijatapaamiset Hallissa tiistaisin 4.5., 18.5. ja 25.5. klo 18. Taiteilija, muotoilija Päivi Rintaniemi esittelee Calix-näyttelyään. Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista ja ne sisältyvät pääsylippuun (6/4 €).

Calix-näyttely esillä 29.5. saakka.

Toukokuun Taiteilijatiistait: Päivi Rintaniemi

Päivi Rintaniemen taiteilijatapaamiset Hallissa tiistaisin 4.5., 18.5. ja 25.5. klo 18. Taiteilija, muotoilija Päivi Rintaniemi esittelee Calix-näyttelyään. Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista ja ne sisältyvät pääsylippuun (6/4 €).

Calix-näyttely esillä 29.5. saakka.

Livelähetys AARG – Art and the Rural Gathering

AARG on vuosittain järjestettävä keskustelutapahtuma, joka pureutuu nykytaiteen ja maaseudun ajankohtaisiin teemoihin.

AARG 2021

Tuleva AARG 2021 keskustelutapahtuma on osa Gustafsson& Haapoja näyttelyn ohjelmaa, joka on näyttelytila Hallissa esillä 29.9.2021-8.1.2022. AARG 2021 -kokoontuminen on osa Gustafsson & Haapojan Siat -näyttelyä, joka käsittelee sian poetiikkaa ja politiikkaa. Eläintuotanto, eläimiksi nimettyjen kehojen teollinen tuotanto ja taloudellinen hyödyntäminen, ulottaa vaikutuksensa lukuisille yhteiskunnan ja elinpiirin osa-alueille. Samalla tuotanto ja sen puitteissa tehtävä työ siirtyvät yhä kauemmas – ja yhä useampien – näkökentän rajamaille. Gustafsson&Haapojan Siat-näyttelyn yhteydessä pidettävä seminaari taustoittaa nykyisenkaltaisen tuotannon historiaa ja nykypäivää Suomessa. Laki mahdollistaa toisenlajisten eläinten käyttämisen: muiden lajien toimijuus ja itseys on tehty näkymättömäksi ja merkityksettömäksi, joten he, tai ne, ovat esineen asemassa. Lainsäädäntö on usein talouselämän ja voitontavoittelun puolella, mutta ilmastokriisi ja pandemiat saattavat pakottaa meidät tekemään yhteiskunnallisia sopimuksia kestävämmistä lähtökohdista. Tehostetun tuotannon hintaa eivät maksa vain muut eläimet, luonto ja tulevat sukupolvet, vaan usein myös ihmiset, jotka saavat siitä elantonsa. Ruoantuotanto on ihmisyhteisöjen selviytymisen
kannalta tärkein kysymys. Seminaarissa tuodaan esiin myös inhimillisesti mielekkäämpiä keinoja sen ratkaisemiseksi. Kutsuttuja puhujia ovat aktivisti Kristo Muurimaa ja tutkijat Birgitta Wahlberg, Galina Kallio ja eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala. Tilaisuuden moderoi Laura Gustafsson.

Livelähetys oli 30.9. klo 13.30-16.00. Tallenne keskusteluohjelmasta katsottavissa alla. Lähetys alkaa 10 min kohdalla. Katselulinkki

Ohjelma

30.9.2021 klo 13.30- 16.00

Seinäjoen taidehallin tervehdys

Kirjailija
Laura Gustafsson, moderaattori

PUHEET

Eläinsuojeluasiamies
Saara Kupsala
Eläinten hyvinvoinnin sääntely, tuotantoeläinten näkyvyys ja kuluttajien tieto eläinten hyvinvoinnista

Uudistavan ruokatalouden tutkija, Näkymätön työ -tutkimushankkeen johtaja
Galina Kallio
Uudistava maatalous – maasuhteet, näkymätön työ
ja toimeentulon mahdollisuudet ja mahdottomuudet

Tutkija, opettaja / Åbo Akademi, Global Journal of Animal Law -julkaisun
ja Suomen eläinoikeusjuristit ry:n perustaja
Birgitta Wahlberg
Eläinten perusoikeudet – mitä ja miksi

Aktivisti, valokuvaaja / Oikeutta eläimille
Kristo Muurimaa
Laillisen elinkeinon dokumentointi laittomin keinoin – tuotantotilat salakuvaajan silmin

LOPPUKESKUSTELU

 

AARG 2020

AARG 2020 oli keskustelualusta ja tapaamispaikka taideinstituutioille ja kuraattoreille, joiden työskentelyn keskiössä on maaseutu. Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli toteutti vuosina 2017-2019 Mullistaja–maaseututaidemallihankkeen, jossa monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja sittemmin niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin näyttely- ja oheisohjelmassa. AARG jatkaa Mullistajassa alkanutta kehittämistyötä. AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista sekä vertaisoppia yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana. Ensimmäinen AARG-kokoontuminen järjestettiin livelähetyksen muodossa 10.12.2020. Livelähetyksen ohjelman voit lukea tästä. Yhteistyötahot: Taiteen edistämiskeskus, Frame Contemporary Arts Finland, Viborg Kunsthal ja Havre Magasinet, Morning Boat, Askeaton Contemporary Arts, Rejmyre Art Lab sekä kuraattorit Taru Elfving ja Yvonne Billimore . Tapahtumaa tuki Frame Contemporary Art.

AARG-tapahtuman tuotannosta vastaa taidetuottaja Pii Anttila.

 

Tallenne AARG 2020 -lähetyksestä

 

PISTO-työpaja: Kolmiulotteista taidetta Power Tex -kovettaja-aineen avulla

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Aikuisille suunnattuja työpajoja järjestetään kolme kappaletta.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021. Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

Työpajassa tehdään tekstiiliveistos Power Tex –kankaankovetinta käyttäen.  Power Tex on vesipohjainen kankaankovetin, jolla voi kovettaa kaikkia imukykyisiä materiaaleja, esim. paperia, kangasta, pahvia ja nahkaa. Powertexiin voi sekoittaa myös esimerkiksi hiekkaa ja lisätä pigmenttiä, tai valmiin teoksen voi maalata. Teoksen pohjana voi halutessaan käyttää vaikkapa paitaa tai muuta valmista tekstiiliä.

Työpaja on kaksiosainen, koska Power Texin annetaan kuivua välissä. Työpaja järjestetään 1.7. ja 8.7. klo 11-14 Kalevan Navetan Kässä-työpajatiloissa.

Materiaalit ja tarvikkeet sisältyvät työpajaan, mutta mukaan voi ottaa omia kankaita, vaatteita tai muuta vastaavia, jos haluaa rakentaa veistoksensa niiden päälle.

Ohjaaja Minna Salonen on Ilmajoella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jota kiinnostaa erilaisten materiaalien ja tekniikoiden kokeilu. Viime aikoina hän on käyttänyt erityisesti erilaisia kierrätysmateriaaleja ja sekatekniikoita. Pienet, ohimenevät tuokiot luonnossa kulkiessa ovat usein taiteilijan teosten lähtökohtana.

 

Kuvassa osa Minna Salosen teoksesta Ajan jäljet. Kuva: Minna Salonen.

 

PISTO-työpaja: Jatkuu kääntöpuolella – Continued Overleaf

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Aikuisille suunnattuja työpajoja järjestetään kolme kappaletta.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021. Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

Jatkuu kääntöpuolella – Continued Overleaf

Prosessiluontoinen työpaja kutsuu osallistujat tallentamaan arkista ympäristöään kirjontatekniikan avulla. Työpajassa valmistetaan taiteellinen luonnoskirja kankaasta. Kirjaan luonnostellaan langalla kirjoen. Kirjaa voi käyttää maiseman luonnosteluun kävelyllä, museovierailulla tai junassa matkustaessa – tai oman mielikuvituksen tuotteiden tallentamiseen. Työpaja keskittyy siihen, miten näemme ja koemme maailman ympärillämme. Luonnostelu kirjoen vaatii erityistä keskittymistä ja kärsivällisyyttä: kuvia ei voi pyyhkiä pyyhekumilla, mutta niitä voi muokata.

Työpaja järjestetään Kalevan Navetan Kässä-työpajatiloissa lauantaina 19.6. klo 9 – 15. Aamupäivällä kerätään materiaalia, jaetaan ideoita ja tutustutaan tekniikoihin. Iltapäivällä imetään innoitusta ja luonnostellaan PISTO-näyttelyssä.

Materiaalit ja tarvikkeet sisältyvät työpajaan, mutta mukaan voi ottaa omia kankaita ja kirjontalankaa niin halutessaan. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille käsityön harrastajille. Ohjaaja puhuu englantia, suomea ja venäjää.

Ohjaaja Anastasia Artemeva on kuvataiteilija ja yhteisötaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen taiteellinen työskentelynsä keskittyy tiloihin: miten käytämme, jaamme ja koemme erilaisia tiloja ja miten ne vaikuttavat meihin.

PISTO-työpaja: Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa

Seinäjoen taidehalli järjestää yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kesällä 2021 nykytaiteilijoiden ohjaamia työpajoja, joissa yhdistellään kuvataidetta ja käsityötä. Ohjaavat kuvataiteilijat ovat omassa taiteellisessa työskentelyssään erikoistuneet tekstiili- ja käsityötekniikoiden käyttämiseen. Aikuisille suunnattuja työpajoja järjestetään kolme kappaletta.

Työpajat ovat Taidehallin PISTO.-näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttely esittelee viisi nuorta tekstiili- ja käsityötekniikoita käyttävää nykytaiteilijaa, joiden taidetta yhdistää yllätyksellisyys ja perinteisten tekniikoiden oivaltava käyttö. PISTO. on esillä Taidehallin Vintillä 17.6. – 21.8.2021. Työpajojen osallistumismaksuun sisältyy pääsylippu Taidehallin näyttelyihin.

Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa -työpajassa kudotaan erilaisia kierrätystekstiili- ja muita materiaaleja käyttäen käsin tekstiilitaideteos, esimerkiksi pieni seinävaate. Kudontaa voidaan tehdä kokeellisiin kevyisiin kangaspuihin tai kehikoihin, esimerkiksi keppien väliin. Lähtökohtana on tekemisen ilo, erilaiset kokeilut ja taide-esineen valmistaminen, ei niinkään käyttöesineen.

Työpaja järjestetään Kässä-työpajatiloissa lauantaina 10.7. klo 9 – 15. Jos sää sallii, osa työskentelystä voidaan toteuttaa ulkona.

Materiaalit sisältyvät työpajaan, mutta mukanaan voi tuoda omaa kudemateriaalia, jota haluaa hyödyntää.

Ohjaaja Anni Haunia on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka on yksi PISTO.-näyttelyn taiteilijoista. Hänen teoksensa ovat erilaisia ja erikokoisia tekstiilikudelmia, joista voi usein kulkea läpi.

Kuva: Niina Pietarinen

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

6.4.2021

Syksyn 2021 näyttelyt on julkaistu

Terike Haapojan ja Laura Gustafssonin Hallissa nähtävän uuden näyttelyn keskiössä on sika. Bita Razavin näyttely pohtii Vintillä tekoälyn ja ihmisen suhdetta. Virpi Timosen Kipinä-hankkeen päätösnäyttely on lasten kanssa toteutettu taideproduktio.

Lue lisää

31.3.2021

Seinäjoen taidehalli on mukana Taidetestaajissa lukuvuonna 2021/2022

Seinäjoen taidehalli on mukana valtakunnallisessa hankkeessa jo kolmatta kertaa.

Lue lisää

16.3.2021

Jaana Maijalan ja Ville Linnan näyttelyssä kuullaan eläviä kasveja

Maijala ja Linna luovat Vintille installaation, jossa tarkastellaan kasvien biologiaa ja sen mahdollisuuksia tuottaa ääntä ja kuvaa.

Lue lisää

25.3.2021

Seinäjoen muraalikartta

Lisääntyvä valo houkuttelee ulos kokemaan julkista taidetta. Nyt voit ladata itsellesi oman lintukartan ja lähteä ulos bongailemaan muraalilintuja.

Lue lisää

17.3.2021

Vesa-Pekka Rannikon ympäristötaideteos Björkenheimin sillalle

Törnävän ruukinkartanon ja vanhan sairaala-alueen lähituntumaan Björkenheimintien joenylityspaikkaan tulee julkista taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti.

Lue lisää

Vauvojen värikylpy -piipahduspaja (Ryhmä täynnä!)

 

PIIPAHDUSPAJA

Tiistaina 18.5.

Vauvat 4-11 kk klo 15-15.45

Taaperot 12-24 kk klo 16.45-17.30

 

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpaja alkaa virittäytymisellä, jossa tutkitaan ja tunnustellaan erilaisia, teeman mukaisia materiaaleja ja asioita. Työpajassa edetään itse tuotettuun jälkeen. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia.

Piipahduspaja on yhden kerran kestävä työpaja. Piipahduspajoissa on sama sisältö kuin viikkoryhmissä.

Ohjeellinen alaikäraja vauvaryhmään osallistumiselle on 4 kk. Lapsen pitää pystyä kannattelemaan päätään ennen osallistumista. Sopiva ryhmä valitaan työpajan aloitushetken iän mukaisesti.

Ohjeellinen ikäraja taaperoryhmään osallistumiselle on 12-24 kk. Myös hieman nuorempi tai vanhempi lapsi voi osallistua ryhmään.

Työpajassa pidetään kädet ja jalat paljaana. Lapsella voi olla yllään paita ja housut tai esim. body, joka kestää työskentelyn. Myös aikuisen kannattaa varautua taiteilun kestävin vaattein, koska maalia on helposti myös omissa vaatteissa. Varaa mukaan peseytymisvälineet sekä vaihtovaatteet. Osallistujille lähetetään tarkempi infokirje ennen ensimmäistä värikylpy-työpajaa.

Seinäjoen taidehalli noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeita ja linjauksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn liittyen. Turvallisuus on meille tärkeää. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja tarkemmasta ohjeistuksesta työpajoihin liittyen tarvittaessa.

Työpajaa ohjaa taideohjaaja Minna Autio, joka on koulutettu värikylpyohjaaja. Kysy lisää: minna.autio(at)seinajoki.fi tai 050 5054 146

 

Tutustuthan värikylpyinfo vanhemmalle -tekstiin ennen ensimmäistä värikylpykertaa.

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Katariina Vestergård

Aikuinen & lapsi: Taidehetki yli 7-vuotiaille

Tiloissamme ja tilaisuuksissamme noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja työpajatoimintamme järjestetään koronarajoitukset ja turvallisuus ensisijaisesti huomioiden. 

Työpaja on suunnattu yli 7-vuotiaalle lapselle tutun aikuisen (vanhempi, isovanhempi, kummi tms.) kanssa. Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn. Tutkitaan veistosten muotoa ja pintaa. Mitä värejä teoksista löytyy? Miten pintaa on käsitelty? Mitä muotoja veistoksista löytyy? Tehdään itse taidetta näyttelyn innoittamana.

Aikuisen ja lapsen Taidehetki on yhden kerran kestävä työpaja lapsen ja läheisen aikuisen kanssa.

Yhden työpajakerran aikana sukelletaan yhteen Taidehallilla esillä olevaan näyttelyyn ja tehdään, näyttelyn teemasta inspiroituen, taidetta – yhdessä. Aikuinenkin siis pääsee taiteilemaan! Osaamista ei tarvita, mutta uteliaisuutta sen sijaan vaaditaan. Lapsi voi osallistua pajaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun läheisen ja turvallisen aikuisen kanssa. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Yhteen ryhmään mahtuu 4 Aikuinen ja lapsi -paria.

Työpajat järjestetään taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan ensimmäisessä kerroksessa Kässä 1 –työpajatilassa. Tila on ala-aulasta katsottuna oikeanpuoleisella käytävällä.

Yhden työpajakerran hinta on 12 € / aikuinen & lapsi –pari. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja aikuisen pääsylipun Taidehalliin.

Muut Taidehetki -työpajat

Lauantai 17.4. klo 12-13.15 Sokkotaidetta

yli 5 vuotiaille

Tutustutaan Ville Linnan ja Jaana Maijalan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä -näyttelyyn

Tehdään teoksia sokkona inspiroituen Jaana Maijalan valokuvista näyttelyssä.

Tiistai 18.5.2021 klo 17-18.15 Liikkumatonta liikettä, materiaalina savi

yli 7 vuotiaille

Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn.

Tutkitaan muotoja ja liikettä Rintaniemen veistoksissa oman savipalan/muovailuvahan avulla. Miten liikkumattomassa savessa voi nähdä liikettä?

 

Tiistai 25.5.2021 klo 17-18.15 Kasvimaalausta, maalausta kasveista

yli 5 vuotiaille

Tutustutaan Ville Linnan ja Jaana Maijalan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä -näyttelyyn

Inspiroidutaan kasveista ja luonnosta. Tutkitaan näyttelytilan kasveja sekä ulkona heräävää kevättä, maalauksen keinoin.

 

 

 

Aikuinen & lapsi: Taidehetki yli 7-vuotiaille

Tiloissamme ja tilaisuuksissamme noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja työpajatoimintamme järjestetään koronarajoitukset ja turvallisuus ensisijaisesti huomioiden. 

Muoto ja pinta piirtäen

Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn. Tutkitaan veistosten muotoa ja pintaa. Mitä värejä teoksista löytyy? Miten pintaa on käsitelty? Mitä muotoja veistoksista löytyy? Tehdään itse taidetta näyttelyn innoittamana.

Aikuisen ja lapsen Taidehetki on yhden kerran kestävä työpaja lapsen ja läheisen aikuisen kanssa.

Yhden työpajakerran aikana sukelletaan yhteen Taidehallilla esillä olevaan näyttelyyn ja tehdään, näyttelyn teemasta inspiroituen, taidetta – yhdessä. Aikuinenkin siis pääsee taiteilemaan! Osaamista ei tarvita, mutta uteliaisuutta sen sijaan vaaditaan. Lapsi voi osallistua pajaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun läheisen ja turvallisen aikuisen kanssa. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Yhteen ryhmään mahtuu 4 Aikuinen ja lapsi -paria.

Työpajat järjestetään taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan ensimmäisessä kerroksessa Näppi 1 –työpajatilassa. Tila on ala-aulasta katsottuna oikeanpuoleisella käytävällä.

Yhden työpajakerran hinta on 12 € / aikuinen & lapsi –pari. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja aikuisen pääsylipun Taidehalliin.

Muut Taidehetki -työpajat

Lauantai 17.4. klo 12-13.15 Sokkotaidetta

yli 5 vuotiaille

Tutustutaan Ville Linnan ja Jaana Maijalan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä -näyttelyyn

Tehdään teoksia sokkona inspiroituen Jaana Maijalan valokuvista näyttelyssä.

Tiistai 18.5.2021 klo 17-18.15 Liikkumatonta liikettä, materiaalina savi

yli 7 vuotiaille

Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn.

Tutkitaan muotoja ja liikettä Rintaniemen veistoksissa oman savipalan/muovailuvahan avulla. Miten liikkumattomassa savessa voi nähdä liikettä?

Tiistai 25.5.2021 klo 17-18.15 Kasvimaalausta, maalausta kasveista

yli 5 vuotiaille

Tutustutaan Ville Linnan ja Jaana Maijalan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä -näyttelyyn

Inspiroidutaan kasveista ja luonnosta. Tutkitaan näyttelytilan kasveja sekä ulkona heräävää kevättä, maalauksen keinoin.

 

Kuva: Katariina Vestergård

Muu-Maun Kevätpäivät 2021

Navettakissa Muu-Mau viettää kevätpäiviä verkossa!

Tänä keväänä Muu-Maun kevätpäivät järjestetään ensimmäistä kertaa 8.-12.3. verkkotapahtumana. Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan toimijat julkaisevat joka päivä maanantaista perjantaihin erilaisia toiminnallisia ja mieltä kutkuttavia taide- ja kulttuurisisältöisiä videoita yhdessä Muu-Mau -kissan kanssa. Utelias ja uusia kokemuksia janoava Muu-Mau käy ottamassa selvää mitä Taito E-P:n käsityö ja muotoilukoulu Näpissä, Seinäjoen Kansalaisopiston puu- ja metallityön verstaalla, lastenkulttuurikeskus Louhimolla ja Seinäjoen Taidehallilla oikein tapahtuu.

Klikkaa itsesi mukaan Muu-Maun Kevätpäiville!  Videot julkaistaan Facebook-tapahtumassa sekä Kalevan Navetan YouTube-kanavalla TÄÄLLÄ

Seinäjoen taidehalli on mukana Kaikuu –hankkeessa

Kyseessä on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurin perustan ja jatkuvuuden kehityshanke, jonka muut kumppanit ovat Helsingin aikuisopisto, Suomen museoliitto ja Selkokeskus.

Lue lisää

17.2.2021

Haetaan kuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä!

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee kesäkuvataiteilijaa nyt jo viidettä kertaa. Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata nuori kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään.

Lue lisää

Sightseeing Uncertainty – Sydenkoulun ONLINE-tapahtuma

Tapahtuma on viimeaikaisten covid-19-tapausten ja rajoitusten takia muutettu online-tapahtuman muotoon.

Tapahtuma järjestetään kiertueen Zoomissa ONLINE kolmena peräkkäisenä maaliskuun perjantaina 12.3./ 19.3./ 26.3. klo 17-19

Tapahtuma järjestetään Zoom videopuhelu-alustalla. Osa tapahtumaa (ohjattu, hiljainen aistikävely) tapahtuu yhä ulkona, siksi suosittelemme ohjelman käyttöä puhelimella. Tämän voi ladata osoitteesta: Zoom.us

 

Sightseeing Uncertainty on Sydenkoulun osallistava tapahtuma, jossa käsitellään epätietoisuutta ja yhteisöllisyyttä erilaisten yksinkertaisten aktiviteettien kautta. Kutsumme osallistujat astumaan turvalliseen tilaan tutkimaan toisenlaisen narratiivin mahdollisuutta pandemian nostattaman eristyksen, pelon tai tyhjyyden sijaan.

Tapahtumassa käymme tutkimaan turistin uteliaisuudella, mistä epätietoisuudessa on kyse. Onko se minun? Onko se jaettua? Mistä se tulee? Tarkastelemme jakamisen ja reflektion kautta sen ilmenemistä elämissämme, ja ennen kaikkea etsimme epätietoisuuden haasteisiin purevaa vastalääkettä. Olemme erityisen kiinnostuneita tutkimaan, miten merkittävää yhteisöllisyyden vahvistaminen ja kokoontuminen yhteen tässä prosessissa onkaan. Olemme inspiroituneet kylä-yhteisöistä, sosiaalisista kerhoista, talkoista, aistillisesta teatterista ja somatiikasta.

Illan ytimessä on ulkona tapahtuva, hiljainen aistikävely, jossa osallistujat ohjataan tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista. Muutoin olemme sisätiloissa, jossa tapahtuma tulee muodostumaan osallistujaryhmän ainutlaatuisesta läsnäolosta, työryhmän ohjaamasta keskustelusta, sekä jaetusta ateriasta. Ohjaajat pitävät tilaa lempeydellä ja ohjaavat herkkyydellä, osallistuen aiheiden tutkimiseen samalla lailla itsenään kuin muukin ryhmä.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Osallistuminen ei vaadi tiettyä osaamista, tarvitaan vain avointa mieltä sekä säähän soveltuvat vaatteet. Osuus ulkona kestää noin 45 minuuttia. Otathan yhteyttä etukäteen mahdollisista erityistarpeista. Tapahtuma järjestetään joko englanniksi tai suomeksi, osallistujista riippuen.

Ilmoittaudu tapahtumaan: https://forms.gle/Mk2dGkJEmXBu6MYj9 

Sightseeing Uncertainty toteutetaan online-tapahtuvana kiertueena, ja osana Sydenkoulun toimintaa. Illan päätteeksi on mahdollisuus kuulla tarkemmin mistä projektissa on kyse ja miten se toimii luodakseen kestävämpää, kauniimpaa tulevaisuutta. Illan ohjaajina toimii monialaisen, kansainvälisen taiteilijaryhmän jäsenet: Julia Kukkonen (FIN), Dagmara Maslowska (POL) ja Emiliano Verrocchio (ITA).

 

Lisätietoja Sydenkoulusta ja tapahtumasta: www.sydenkoulu.com

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

Taidehallin ilmaispäivä

Kuun ensimmäinen perjantai on aina Taidehallin ilmaispäivä. Näyttelyt ovat avoinna klo 11-19.

Esillä olevat näyttelyt löydät Näyttelyt-sivulta.

 

Kuva: Elina Teitti

 

 

28.1.2021

Päivi Rintaniemen yksityisnäyttely esittelee taiteilijan uusinta tuotantoa

Seinäjoen taidehallin rouhean Hallin ensimmäinen yksityisnäyttely on seinäjokelaisen Päivi Rintaniemen Calix. Näyttely on esillä 4.2. – 29.5.2021.

Lue lisää

Navettakissan virtuaaliopastus: Päivi Rintaniemen Calix

Tervetuloa tutustumaan Taidehallin näyttelyihin navettakissan silmin!

Muu-Mau on asunut Kalevan Navetassa jo kauan ennen kuin siitä tuli taide- ja kulttuurikeskus. Navetta ei tosin koskaan ole ollut navetta. Siellä on toiminut verkatehdas, puolustusvoimien varasto, maatalouskauppa ja autotalli, mutta lehmiä siellä ei ole ikinä asunut. Nyt siellä asuu taidetta ja kulttuuria. Muu-Mau on koonnut tälle sivulle videoita, joilla tutustut taide- ja kulttuurikeskukseen ja taidenäyttelyihin kissan silmin. Sivun lopusta löydät vinkkejä omiin taideteoksiin näyttelyiden innoittamana. Sivuun voi tutustua omatoimisesti, tai yhdessä aikuisen kanssa, jos lukeminen ei vielä suju.

Muu-Mau korostaa, että taiteesta ei tarvitse tietää mitään – riittää, kun katsoo! Kaikki omat ajatukset ja mielipiteet ovat oikeita. Navettakissa kannustaakin taiteesta keskustelemiseen yhdessä aikuisen kanssa. Lähtekää siis yhteiselle tutkimusmatkalle!

 

Tällä videolla hiivit Muu-Maun matkassa Kalevan Navetassa.

Aloitetaan Hallista!

Hallissa on esillä Päivi Rintaniemen ”Calix” -näyttely, jossa on esillä savesta tehtyjä veistoksia. Calix nimi on latinaa ja se tarkoittaa maljaa. Taiteilija on valmistanut näyttelyyn uusia suuria teoksia, jotka käsittelevät maljaa. Suuret veistokset ovat siis kaikki omanlaisiaan maljoja. Mukana on myös pienempiä teoksia, joiden tarkoituksena on tuoda iloa katsojalle, sekä valokuvia, jotka toimivat taiteilijan innoituksen lähteenä. Teoksissa on kiinnostavia pintoja ja herkkiä yksityiskohtia.

Mennään katsomaan!

Kuunnellaanpa vielä, mitä taiteilija itse teoksistaan kertoo.

Saven ja teosten kautta taiteilija käsittelee kaikille ihmisille tyypillisiä tunteita ja elämän kysymyksiä, kuten iloja, suruja tai sitä miksi me ihmiset näytämme kaikki erilaisilta. Teoksiakin pääsee näyttelytilassa katsomaan monesta suunnasta ja teokset näyttävätkin aivan toisenlaisilta riippuen katsomissuunnasta. Hieman samalla tavoin voi ajatella että ihmisessäkin on erilaisia puolia.

Vilkaistaan vielä muutamia kuvia teoksista

Celo I ja II

Una II

Duae

Calix

Kuvat: Päivi Rintaniemi

Muu-Maun vinkkejä itse kotona tehtäväksi

Veistos mutkallaan – Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyn teoskuvista inspiroituen

Tarvikkeet: Muovailuvahaa/ ilmassa kuivuvaa savea/ muuta kotoa löytyvää muotoiltavaa materiaalia

Tutki kuvia veistoksista. Veistoksissa on nähtävissä sekä suoria että pyöreitä muotoja. Näetkö niissä jotain tunnistettavia asioita niissä näet? Näkyykö niissä mielestäsi liikettä?

Lähde pyörittelemään muovailuvaha tai savipalaa kädessäsi. Minkälainen muoto tuntuu syntyvän kuin itsestään? Entä jos painat siihen sormella reiän? Kokeile myös painaa palaa kevyesti jotakin pintaa vasten. Mitä tapahtuu? Taivuttele palaan erilaisia muotoja ja anna materiaalin elää käsissäsi.

Maljasta voi myös halutessaan tehdä onton, jolloin sen sisälle voi laittaa jotakin esille.

Toteuta erilaisia maljoja, ja mikäli käytit ilmassa kuivuvaa savea, voit maalata teoksesi niiden kuivuttua vesivärein tai akryylein.

 

K65 Taidetorstai & Kulttuurikeskiviikko

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

Kevään 2021 K65 Taidetorstait

27.1. Virtuaalinen näyttelyvierailu Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttelyyn.

18.2. klo 13 Tutustutaan Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttelyyn.

18.3. klo 13 Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn.

22.4. klo 13 (Päivittyy myöhemmin)

20.5. klo 13 (Päivittyy myöhemmin)

 

Kuva: Elina Teitti

K65 Kulttuurikeskiviikko: Patsaspromenadi

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa keskiviikkoisin!

12.5. klo 13 alkaen tutustutaan Kalevankadun varrella olevaan julkiseen taiteeseen kävellen. Kierros lähtee Keskuspuistosta ja päättyy rautatieasemalle. Vapaa pääsy.

 

Kulttuurikeskiviikkoisin tullaan matalan kynnyksen yli kulttuurin äärelle ja vietetään aikaa itse tehden ja ihmetellen! Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty Seinäjoen taidehallilla keväästä 2018. Toimintakerta koostuu aina teemanmukaisesta tekemisestä sekä yhdessä jutustelusta. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa, mutta leikkimielinen ikäraja on 65 vuotta.

K65-Kulttuurikeskiviikkoa toteutetaan yhdessä Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

KEVÄÄN 2021 K65 Kulttuurikeskiviikko

27.1. Virtuaalinen näyttelyvierailu

10.2. klo 13.00-14.15

10.3. klo 13.00-14.15

14.4. klo 13.00-14.15

12.5. klo 13.00-14.15

 

 

Kuva: Elina Teitti

K65 Kulttuurikeskiviikko

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa keskiviikkoisin!

Kulttuurikeskiviikkoisin tullaan matalan kynnyksen yli kulttuurin äärelle ja vietetään aikaa itse tehden ja ihmetellen! Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty Seinäjoen taidehallilla keväästä 2018. Toimintakerta koostuu aina teemanmukaisesta tekemisestä sekä yhdessä jutustelusta. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa, mutta leikkimielinen ikäraja on 65 vuotta.

K65-Kulttuurikeskiviikkoa toteutetaan yhdessä Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

KEVÄÄN 2021 K65 Kulttuurikeskiviikko

27.1. Virtuaalinen näyttelyvierailu

10.2. klo 13.00-14.15

10.3. klo 13.00-14.15

14.4. klo 13.00-14.15

12.5. klo 13.00-14.15

 

 

Kuva: Elina Teitti

K65 Taidetorstai: Jaana Maijalan taiteilijatapaaminen

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

Kevään 2021 K65 Taidetorstait

22.4. klo 13 Jaana Maijalan taiteilijatapaaminen ja tutustuminen Jaana Maijalan & Ville Linnan Prometheuksen kannto- Pysykää yhdessä – näyttelyyn

20.5. klo 13 Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen ja tutustuminen Calix -näyttelyyn

 

Kuva: Elina Teitti

K65 Taidetorstai: Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen

Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen Calix -näyttelyssä.

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

Kevään 2021 K65 Taidetorstait

20.5. klo 13 Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen ja tutustuminen Calix -näyttelyyn

 

Kuva: Elina Teitti

K65 Taidetorstai

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

Kevään 2021 K65 Taidetorstait

27.1. Virtuaalinen näyttelyvierailu

18.2. klo 13 Tutustutaan Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttelyyn.

18.3. klo 13 Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn.

22.4. klo 13 (Päivittyy myöhemmin)

20.5. klo 13 Päivi Rintaniemen taiteilijatapaaminen

 

Kuva: Elina Teitti

Aikuinen ja lapsi -työpaja 7-9v

Tiloissamme ja tilaisuuksissamme noudatetaan Aluehallintoviraston antamia määräyksiä. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja työpajatoimintamme järjestetään koronarajoitukset ja turvallisuus ensisijaisesti huomioiden. 

 

Aikuinen & lapsi –taidepaja on lapsen ja läheisen aikuisen yhteinen taidehetki. Kevään paja järjestetään tiistaisin neljä kertaa kokoontuvina viikkotyöpajoina. Kevään työpajojen teemana on villeys ja tehtävät pohjautuvat Matthew Cowanin ”Wildness Makes This World” –näyttelyyn.

Taidepajassa tehdään yhdessä taidetta – siis aikuinenkin pääsee taiteilemaan! Työpajojen ohjaajat vaihtuvat. Ohjaajina toimivat Taidehallin taidekasvattaja, taideohjaaja ja taiteilijat. Osaamista ei tarvita, mutta uteliaisuutta sen sijaan vaaditaan. Lapsi voi osallistua pajaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun läheisen ja turvallisen aikuisen kanssa. Varaa mukaan taiteilun kestävät vaatteet. Työpaja on suunnattu 7-9 vuotiaille. Yhteen ryhmään mahtuu 5 Aikuinen ja lapsi -paria.

Työpajat järjestetään taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan 1. kerroksessa Näppi 1 –työpajatilassa. Tila on ala-aulasta katsottuna oikeanpuoleisella käytävällä.

Neljän viikkotyöpajan hinta on 40 € / aikuinen & lapsi –pari. Hinta sisältää ohjauksen, materiaalit ja aikuisen pääsylipun Taidehalliin.

 

Kurssin tiistait ovat

2.2.2021 klo 17-18.15

9.2.2021 klo 17-18.15

16.2.2021 klo 17-18.15

23.2.2021 klo 17-18.15

 

Keväällä järjestetään myös toinen samalla teemalla oleva ryhmä, joka on suunnattu 5-6 vuotiaille lapsille

Kuva: Katariina Vestergård

AARG livelähetys katsottavissa tallenteena

Lisätietoa tästä

 

PERUTTU Avoin näyttelyopastus

Osallistu lounasajan opastetulle kierrokselle.

Opastuksella tutustutaan Matthew Cowanin Wildness Makes This World näyttelyyn.

Opastus sisältyy pääsymaksuun. Ilmoittaudu kierrokselle lipunmyynnissä. Kesto noin 30 min.

 

Lähdöt aulasta infotiskin luota

11.12. klo 12

12.12. klo 12

 

PERUTTU, johtuen Aluehallinnon antamista koronarajoituksista

 

Kuva: Mika Rinta-Porkkunen

PERUTTU Avoin näyttelyopastus

Osallistu lounasajan opastetulle kierrokselle.

Opastuksella tutustutaan Matthew Cowanin Wildness Makes This World näyttelyyn.

Opastus sisältyy pääsymaksuun. Ilmoittaudu kierrokselle lipunmyynnissä. Kesto noin 30 min.

 

Lähdöt aulasta infotiskin luota

11.12. klo 12

12.12. klo 12

PERUTTU, johtuen Aluehallinnon antamista koronarajoituksista

Kuva: Mika Rinta-Porkkunen

K65 Taidetorstai

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

 

 

Kevään 2021 K65 Taidetorstait

27.1. Virtuaalinen näyttelyvierailu

18.2. klo 13 Tutustutaan Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttelyyn.

18.3. klo 13 Tutustutaan Päivi Rintaniemen Calix -näyttelyyn.

22.4. klo 13 (Päivittyy myöhemmin)

20.5. klo 13 (Päivittyy myöhemmin)

 

Kuva: Elina Teitti

23.11.2020

Matthew Cowan tutkii villiyttä Taidehallin näyttelyssä

Wildness Makes This World on kuvataiteilija Matthew Cowanin, Seinäjoen taidehallin, Laitakaupungin orkesterin ja paikallisten ihmisten yhteisprojekti, joka tutkii villiyttä olemisen tapana. Näyttely on avoinna Seinäjoen taidehallin Vintillä 9.12. – 6.3.2021

Lue lisää

19.11.2020

Vuoden 2021 ensimmäiset näyttelyt on julkaistu

Seinäjoen taidehallin näyttelyvuosi 2021 alkaa paikallisena ja kansainvälisenä.

Lue lisää

AARG livelähetys

AARG Art and the Rural Livelähetys

Torstaina 10.12.2020 klo 12.30-16. Kieli:englanti

Tule seuraamaan kansainvälistä taidekeskustelua livelähetyksen välityksellä!

AARG-kokoontumisessa keskustelevat kansainväliset taidealan asiantuntijat, jotka työskentelevät maaseudusta ammentavina taidetoimijoina Euroopassa. Seinäjoen taidehallin ohjelmalinjaukset kumpuavat maaseudusta ja urban-rural –rajapinnasta nousevista kysymyksistä ja ilmiöistä. Taidehalli on toteuttanut Mullistaja –maaseututaidemalli hanketta vuosina 2017-2019, jonka ansiosta monia yhteistyömalleja lanseerattiin ja niitä on kehitetty eteenpäin Taidehallin oheisohjelmissa sekä näyttelytuotannoissa.

AARG lanseerataan keskustelualustana ja tapaamispaikkana taideinstituutioille ja kuraattoreille, jotka ovat omassa työskentelyssään tutkineet ja kehittäneet taiteellisista lähtökohdista aluettaan. AARG vastaa tarpeeseen keskustella työskentelymetodeista yhdessä sekä oppia toisiltaan eri yhteistyökuvioista, joissa maaseutu toimii nykytaiteen alustana.

OHJELMA

12.30-14.00 PRESENTAATIOT JA PUHEET
Taidehallin tervehdys, ts. näyttelykoordinaattori Elina Teitti
Taiteilijahaastattelu, taiteilija Matthew Cowan kertoo työskentelystään ja näyttelykonseptistaan Wildness Makes This World. Haastattelija Taru Elfving.

Presentaatiot:

  • Taidetuottaja Pii Anttila: Seinäjoen taidehalli kehittämässä maaseutua taidelähtöisillä projekteilla
  • Taideyliopiston professori Daniel Peltz: Rural Contextual Practice at Rejmyre Art Lab’s Center for Peripheral Studies
  • Kuraattori Yvonne Billimore: Re-centring rurality: a site for collective learning and exchange.

14.00-15.00 VIDEOTERVEHDYKSET
Morning Boat, Jersey, Iso-Britannia, Viborg Kunsthal, Tanska, Askeaton Contemporary Arts, Irlanti, Havre Magasinet, Ruotsi

15.00-16.00 PANEELIKESKUSTELU
Paneelikeskustelu Contemporary Rural Agencies, moderaattori Aura Seikkula
Osallistujat Taru Elfving, Pii Anttila, Daniel Peltz, Yvonne Billimore, Jussi Koitela, Kaspar Wimberley and Susanne Kudielka. Paneelissa kuuntelijoilla on mahdollista olla chat-yhteydessä.

Presentaatio englanniksi: AARG_gathering_2020

Yhteistyötahot: Taiteen edistämiskeskus, Frame Finland, Viborg Kunsthal, Havre Magasinet


PERUTTU Keskusteluopas Vintillä

Keskusteluopas vastaa kysymyksiin näyttelystä, teoksista ja taiteilijoista, sekä Taidehallista ja Kalevan Navetasta.
Keskusteluopas paikalla näyttelytilassa
18.12. klo 11.30-13.30 Vintti
22.12. klo 11.30-13.30 Vintti
Kuva: Elina Teitti

PERUTTU Keskusteluopas Vintillä

Keskusteluopas vastaa kysymyksiin näyttelystä, teoksista ja taiteilijoista, sekä Taidehallista ja Kalevan Navetasta.
Keskusteluopas paikalla näyttelytilassa
18.12. klo 11.30-13.30 Vintti
22.12. klo 11.30-13.30 Vintti
Kuva: Elina Teitti

PERUTTU Keskusteluopas Hallissa

Keskusteluopas vastaa kysymyksiin näyttelystä, teoksista ja taiteilijoista, sekä Taidehallista ja Kalevan Navetasta. Keskusteluoppaan ollessa paikalla Hallin ”Millaista on olla eläin?” – näyttelyssä, on samalla mahdollisuus käyttää Toni Lehtolan Koe Koe -teosta.

 

Keskusteluopas paikalla näyttelytilassa
20.11. klo 11-13 Halli
2.12. klo 16-18 Halli
4.12. klo 11-12 & 13-14 Halli
17.12. klo 11.30.13.30 Halli
21.12. klo 11.30-13.30 Halli
29.12. klo 11-13 Halli

 

 

Kuva: Elina Teitti

 

PERUTTU Keskusteluopas Hallissa

Keskusteluopas vastaa kysymyksiin näyttelystä, teoksista ja taiteilijoista, sekä Taidehallista ja Kalevan Navetasta. Keskusteluoppaan ollessa paikalla Hallin ”Millaista on olla eläin?” – näyttelyssä, on samalla mahdollisuus käyttää Toni Lehtolan Koe Koe -teosta.

 

Keskusteluopas paikalla näyttelytilassa
20.11. klo 11-13 Halli
2.12. klo 16-18 Halli
4.12. klo 11-12 & 13-14 Halli
17.12. klo 11.30.13.30 Halli
21.12. klo 11.30-13.30 Halli
29.12. klo 11-13 Halli

 

 

Kuva: Elina Teitti

 

Vauvojen värikylvyt

Uusia aikoja Vauvojen värikylpyjen piipahduspajoihin

Piipahduspaja on yhden kerran kestävä työpaja, voit myös halutessasi osallistua useampaan kuin yhteen kertaan. Syksyn Värikylpy-työpajojen teemana ovat eläimet.

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Vauvaryhmät on suunnattu 4-11 kuukauden ikäisille ja taaperoryhmät 1-2-vuotiaille. Työpajoihin ilmoittaudutaan NetTicket-verkkokaupassa.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

 

Piipahduspajoja Vauvoille 4-11kk

ke 18.11.2020 klo 13-13.45

ke 2.12.2020 klo 13-13.45

ke 9.12.2020 klo 13-13.45

 

Piipahduspajoja Taaperoille 12-24kk

ke 18.11.20 klo 14:45-15.30

ke 2.12.20 klo 14:45-15.30

ke 9.12.20 klo 14:45-15.30

 

Videotaidetta marraskuun pimeyteen

Taidehalli on mukana järjestämässä Pikkuprovinssi- ja ValotON-tapahtumia, jotka järjestetään tänä vuonna yhdessä 12. – 14.11. Kalevan Navetan ympäristössä.

Lue lisää

1.10.2020

Henkilöstömuutoksia Taidehallilla

Taidehallin näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen jää opintovapaalle 1.4.2021 saakka.

Lue lisää

Taidehallissa ollaan syksyllä luonnon mysteerien äärellä

Eläimet, eliöt ja luonnon ilmiöt valtaavat Taidehallin syksyn

Lue lisää

PERUTTU K65 Taidetorstai

Peruttu koronan leviämisen ehkäisemiseksi

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

Taidetorstai 10.12. klo 13: Matthew Cowan: Wildness Makes This World -näyttely

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

Kuva: Elina Teitti

 

3.8.2020

Taidehalli on suljettu ripustuksen vuoksi 25.8. saakka

Uudet näyttelyt avautuvat 26.8. Syksyn monipuolinen oheisohjelma työpajoineen ja tapahtumineen julkaistaan elokuun aikana.

Lue lisää

14.5.2020

SoS Bunkers virtuaalitapahtuma

Taidehalli välittää -ohjelmaan kuuluva taidetapahtuma SoS – Bunkers järjestetään poikkeustilan vuoksi kokonaisuudessaan virtuaalisesti. Mukana ovat taiteilijat Elina Vainio (FI), Mari Keski-Korsu (FI), Alan Bulfin (IE) ja Charli Clark (UK). Tapahtuma järjestetään yhdessä Pixelache Helsinki -organisaation kanssa. Tapahtuma koostuu live-lähetyksistä, joiden ohjelmassa on haastatteluja, prosessitaidetta, performanssia ja paikkasidonnaista taidetta. Tapahtuma tutkii ravintoa tapana laajentaa yhteiskunnallisia ja ekologisia yhteyksiämme sekä riippuvuussuhteitamme.
Ohjelma   Programme  Lisätietoa 

SoS Bunkers -livelähetys & taidetapahtuma

Taidehalli välittää -ohjelmaan kuuluva taidetapahtuma SoS – Bunkers järjestetään poikkeustilan vuoksi kokonaisuudessaan virtuaalisesti. Tapahtuma järjestetään yhdessä Pixelache Helsinki -organisaation kanssa. SoS – Bunkers esittelee prosessitaidetta Elina Vainiolta (FI), Mari Keski-Korsulta (FI), Alan Bulfinilta (IE) ja Charli Clarkilta (UK). Tapahtuma koostuu live-lähetyksistä, joiden ohjelmassa on haastatteluja, prosessitaidetta, performanssia ja paikkasidonnaista taidetta.

Tapahtuma tutkii ravintoa tapana laajentaa yhteiskunnallisia ja ekologisia yhteyksiämme sekä riippuvuussuhteitamme. Tapahtuman tuottaa Alan Bulfin, joka on Seinäjoella asuva kuvataiteilija. Pohjanmaan taidetoimikunta on tukenut tapahtumaa. SoS – Bunkers on jatkoa toukokuussa 2019 Seinäjoen vanhalla paloasemalla järjestetylle SoS – Station -taidetapahtumalle, joka oli osa Breaking the Fifth Wall Pixelache Helsinki -festivaalin ohjelmistoa.

Live-lähetyksiä toteutetaan eri paikoista. Taiteilijat osallistuvat kodeissaan Helsingissä ja Bristolissa. Alajoen perinnealueelle Ilmajoelle syntyy paikkasidonnaista taidetta.

Pixelache-organisaation jäsenten Mari Keski-Korsun ja Alan Bulfinin haastattelusarja Bunkers käsittelee kaupunkien ympäristöjä sekä taiteen ja Green Caren uusia mahdollisuuksia ajattelulle ja ihmisten terveydelle. Se järjestetään nimensä mukaisesti bunkkerissa, vanhassa väestönsuojassa.

Lähetyksiä pääsee seuraamaan Seinäjoen taidehallin ja Pixelachen nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa jaettavan linkin avulla. Lähetykset ovat pääasiassa englanninkielisiä.

Taidehalli välittää -oheisohjelma toteuttaa ammattitaiteilijoiden tapahtumia ja projekteja pääsääntöisesti näyttelyiden väliajoilla. Painopiste on ajankohtaisten teemojen käsittelyssä, paikallisen taidetarjonnan lisäämisessä ja taiteen alan ammattilaisen keskinäisen yhteistyön kehittämisessä. Taidehalli välittää -ohjelmaan haetaan toteutuksia vuosittain.

Ohjelma

Ensimmäinen päivä

14.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin esittää: Fidelity of Home, DIY taiteen tekemisen päivä,

Charli Clark esittää: Loads of Pollen, DIY taiteen tekemisen päivä,

Elina Vainio esittää: Kaikki, Paikkasidonnainen teos

Toinen päivä

15.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin & Mari Keski-Korsu esittää: Bunkers, haastattelusarja

Mari Keski-Korsu esittää: Akantupakilla / Holding Space with Yarrow, osallistava performanssi

Kolmas päivä

16.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin esittää: Fidelity of Home, DIY taiteen tekemisen päivä,

Charli Clark esittää: Loads of Pollen, DIY taiteen tekemisen päivä, Elina Vainio esittää: Kaikki, paikkasidonnainen teos

Charli Clark työhuoneessaan Bristolissa

 

Kuva: Pii Anttila

 

Navettakissa näyttelyssä

Tervetuloa tutustumaan Taidehallin avausnäyttelyihin navettakissan silmin!

Muu-Mau on asunut Kalevan Navetassa jo kauan ennen kuin siitä tuli taide- ja kulttuurikeskus. Navetta ei tosin koskaan ole ollut navetta. Siellä on toiminut verkatehdas, puolustusvoimien varasto, maatalouskauppa ja autotalli, mutta lehmiä siellä ei ole ikinä asunut. Nyt siellä asuu taidetta ja kulttuuria. Muu-Mau on koonnut tälle sivulle videoita, joilla tutustut taide- ja kulttuurikeskukseen ja taidenäyttelyihin kissan silmin. Sivun lopusta löydät vinkkejä omiin taideteoksiin näyttelyiden innoittamana. Sivuun voi tutustua omatoimisesti, tai yhdessä aikuisen kanssa, jos lukeminen ei vielä suju. Sivu täydentyy kevään 2020 mittaan.

Muu-Mau korostaa, että taiteesta ei tarvitse tietää mitään – riittää, kun katsoo! Kaikki omat ajatukset ja mielipiteet ovat oikeita. Navettakissa kannustaakin taiteesta keskustelemiseen yhdessä aikuisen kanssa. Lähtekää siis yhteiselle tutkimusmatkalle!

 

Tällä videolla hiivit Muu-Maun matkassa Kalevan Navetassa.

Sitten hiivitään Halliin!

Se on Seinäjoen taidehallin näyttelysali, jossa järjestetään nykytaiteen näyttelyitä. Nykytaide tarkoittaa sellaista taidetta, jota tehdään juuri nyt. Halli on saanut nimensä siitä, että se on nimensä mukaisesti halli – kohta näet!

Hallissa on esillä Nice to (finally) meet you! –niminen taidenäyttely, jossa on esillä taideteoksia kolmelta taiteilijalta: Hanne Friis, Julie Stavad ja Sigurdur Gudjonsson. Tiedätkö, mitä ”nice to finally meet you” tarkoittaa? Se on englantia, ja suomeksi se tarkoittaa ”mukava vihdoin tavata sinut”. Näyttelyn nimi tulee siitä, että se on ihka ensimmäinen taidenäyttely Hallissa. Lisäksi näyttelyn taiteilijat asuvat muissa Pohjoismaissa, eivätkä he ole koskaan aikaisemmin pitäneet näyttelyitä Suomessa. Tämä näyttely on siis ensimmäinen kerta monenlaisille asioille. Videolla tutkitaan Julien ja Hannen veistoksia.

Seuraava video esittelee tarkemmin Hanne Friisin veistosta Grey Spiral, eli ”harmaa spiraali”.

Hanne värjää itse kankaita käyttämällä erilaisia kasvivärejä ja muita, usein itse tehtyjä värejä. Hän ompelee kankaat käsin pala palalta. Hannen teoksista ei välttämättä heti arvaa, että ne on tehty kankaasta. Hanne kertoo, että hän haluaa ihmisten itse miettivän, mitä taideteokset muistuttavat ja mitä ne ehkä voisivat esittää. Tuleeko sinulle mieleen jotain asioita tai esineitä, joita ne muistuttavat?

Seuraavalla videolla voit tutustua tarkemmin JulieStavadin Legs in unrest, battle in arms -veistokseen.

Teoksen nimi voisi tarkoittaa vapaasti suomennettuna levottomia jalkoja ja kamppailevia käsiä. Se on tehty teräksestä. Osaatko sanoa, mistä teoksen väri tulee? Julie on kiinnostunut mittakaavasta ja sillä leikkimisestä teoksissaan. Todella pienet asiat voivatkin olla yhtäkkiä suuria, tai toisinpäin.

Idea Julien teoksiin syntyy usein tavallisista arkipäiväisistä esineistä tai asioista, kuten vaikka ihmisistä. Tässä teoksessa hän on yksinkertaistanut ihmisvartalon liikettä ja jäseniä. Hahmotatko, mitä taiteilija on tarkoittanut? Keksitkö, mitä ruumiinosaa ja liikettä teos voisi kuvata?

Siirrytään sitten Vintille!

Vintti on korkea, puusta tehty tila, jonka tunnistaa takuulla hienosta, pyöreästä ikkunasta. Nyt siellä on esillä Petra Koiviston Notes-näyttely. Notes tarkoittaa suomeksi muistiinpanoja tai viestejä. Petran teokset ovat monotypioita eli taidegrafiikan painotöitä. Näyttelyn videon jälkeen voit katsoa toisen videon, jossa Petra kertoo ja näyttää, miten monotypiaa tehdään.

 

Voit nyt katsella tarkemmin Petra Koiviston teoksia kuvien avulla. Nämä työt ovat oikeasti suuria, kuten videoilta näit, leveydeltään ja korkeudeltaan metrin. Petran työt esittävät maisemia ja kukkia, mutta ne eivät ole mallin mukaan tehtyjä, oikeita paikkoja ja asioita esittäviä kuvia. Petra kuvaa mielenmaisemiaan ja muistoja, eikä hän suunnittele tai tee luonnoksia: kuvat vain alkavat syntyä, kun tekeminen alkaa. Teoksia katsoessasi voit miettiä, millainen mielenmaisema tai kuva Petralla on oikein ollut mielessä. Mitä kuvassa sinun mielestäsi on? Miltä kuvassa kuulostaa tai tuoksuu? Onko siellä liikettä? Millainen tunnelma siellä on?

Nämä kaksi teosta kuuluvat sarjaan Shared Sky eli ”jaettu taivas”. Petra on kertonut, että se tarkoittaa hänelle sitä, että kaikki maailman ihmiset ovat saman taivaan alla, eri puolilla maapalloa.

Seuraavat kaksi teosta kuuluvat sarjaan Walk, eli suomeksi ”kävely”. Mitähän taiteilija on tarkoittanut tällä nimellä?

 

Tämä teos on sarjasta Big Moment, eli suuri hetki. Petra on kertonut, että hänestä kukat liittyvät elämän suuriin hetkiin: esimerkiksi syntymäpäivänä voidaan antaa kukkia lahjaksi. Kukka-asetelmat ovat myös hyvin perinteinen aihe taiteessa. Niitä on maalattu jo satoja vuosia sitten.

Muu-Maun vinkkejä itse tehtäväksi

Mielenmaisema Petra Koiviston Shared Sky -teosten innoittamina

Tarvikkeet: Paperi tai maalausalusta, värejä (vesivärit, pullovärit, mitä vain kotoa löytyy), siveltimiä

Maalaa mielenmaisema! Tee kuin Petra ja ala vain maalata, älä mieti liikaa. Voit ensin eläytyä silmät kiinni ja kuvitella edessäsi maiseman. Mitä värejä siellä näkyy? Millaisia muotoja? Onko se tasainen, onko siellä vuoria, mäkiä, ojia, kuoppia? Onko siellä ihmisiä, eläimiä, liikettä? Kun olet saanut maisemasta kiinni, lähde maalaamaan.

 

Painantaa lehdillä ja vesiväreillä Petra Koiviston Big Moment -teosten tyyliin

Tarvikkeet: mielellään hieman paksumpaa piirustus-, tai vesiväripaperia, vesivärit, vettä, siveltimiä, puiden lehtiä (tämän voit tehdä tietenkin sitten, kun ulkona on saatavilla lehtiä)

1.Kerää ulkoa puiden lehtiä. Parhaita ovat tuoreet lehdet, jotka eivät ole vielä kuivuneet, ja sellaiset, jotka saat litistettyä.

2.Paperi kannattaa kiinnittää alustaan tai pöytään maalarinteipillä kulmista tai reunoista.

3.Ole nopea! Kastele paperi siveltimellä, pelkällä vedellä. Voit kastella vaikkapa paperin keskelle alueen, jolle haluat maalata.

4.Maalaa kasteltu alue eri väreillä. Älä anna paperin kuivua. Värin kannattaa olla tummaa ja paksua, eli ota väriä siveltimeen oikein kunnolla. Paperin pitää olla selvästi märkä.

5.Asettele lehdet maalatulle, märälle paperille. Älä liikuta lehteä enää, kun olet laskenut sen paikalleen. Lehden pitää ”liimautua” kiinni märkään paperiin ja olla täysin littana sitä vasten. Jos tuntuu, voit kokeilla laittaa jonkin kevyen painon paperin päälle. Jätä lehdet kuivumaan ja ota ne pois vasta, kun paperi on kuivunut.

 

 

Seinäjoen taidehallin näyttelyt ovat suljettuna kesäkuun alkuun saakka

Suomen hallitus linjasi 4.5.2020, että kulttuurilaitokset avataan asteittain 1.6.2020 alkaen. Seinäjoen taidehallin näyttelyt on suljettu siihen saakka. Lisäksi kaikki tapahtumat vrtuaalitapahtumia lukuun ottamatta sekä ryhmävaraukset on peruttu tai siirretty. Tiedotamme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme mahdollisista muutoksista tilanteeseen sekä siirrettävien tapahtumien uusia ajankohtia.

Tilanteella tulee olemaan vaikutuksia myös näyttelyohjelmaan. Petra Koiviston Notes-näyttelyn kestoa tullaan pidentämään. Näyttelyohjelman muutoksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

Seinäjoen taidehalli varautuu koronavirukseen

Noudatamme koronavirukseen liittyvissä varotoimenpiteissä hallituksen ja THL:n suosituksia ja perumme osan avajaisohjelmasta. Otamme COVID-19-epidemian vakavasti ja pyrimme varotoimenpiteillä estämään tartuntojen leviämisen. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme mahdollisista muutoksista nettisivuillamme ja some-kanavissamme.

Seinäjoen taidehalli peruu opastukset, tapahtumat ja muut tilaisuudet toistaiseksi. Taidehallin näyttelyt ovat suljettuna 13.5.2020 saakka.

Katso Ravintola Äärellä Kuppi + Kattilan ja Taito Shop Seinäjoen aukioloajat Kalevan Navetassa täällä.

6.3.2020

Tervetuloa avajaisiin!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan avajaisia juhlitaan reilun viikon mittaisella ohjelmalla 11.3.-21.3.2020. Seinäjoen taidehallin näyttelyiden avajaiset ja koko talon avoimet ovet korkkaavat juhlaputken keskiviikkona 11.3. Kaikki ovat kutsuttuja avajaistapahtumaan.

Lue lisää

PERUTTU [sεns]fest: Vision

Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijaryhmän kehittämä [sεns]fest: Vision tuo Taidehalliin uudenlaisen elämyksellisen tapahtumakonseptin, joka kutsuu kävijät kokemaan ja luomaan taidetta eri aistien välityksellä. [sεns]fest: vision on moniosaisen tapahtumakonseptin pilottitapahtuma. Taidehallin ja Kalevan Navetan upeissa uusissa tiloissa heittäydytään näköaistin vietäväksi eri ohjelmapisteillä. Kävijä pääsee seuraamaan digitaalisten taideteosten syntymistä live-kuvittajan tekemänä sekä kokeilemaan itse virtuaalitodellisuudessa piirtämistä VR-laseilla. Sanamagneettipisteellä voit antaa runosuonesi pulputa vapaasti ja valokuvausseinällä otattaa itsestäsi ja seurueestasi somettamisen arvoisia otoksia. VJ-artisti (visuaalinen DJ) luo yleisölle musiikkia ja visuaalisia tehosteita yhdistävän keikkaelämyksen Hugo-salissa. [sεns]festissä kokeilu on sallittua, oman luovuuden purkaminen suotavaa ja jokaisen hengentuote on yhtä arvokas. Tapahtumaan voi myös tulla vain katselemaan ja nauttimaan tunnelmasta sekä Äärellä-ravintolan tarjoiluista. [sεns]fest: vision järjestetään perjantaina 24.4.2020 klo 18-21.

 

SIIRRETÄÄN Petra Koiviston taiteilijatapaaminen

Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

8.4. klo 17.30

Taidegraafikko Petra Koivisto esittelee Notes-näyttelyä.

 

Kuva: Miika Vainionkulma

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Keskiviikkoryhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Keskiviikkoryhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Keskiviikkoryhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Keskiviikkoryhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Tiistairyhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4 klo 16.30-17.15

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Tiistairyhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4 klo 16.30-17.15

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylvyt, Tiistairyhmä, taaperot

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4 klo 16.30-17.15

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Keskiviikkoryhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkoryhmä, vauvat 4-11 kk  1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Keskiviikkoryhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkoryhmä, vauvat 4-11 kk  1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Keskiviikkoryhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkoryhmä, vauvat 4-11 kk  1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Keskiviikkoryhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkoryhmä, vauvat 4-11 kk  1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Tiistairyhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Tiistairyhmä
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Tiistairyhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Tiistairyhmä
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Tiistairyhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Tiistairyhmä
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Vauvojen värikylpy, Tiistairyhmä, vauvat

Kevään 2020 vauvojen värikylvyt siirretään. Tapahtuma on peruttu hallituksen linjausten mukaisesti. Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Tapahtuma järjestetään toisena ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Tiistairyhmä
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

Vauvojen värikylpy on vauvoille ja vauvaperheille suunnattu moniaistinen kuvataiteellinen työpaja, jossa on pääpaino eri värien ja materiaalien kokemisella ja lapsen ja vanhemman yhdessä tekemisellä ja ihmettelemisellä. Toiminta sopii vauvoille 4 kuukaudesta ylöspäin.

Työpajat järjestetään Pedatila Itikassa. Lisäksi Taidehalli järjestää värikylpyjä ajoittain Nurmon ja Ylistaron kirjastoissa. Värikylvyistä on tarjolla useamman kerran kokoontuvia ryhmiä ja yksittäisiä piipahduspajoja. Ryhmiin ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen. Luethan tämän sivun lopussa olevan Värikylpyinfo vanhemmalle -tekstin ennen työpajoihin tuloa.

Keväällä 2020 värikylpyjä järjestetään Taidehallilla, Nurmon kirjastossa ja Ylistaron kirjastossa.

Seinäjoen taidehalli, Pedatila Itikka
Vauvat 4-12 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 15.00-15.45

keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 13.00-13.45

Taaperot 12-24 kk
tiistairyhmä 31.3., 7.4., 14.4. ja 21.4.
klo 16.30-17.15
keskiviikkoryhmä 1.4., 8.4., 15.4. ja 22.4.
klo 11.00-11.45

Piipahduspajat:
Piipahduspaja 1 ti 7.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 2 ti 14.4. klo 13.00-13.45
Piipahduspaja 3 ti 5.5. klo 13.00-13.45

Lue täältä värikylpyinfo vanhemmalle ennen työpajaan tuloa

Värikylpyinfo vanhemmalle.pdf

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Aikuinen & Lapsi

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Aikuinen & lapsi -työpaja siirretään toiseen ajankohtaan, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kurssille voi osallistua yli 5-vuotias lapsi aikuisen kanssa.

Kurssi kokoontuu keväällä 2020 neljä kertaa: 24.3., 21.4., 5.5. ja 19.5. klo 17.15-18.30. Kurssin hinta on 40 € (sis. työpajamaksu 6€/kerta ja aikuisen alennettu pääsylippu 4€/kerta).

Kuva: Katariina Vestergård

SIIRRETÄÄN Aikuinen & Lapsi

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Aikuinen & lapsi -työpaja siirretään toiseen ajankohtaan, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kurssille voi osallistua yli 5-vuotias lapsi aikuisen kanssa.

Kurssi kokoontuu keväällä 2020 neljä kertaa: 24.3., 21.4., 5.5. ja 19.5. klo 17.15-18.30. Kurssin hinta on 40 € (sis. työpajamaksu 6€/kerta ja aikuisen alennettu pääsylippu 4€/kerta). Kurssille ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen.

Kuva: Katariina Vestergård

SIIRRETÄÄN Aikuinen & Lapsi

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Aikuinen & lapsi -työpaja siirretään toiseen ajankohtaan, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kurssille voi osallistua yli 5-vuotias lapsi aikuisen kanssa.

Kurssi kokoontuu keväällä 2020 neljä kertaa: 24.3., 21.4., 5.5. ja 19.5. klo 17.15-18.30. Kurssin hinta on 40 € (sis. työpajamaksu 6€/kerta ja aikuisen alennettu pääsylippu 4€/kerta). Kurssille ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen.

Kuva: Katariina Vestergård

SIIRRETÄÄN Aikuinen & Lapsi

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Aikuinen & lapsi -työpaja siirretään toiseen ajankohtaan, josta ilmoitetaan myöhemmin.

Aikuinen & lapsi -kurssi on lapsen ja hänelle läheisen aikuisen (vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin) yhteinen taidehetki. Kurssilla syvennetään kokemusta esillä olevista taidenäyttelyistä ja tehdään yhdessä taidetta. Kurssilla on vaihtuvat ohjaajat ja sisällöt. Kurssille voi osallistua yli 5-vuotias lapsi aikuisen kanssa.

Kurssi kokoontuu keväällä 2020 neljä kertaa: 24.3., 21.4., 5.5. ja 19.5. klo 17.15-18.30. Kurssin hinta on 40 € (sis. työpajamaksu 6€/kerta ja aikuisen alennettu pääsylippu 4€/kerta). Kurssille ilmoittaudutaan Taidehallin verkkokaupassa Netticketissä 3.2. alkaen.

Kuva: Katariina Vestergård

PERUTTU K65 Kulttuurikeskiviikko

27.5. klo 13.00 K65 Kevätbileet: Bändi-iltapäivä Hugossa (Venuesali Hugo, 2. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa keskiviikkoisin!

Kulttuurikeskiviikkoisin tullaan matalan kynnyksen yli kulttuurin äärelle ja vietetään aikaa itse tehden ja ihmetellen! Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty Seinäjoen taidehallilla keväästä 2018. Toimintakerta koostuu aina teemanmukaisesta tekemisestä sekä yhdessä jutustelusta. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa, mutta leikkimielinen ikäraja on 65 vuotta.

K65-Kulttuurikeskiviikkoa toteutetaan yhdessä Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

K65-Kulttuurikeskiviikko kokoontuu Kalevan Navetassa kevään aikana kolme kertaa, maaliskuusta toukokuuhun. Tammikuussa ja helmikuussa Kulttuurikeskiviikko kokoontuu väistötiloissa kansalaisopistolla ja kaupunginkirjastolla.

29.1. klo 13.00 Kurkistus kansalaisopistoon (Kansalaisopisto, Vapaudentie 83)

26.2. klo 13.00 Musiikkia ja kuvataidetta kirjastolla (Kirjaston studio, Koulukatu 21)

18.3. klo 13.00 Kurkistus taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan: Talokierros ja Soiva luento (Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

29.4. klo 13.00 Kädentaitoja Taito Etelä-Pohjanmaan johdattamana (Työpajatila, 1. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

27.5. klo 13.00 K65 Kevätbileet: Bändi-iltapäivä Hugossa (Venuesali Hugo, 2. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

 

Kuva: Elina Teitti

PERUTTU K65 Kulttuurikeskiviikko

29.4. klo 13.00 Kädentaitoja Taito Etelä-Pohjanmaan johdattamana (Työpajatila, 1. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa keskiviikkoisin!

Kulttuurikeskiviikkoisin tullaan matalan kynnyksen yli kulttuurin äärelle ja vietetään aikaa itse tehden ja ihmetellen! Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty Seinäjoen taidehallilla keväästä 2018. Toimintakerta koostuu aina teemanmukaisesta tekemisestä sekä yhdessä jutustelusta. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa, mutta leikkimielinen ikäraja on 65 vuotta.

K65-Kulttuurikeskiviikkoa toteutetaan yhdessä Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

K65-Kulttuurikeskiviikko kokoontuu Kalevan Navetassa kevään aikana kolme kertaa, maaliskuusta toukokuuhun. Tammikuussa ja helmikuussa Kulttuurikeskiviikko kokoontuu väistötiloissa kansalaisopistolla ja kaupunginkirjastolla.

29.1. klo 13.00 Kurkistus kansalaisopistoon (Kansalaisopisto, Vapaudentie 83)

26.2. klo 13.00 Musiikkia ja kuvataidetta kirjastolla (Kirjaston studio, Koulukatu 21)

18.3. klo 13.00 Kurkistus taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan: Talokierros ja Soiva luento (Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

29.4. klo 13.00 Kädentaitoja Taito Etelä-Pohjanmaan johdattamana (Työpajatila, 1. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

27.5. klo 13.00 K65 Kevätbileet: Bändi-iltapäivä Hugossa (Venuesali Hugo, 2. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

 

Kuva: Elina Teitti

PERUTTU K65 Kulttuurikeskiviikko

18.3. klo 13.00 Kurkistus taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan: Talokierros ja Soiva luento (Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

Kaiken kansan kulttuurikerho kerran kuussa keskiviikkoisin!

Kulttuurikeskiviikkoisin tullaan matalan kynnyksen yli kulttuurin äärelle ja vietetään aikaa itse tehden ja ihmetellen! Kulttuurikeskiviikkoa on järjestetty Seinäjoen taidehallilla keväästä 2018. Toimintakerta koostuu aina teemanmukaisesta tekemisestä sekä yhdessä jutustelusta. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa, mutta leikkimielinen ikäraja on 65 vuotta.

K65-Kulttuurikeskiviikkoa toteutetaan yhdessä Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

K65-Kulttuurikeskiviikko kokoontuu Kalevan Navetassa kevään aikana kolme kertaa, maaliskuusta toukokuuhun. Tammikuussa ja helmikuussa Kulttuurikeskiviikko kokoontuu väistötiloissa kansalaisopistolla ja kaupunginkirjastolla.

29.1. klo 13.00 Kurkistus kansalaisopistoon (Kansalaisopisto, Vapaudentie 83)

26.2. klo 13.00 Musiikkia ja kuvataidetta kirjastolla (Kirjaston studio, Koulukatu 21)

PERUTTU 18.3. klo 13.00 Kurkistus taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan: Talokierros ja Soiva luento (Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

29.4. klo 13.00 Kädentaitoja Taito Etelä-Pohjanmaan johdattamana (Työpajatila, 1. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

27.5. klo 13.00 K65 Kevätbileet: Bändi-iltapäivä Hugossa (Venuesali Hugo, 2. kerros, Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25)

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.5.2020 saakka. Taidejoogan uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Taidejoogalle pyritään etsimään korvaavat päivämäärät.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Taidejooga pidetään yhteensä 8 kertaa (14.3, 21.3, 28.3, 4.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5. Tuntia ei pidetä pääsiäisenä 11.4) ja ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Taidejoogalle pyritään etsimään korvaavat päivämäärät.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Taidejooga pidetään yhteensä 8 kertaa (14.3, 21.3, 28.3, 4.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5. Tuntia ei pidetä pääsiäisenä 11.4) ja ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Taidejoogalle pyritään etsimään korvaavat päivämäärät.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Taidejooga pidetään yhteensä 8 kertaa (14.3, 21.3, 28.3, 4.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5. Tuntia ei pidetä pääsiäisenä 11.4) ja ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 13.4.2020 saakka. Taidejoogalle pyritään etsimään korvaavat päivämäärät.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Taidejooga pidetään yhteensä 8 kertaa (14.3, 21.3, 28.3, 4.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5. Tuntia ei pidetä pääsiäisenä 11.4) ja ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

PERUTTU Taidejooga Vintillä

TAIDEJOOGA ON PERUTTU 14.3. JA 21.3.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Taidejooga pidetään yhteensä 8 kertaa (14.3, 21.3, 28.3, 4.4, 18.4, 25.4, 2.5, 9.5. Tuntia ei pidetä pääsiäisenä 11.4) ja ohjaajina toimivat Seinäjoen seudun Joogayhdistyksen ohjaajat. Jokaisella kerralla on eri ohjaaja.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

Avoin näyttelyopastus: Nice to (finally) meet you!

Ke 20.5. klo 17.30

Kaikille avoimia näyttelyopastuksia järjestetään säännöllisesti esillä oleviin näyttelyihin. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia. Näyttelyopastus sisältyy pääsymaksun hintaan (6/4 €, alle 18 v maksutta).

Taidehallilta voi lisäksi varata ryhmälle etukäteen maksullisen opastuksen tai Kalevan Navetan talokierroksen. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmille-sivulta.

Avoin näyttelyopastus: Nice to (finally) meet you! & Petra Koivisto: Notes

Pe 1.5. klo 13.00

Kaikille avoimia näyttelyopastuksia järjestetään säännöllisesti esillä oleviin näyttelyihin. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia. Näyttelyopastus sisältyy pääsymaksun hintaan (6/4 €, alle 18 v maksutta).

Taidehallilta voi lisäksi varata ryhmälle etukäteen maksullisen opastuksen tai Kalevan Navetan talokierroksen. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmille-sivulta.

Avoin näyttelyopastus: Nice to (finally) meet you! & Petra Koivisto: Notes

Pe 3.4. klo 13.00

Kaikille avoimia näyttelyopastuksia järjestetään säännöllisesti esillä oleviin näyttelyihin. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia. Näyttelyopastus sisältyy pääsymaksun hintaan (6/4 €, alle 18 v maksutta).

Taidehallilta voi lisäksi varata ryhmälle etukäteen maksullisen opastuksen tai Kalevan Navetan talokierroksen. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmille-sivulta.

PERUTTU Petra Koiviston taiteilijatapaaminen & Avoin näyttelyopastus: Nice to (finally) meet you!

Tapahtuma on peruttu varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Taidehallin näyttelyt ovat kuitenkin avoinna normaalisti.

Ke 18.3. klo 17.30 Petra Koiviston taiteilijatapaaminen Vintillä & klo 18.00 Avoin näyttelyopastus Nice to (finally) meet you! -näyttelyyn

 

Kaikille avoimia näyttelyopastuksia järjestetään säännöllisesti esillä oleviin näyttelyihin. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia. Näyttelyopastus sisältyy pääsymaksun hintaan (6/4 €, alle 18 v maksutta).

Taidehallilta voi lisäksi varata ryhmälle etukäteen maksullisen opastuksen tai Kalevan Navetan talokierroksen. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmille-sivulta.

PERUTTU Avoin näyttelyopastus: Nice to (finally) meet you! & Petra Koivisto: Notes

La 14.3. klo 13.00

Kaikille avoimia näyttelyopastuksia järjestetään säännöllisesti esillä oleviin näyttelyihin. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia. Näyttelyopastus sisältyy pääsymaksun hintaan (6/4 €, alle 18 v maksutta).

Kevään 2020 avoimet näyttelyopastukset:

la 14.3. klo 13.00 (Kalevan Navetan talokierros klo 14, ilmoittaudu täällä)

ke 18.3. klo 17.30 Petra Koiviston taiteilijatapaaminen & klo 18.00 opastus Nice to (finally) meet you! .näyttelyyn. (Kalevan Navetan avoin talokierros klo 17, ilmoittaudu täällä)

pe 3.4. klo 13.00

pe 3.4. klo 17.00 Kuraattorin kierros: Laura Köönikkä esittee Nice to (finally) meet you! -näyttelyä

ke 8.4. klo 17.30 Petra Koiviston taiteilijatapaaminen

pe 1.5. klo 13.00

ke 20.5. klo 17.30

 

Taidehallilta voi lisäksi varata ryhmälle etukäteen maksullisen opastuksen tai Kalevan Navetan talokierroksen. Tarkemmat tiedot löytyvät Ryhmille-sivulta.

PERUTTU K65 Taidetorstai

Taidetorstait on peruttu kevään 2020 osalta koronavirukseen liittyvien varotoimenpiteiden vuoksi.

K65 Taidetorstai on ohjattu kierros Taidehallin ajankohtaisiin nykytaidenäyttelyihin leppoisaan tahtiin. Kierroksia järjestetään kerran kuussa. Oppaana toimivat Taidehallin taidekasvattaja, näyttelyn taiteilijat, kuraattorit tai muut näyttelyä tuntevat henkilöt. Kierros kestää noin tunnin, ja siihen voi hyvin yhdistää Äärellä-ravintolan lounaan ennen kierrosta tai vaikka iltapäiväkahvit sen jälkeen. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ilmoittautumista.

K65 Taidetorstai sisältyy K65-toimintaan, jota koordinoidaan yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoiminnan kanssa.

18.6. klo 13 Per Svensson: Alchemy – The All Seeing Eye

17.2.2020

Haetaan Kesäkuvataiteilijaa tekemään taiteellista työtä

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut hakee kesäkuvataiteilijaa nyt jo neljättä kertaa. Kahden kuukauden mittaisen kesäpestin ideana on palkata nuori kuvataiteilija tai taideopiskelija tekemään omaa taiteellista työtään.

Lue lisää

3.2.2020

Avoin haku: Kokeellista videotaidetta Aeon Luxin performanssiklubiin 4.4.

Kuvataiteilija Aeon Lux avaa avoimen haun kokeelliselle videotaiteelle performanssiklubin ohjelmaan. Klubi järjestetään Kalevan Navetan Hugo-salissa 4.4.

Lue lisää

3.2.2020

Kevään monipuolinen oheisohjelma on julkaistu

Kiinnostavien nykytaidenäyttelyiden lisäksi Seinäjoen taidehallin kevät täyttyy monipuolisesta oheisohjelmasta. Työpajojen ilmoittautuminen on nyt avoinna Netticket-verkkokaupassa.

Lue lisää

SoS Bunkers -livelähetys & taidetapahtuma

Taidehalli välittää -ohjelmaan kuuluva taidetapahtuma SoS – Bunkers järjestetään poikkeustilan vuoksi kokonaisuudessaan virtuaalisesti. Tapahtuma järjestetään yhdessä Pixelache Helsinki -organisaation kanssa. SoS – Bunkers esittelee prosessitaidetta Elina Vainiolta (FI), Mari Keski-Korsulta (FI), Alan Bulfinilta (IE) ja Charli Clarkilta (UK). Tapahtuma koostuu live-lähetyksistä, joiden ohjelmassa on haastatteluja, prosessitaidetta, performanssia ja paikkasidonnaista taidetta.

Tapahtuma tutkii ravintoa tapana laajentaa yhteiskunnallisia ja ekologisia yhteyksiämme sekä riippuvuussuhteitamme. Tapahtuman tuottaa Alan Bulfin, joka on Seinäjoella asuva kuvataiteilija. Pohjanmaan taidetoimikunta on tukenut tapahtumaa. SoS – Bunkers on jatkoa toukokuussa 2019 Seinäjoen vanhalla paloasemalla järjestetylle SoS – Station -taidetapahtumalle, joka oli osa Breaking the Fifth Wall Pixelache Helsinki -festivaalin ohjelmistoa.

Live-lähetyksiä toteutetaan eri paikoista. Taiteilijat osallistuvat kodeissaan Helsingissä ja Bristolissa. Alajoen perinnealueelle Ilmajoelle syntyy paikkasidonnaista taidetta.

Pixelache-organisaation jäsenten Mari Keski-Korsun ja Alan Bulfinin haastattelusarja Bunkers käsittelee kaupunkien ympäristöjä sekä taiteen ja Green Caren uusia mahdollisuuksia ajattelulle ja ihmisten terveydelle. Se järjestetään nimensä mukaisesti bunkkerissa, vanhassa väestönsuojassa.

Lähetyksiä pääsee seuraamaan Seinäjoen taidehallin ja Pixelachen nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa jaettavan linkin avulla. Lähetykset ovat pääasiassa englanninkielisiä.

Taidehalli välittää -oheisohjelma toteuttaa ammattitaiteilijoiden tapahtumia ja projekteja pääsääntöisesti näyttelyiden väliajoilla. Painopiste on ajankohtaisten teemojen käsittelyssä, paikallisen taidetarjonnan lisäämisessä ja taiteen alan ammattilaisen keskinäisen yhteistyön kehittämisessä. Taidehalli välittää -ohjelmaan haetaan toteutuksia vuosittain.

Ohjelma

Ensimmäinen päivä

14.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin esittää: Fidelity of Home, DIY taiteen tekemisen päivä,

Charli Clark esittää: Loads of Pollen, DIY taiteen tekemisen päivä,

Elina Vainio esittää: Kaikki, Paikkasidonnainen teos

Toinen päivä

15.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin & Mari Keski-Korsu esittää: Bunkers, haastattelusarja

Mari Keski-Korsu esittää: Akantupakilla / Holding Space with Yarrow, osallistava performanssi

Kolmas päivä

16.5.2020 12:00 – 14:00

Alan Bulfin esittää: Fidelity of Home, DIY taiteen tekemisen päivä,

Charli Clark esittää: Loads of Pollen, DIY taiteen tekemisen päivä, Elina Vainio esittää: Kaikki, paikkasidonnainen teos

Charli Clark työhuoneessaan Bristolissa

 

Kuva: Pii Anttila

 

26.11.2019

Nettisivut avattu

Seinäjoen taidehalli on avannut ensimmäistä kertaa omat nettisivut. Muuton ja uudistuksen yhteydessä avattavalla sivustolla halutaan palvella yleisöä entistä paremmin, nostaa profiilia ja lisätä Seinäjoen taidehallin houkuttelevuutta vierailukohteena.

Lue lisää

26.11.2019

Ensimmäiset näyttelyt julkistettu

Seinäjoen taidehallin avaavat näyttelyt on nyt julkistettu. Uudistuneen Taidehallin avaavat pohjoismaisten taiteilijoiden ryhmänäyttely ja paikallisen taiteilijan yksityisnäyttely.

Lue lisää

SIIRRETÄÄN Taidejooga Vintillä

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Taidehalli on hallituksen linjausten mukaisesti suljettu 17.3.-13.4.2020. Kevään tapahtumat, opastukset ja ryhmävierailut on peruttu tai siirretty toukokuuhun saakka. Taidejoogalle pyritään etsimään uusi ajankohta myöhemmin. Ilmoitamme muutoksista nettisivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Taidehallin Vintillä joogataan lempeästi lauantaisin klo 11-12 maaliskuun puolivälistä toukokuuhun asti Petra Koiviston Notes -näyttelyn keskellä. Taidejooga järjestetään yhteistyössä Seinäjoen seudun Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon ja mielen keskinäiselle yhteydelle. Suomen Joogaliiton (SJL) opettama jooga (lempeä hathajooga) sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille, jotka haluavat huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Perustana ovat tietoisesti ja keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, luonnollinen hengitys, rentoutuminen ja mielen hiljentäminen. Harjoituksessa keskitytään vahvasti selkään, koska sen kunto vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointiin.

Ilmoittaudu kausipaikalle tai kertakävijäksi osoitteeseen sjkjoog(at)gmail.com ja varmista paikkasi! Jos haluat liittyä joogayhdistyksen jäseneksi, laita viestiä sähköpostiin. Jäsenmaksu on 12 euroa.

Tilaan mahtuu n 20 henkilöä. Mukaan tarvitset oman alustan ja lämpimät ja joustavat vaatteet.

Joogan jälkeen voit hemmotella itseäsi Äärellä ravintolan brunssilla!

 

Kuva: Elina Teitti

26.11.2019

Uudistuva Seinäjoen taidehalli

Seinäjoen taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidehalli muuttaa uusiin tiloihin Seinäjoen Itikanmäellä sijaitsevaan Kalevan Navettaan saneerattavaan taide- ja kulttuurikeskukseen vuoden 2020 alkupuolella. Muuton yhteydessä toiminta uudistuu monin tavoin.

Lue lisää

Tutustu näyttelyihin virtuaalisesti!

 

Nice to (finally) meet you!

Näyttelyn teokset koettelevat muodon ja materiaalin äärirajoja. Tutustu näyttelyn teoksiin. Tietoja näyttelystä löydät täältä.

Julie Stavad: Legs in unrest, battle in arms (2018, teräs)

Hanne Friis: Grey Spiral (2018, tammenterhoilla, raudan peittausaineella värjätty puuvillakangas, käsin ommeltu)

 

Petra Koivisto: Notes

Jalasjärveläinen taidegraafikko Petra Koivisto kertoo videolla Notes-näyttelyn syntymisestä ja työskentelystään. Tietoa näyttelystä löytyy täältä.